Ti elengednétek egyedül egy 17 éves gyerek Budapestre?
Azért Veszprém is elég nagy város. Komolyan ott ilyeneket gondolnak BP-ről? Én itt születtem, mindig is itt laktam, de soha nem próbáltak meg leszúrni/kirabolni/meggyilkolni. Pedig elég kis darab vagyok és lány :)
Sötétben kihalt utcákon ne mászkálj. Máshol semmi veszély nincs...
NEkem az ilyen szülőkről mindig az az első gondolatom, hogy magukban nem bíznak.
A lányomat én 16 és fél évesen elengedtem Szegedre, barátnővel, hosszú az út (az ország nyugati széléről mentek), egy napot Pesten töltöttek, kapcsolatban voltunk telefonon, semmi baj nem történt.
De mivel én neveltem, tudom, hogy megtanítottam mindenre, amire szüksége van ahhoz, hogy biztonságban legyen. Az a szülő, aki teljesen korlátozza a gyerekét, a saját nevelésében bizonytalan. Ilyen esetben rossz döntés, ha nem enged el.
A másik lehetőség, hogy jól ismernek, és tudják, hogy kajla vagy, megbízhatatlan, nem azt fogod csinálni, amit megbeszéltetek, hajlamos vagy lekésni az utolsó buszt, satöbbi. Ebben az esetben teljesen érthető a szülő döntése.
Na, mennyi mindent hallottál az utóbbi időben? Mesélj...
Vannak szabályok, amiket betartva minimálisra csökken az esélye, hogy áldozat lesz. Nem menőzik okostelefonnal se tömegközlekedési eszközön, se utcán, pláne, ha egyedül van. NEm matat a pénztárcájában tömegközlekedési eszközön, pénzt olyan helyen vesz le a számlájáról, ahol forgalom van... nem fogad el italt szórakozóhelyen, ha otthagyta valami miatt az italát, utána már nem iszik bele, inkább adja ki újra az árát, hosszú távon olcsóbb lehet :(
Azok, amik nem védhetők ki értelmes viselkedéssel, azok vidéken sem védhetők ki. De nem zárhatom szobába a kamaszt, mert valakit bántottak.
Nem a közlekedés szerintem itt a téma, hanem a casting. Azért is kérdeztem, hogy lány vagy e, vagy fiú.
Ahhoz egyébként valóban szülői hozzájárulás kell. És a budapestiek azért tudhatják, hogy egy 17 éves lányt elég rendesen megvezethetnek. Nem olyan tapasztalt ha budapesti, vagy vidéki is. 17 évesen meg ne sírj! Az már a gyerekeknek való. te már félig férfi vagy. Azért 18 éves korodig szerintem hallgass a szüleidre. Győzködd őket, de hallgass rájuk. Lesz casting később is mindenfelé. Nem maradsz le semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!