Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elengednétek egyedül egy...

Ti elengednétek egyedül egy 17 éves gyerek Budapestre?

Figyelt kérdés
Szeretnék felmenni Budapestre. Nem vásárolgatni meg ilyenek, hanem ügyet intézni. Számomra egy nagy lépés lenne és fontos a jövőmet illetően. Már lassan 2 hete fel-alá ugrálok itthon, mondogattam mindenkinek. :) Viszont a szüleim figyelembe se vettek. :( Sose vesznek komolyan. Mert, hogy mindig elérhetetlen dolgokat akarok, meg hogy álmodozom. Ma meg mikor pontosan részleteztem az útitervemet (odaút, átszállások, buszok stb.) közölték velem, hogy nem mehetek sehova. Anya azt mondta csak Apával mehetnék fel, de úgy nagyon drága lenne az út és nem engedhetjük meg magunknak. Tájékozódni meg nem tudnak (megse próbálnak...) hosszabb távon így a kocsi út is kilőve. Most tétlenül nézem ahogy összeomlik egy álmom és csak sírni tudok...Megértem, hogy féltenek, de már 17 éves vagyok! Sokan 15 évesen már egyedül mennek egyedül fel Budapestre...Ti mit tennétek?

2013. szept. 21. 22:36
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Ugye valami nagyon kicsi faluban élsz, kérdező? Nem bántásból kérdezem, csak a szüleid véleménye alapján. Az elég durva, hogy 17 évesen még nem engednek el ilyen szintű utazásra.

Viszonyításképp én 15 éves korom óta minden nyáron külföldre utaztam szülők nélkül, csak pár (lány)baráttal, én meg fiú vagyok.

Ne hagyd, hogy ennyire burokban tartsanak, mert jövőre, ha egyetemre mész nagyon ráfázol.

2013. szept. 21. 23:34
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért annyira nem vészes ez a város...nem mondom vannak részek, ahova nem mennék be gyalog, de a város nagy része azért nem ilyen. Gondolom a buszpályaudvaron metróra/buszra szállnál, nem hinném, hogy bármi bajod esne és hát egyszer el kell kezdeni az önálló életet és nem normális, hogy az a 18. szülinapodon kezdődik a "semmiből" és onnantól mindent szabad. Szépen fokozatosan kell megtanulni mindent magad csinálni. Kérj valós indokokat, hogy miért nem engednek?
2013. szept. 21. 23:38
 13/32 A kérdező kommentje:
Köszi majd még egy utolsó próbát talán teszek. Mondjuk azok után, hogy elmondtam hányas busszal hány megállót megyek (fejből) emellé nyomtattam térképet és az utcák nevét is felírtam. Plusz még Goggle Mapsben végigjártam az egészet, hogy felmérjem a környezetet/távolságokat. :D Ezek mellett még az okostelefonom is a zsebemben van mindig, de hát ez van. :D Baráttal is voltam már fent, de egyedül "megközelíthetőbb célpont vagyok és ha falkában látnak nem támadnak meg" <---- és ezt Ők mondták....no comment.
2013. szept. 21. 23:41
 14/32 A kérdező kommentje:
Még van 3 évem a gimiből hátra úh. amikor az egyetemmel példálóztam akkor néma csönd volt és persze "az még messze van". :DDD Köszi a válaszokat majd mesélek pár választ hátha meghatja őket, de nem hinném. Nem pont ez az, hogy Veszprémben lakunk ami nem annyira kis város. :D
2013. szept. 21. 23:45
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

én kb 10-12 éves korom óta egyedül járok fel és jövök haza.... vannak fent rokonaim, ott már javarészt nem szoktam egyedül közlekedni, de ma már teljesen önállóan is feltalálom magam. Nem olyan vészes a közlekedés, plusz mamár minden okos telefonban van térkép, meg GPS.

18 L

2013. szept. 21. 23:55
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen, alapvetően elég logikus a közlekedés BP-n, tehát tényleg minden ki van írva, csak figyelned kell :D

Nem hiszem, hogy a casting helye pont egy olyan hely lenne, ami tele volna C betűsekkel meg bűnözőkkel. Ráadásul fiú vagy, talán ők "védettebbek", mint a lányok. É

2013. szept. 21. 23:58
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de így egész életedre anyuci és apuci kicsi fia maradsz.

Lány vagyok, 15 éves koromban kezdtem itt Pesten a gimit, ami a Havanna Lakótelepen van (eléggé rossz környék), Újpesten keresztül jártam haza (ergo keresztül a városon), amikor pedig mentem haza vidékre, akkor a Józsefvárosból indult a vonatom, és a Népszínház utcától indult a villamosom - ez a város egyik legsz.rabb környéke. Embert ott sem esznek azért tudtommal, sosem lett semmi bajom.

Ebből most van lehetőséged kitörni kvázi, ha most engedsz, lehet örökké bennragadsz egy ilyenben, később az lesz a baj, ha túl sokat maradsz, majd a barátnőd lesz a probléma stb.

Mi lenne, ha kész tények elé állítanád őket? Vagy ha menne egy haverod?

24/L

2013. szept. 22. 00:10
 18/32 anonim ***** válasza:
86%

Na én meg tősgyökeres pesti gyerek vagyok és sosem értem, amikor a vidékiek Szodoma és Gomora szinten beszélnek Pesről. Most lehet, hogy furcsa lesz, de én egy falucskában jobban félek közlekedni, mert ott eleve csak gyalog megy az ember, az utca kihalt, ha megtámadják, a kutya nem látja és futni sincs nagyon hová, járműre felsszállni meg pláne nem.

Szerintem azért tartják veszélyesebbnek, mert nem ismerik. Én a helyedben összekészülődnék és mennék.

2013. szept. 22. 00:16
 19/32 A kérdező kommentje:
Olyan szempontból nem vagyok anyuci-apuci édes pici bogara, mert megyében belül mindig elengednek, az se zavarja Őket ha sokáig elvagyok. Mondjuk okot se adtam soha, hogy ne bízzanak meg bennem. Viszont ez a Budapest téma nem tudom miért akkora tabu. Talán, mert sok híradót néznek onnan meg persze csak a rosszat hallják. De itt is látom mennyire felesleges aggódni, én is így vagyok vele. Persze, oké, vigyázni kell meg figyelni a cuccainkra, de mégiscsak két buszos átszállásról van szó meg visszafelé is kettő. Konkrétan a megállókon kívül nem is lépek ki az utcára...
2013. szept. 22. 00:28
 20/32 anonim ***** válasza:
"Ti elengednétek egyedül egy 17 éves gyerek Budapestre?" - Kérdező, persze. Egyébként világ életemben budapesti vagyok, és 17 évesen már nemigen tűrtem magam se, hogy beleszóljanak a szüleim a jövés-menésembe. Akkoriban pont egy Budapest tök másik végén lakó lánnyal jártam, úgyhogy kb pont 17 évesen tanultam meg Budapest éjszakai közlekedését...
2013. szept. 22. 01:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!