Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, ha anyukám nem enged...

Jogos, ha anyukám nem enged vonatra szállni bnőmmel mert nem vagyok hozzászokva? 16/L

Figyelt kérdés

Az út 40 km. A bnőmmmel mennék és délután 5-6-ra jönnénk vissza. Csak anyukám nem enged, mert vagy 3-szor voltam vele és 2.-szer osztálykiránduláskor. (így 5 alkalommal ültem vonaton.) És félt, hogy amikor szállok lefelé akkor elesek vagy valami ilyesmi.

Mondtam neki, hogy a többiek hogy szállnak fel-le, mikor naponta jönnek suliba és azt mondta hogy jó, ők hozzávannak szokva, de mivel én csak buszozni szoktam, így csak busszal enged el abba a kisvárosba ahova suliba járok.

2013. szept. 26. 15:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

16 éves vagy könyörgöm!!!

Ennyire nem kezelhet ovisként!

Mond meg neki, hogy a vonaton 3 db lépcső van plusz egy kapaszkodó, és meg fogod tenni a tőled telhető maximumot, hogy fel- és lelépj azon a 3 lépcsőn.

2013. szept. 26. 15:23
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát jogosnak lehet jogos, de hogy hülyeség... :D

Ez nagyon kifogás szagú nekem, tuti más miatt nem akar elengedni.

Most akkor egész életedben ne szállj vonatra, mert eddig nem tetted? Érdekes elgondolás. Anyukád vagy teljesen életképtelennek tart, vagy csak szeretne az lenni. És ha leszálláskor elesel (bár annyira csak nem lehetsz béna, lépcsőn tudsz le-fel közlekedni? :D), akkor felállsz és leporolod a térded.

2013. szept. 26. 15:24
 3/19 anonim ***** válasza:
25%
Már 14-15 évesen fejbe is vertek volna, ha nem mászok fel a vonatra, hogy nyáron kivonatozzak 20 percre lakó mamámhoz és "ránézzek".
2013. szept. 26. 15:25
 4/19 anonim ***** válasza:
83%
És honnan fogja tudni, mivel mentél? Fogod magad, és elmész vonattal. Nem kell minden egyes percről beszámolnod.
2013. szept. 26. 15:33
 5/19 A kérdező kommentje:

Még ezt is felhozta példának:

[link]

És csak nem vagyok olyan béna, ha 5-ször sikerült. :)

2013. szept. 26. 15:39
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mondd meg neki, hogy otthon sem maradhatsz:

[link]

és buszra sem szállhatsz

[link]

2013. szept. 26. 15:57
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Életemben nem hallottam még ilyen kifogást, hogy azért nem engednek el valakit, mert 16 évesen nem tud a vonatról leszállni :D

Talán mozgáskorlátozott vagy? Akkor érthető lenne az aggodalom.

2013. szept. 26. 16:12
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki ha fősulis leszel vagy dolgozni kezdesz és vonattal jársz akkor épp itt az idő h elkezdd hozzászoktatni magad a vonatozáshoz.
2013. szept. 26. 16:27
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos. Anyukád úgy kezel téged, mint egy másfél éves gyereket. Féltés címén gyakorlatilag gúzsba köt. Addig teheti meg, amíg ez ellen nem lázadsz fel és helyre nem teszed őt. Balesetek mindig vannak, de ha úgy élnénk, hogy "jaj, biztos velem is megtörténik az, ami a szomszéddal", akkor meg sem szabadna születnünk.
2013. szept. 26. 17:00
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi a f...?

Akkor én nem fogok felmenni egy emeletes ház lépcsőjén mert nem vagyok hozzászokva és legurulok.

Uramatyám ez mi ez? Ki ez a nő?

2013. szept. 26. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!