Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 19 éves fiam összejött egy...

A 19 éves fiam összejött egy 26 éves felnőtt nővel (? )

Figyelt kérdés

A fiam még egyetemre jár, jogásznak tanul, nagyon értelmes fiatalember, de egy nap otthon bejelentette, hogy szerelmes. Ennek nagyon örültünk, de amikor közölte, hogy a választott kedvese 26 éves, akkor egy kicsit lefagyott az arcunkról a mosoly. Ez a 7 éve nem sok, de a fiamnak még szerintem igen, és nem értem a lány motivációját, hogy mit akar egy ilyen idős fiútól.... A pénz nem lehet domináló, hiszen fiamnak a nevén még semmi sincs, a leányzónak meg már van egy saját lakása, ahol egyedül él, illetve egy jól fizető munkája.

Próbálok anyaként megbarátkozni a gondolattal, de valamitől tartok. A férjem ezt lazábban kezeli, talán azt gondja, úgy sem lesz ez hosszútávú dolog, de én látom a fiamon, hogy nagyon szerelmes.

Más is volt már hasonló helyzetben, mi történt?

2013. szept. 20. 17:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Való igaz, hogy a fiam már nem kisfiú, szóval ebből a szempontból érthető is, hogy felkeltette egy érettebb nő figyelmét.

Én a fiam előtt nem is fejeztem ki az aggodalmamat, inkább csak magamban agyaltam a dogokon. A fiamat biztattam, hogyha úgy érzi hívja át a lányt hozzánk egy vacsorára. Természetesen, akkor tudok teljes képet alkotni a választottról, ha már személyesen is megismertem.

Ilyen helyzetben én még nem voltam, ezért nem tudom hogy kezeljem, de bízom a fiamban, tudom, hogy csakis különleges embert választ magának társául.

2013. szept. 20. 18:10
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, de borzasztóan tud ám esni az embernek, ha a választottja rokonai, barátai folyamatosan piszkálják azért, mert a nő idősebb, mint a fiú. Tapasztalat. Én hónapokig rettegtem, pedig nálunk "csak" 3 év van az én javamra. Végül ugyan minden jól alakult, de azért mindig volt egy-egy megjegyzés, ami a sárba tiport, olyan rosszul esett... pl. olyan ember aki nem is ismert, csak hallott rólunk, úgy vélte, csakis ronda és megkeseredett lehetek, amiért nálam fiatalabbal jöttem össze. Egyik sem vagyok, egyszerűen csak szerettem és szeretem, és ő is engem, nincs itt miért magyarázatokat keresni.

És direkt a végére hagytam azt, ami a legszebb... ő 16 volt, én pedig 19, amikor összejöttünk:) Így gondolom érthető, hogy én is számíthattam azért piszkálódásokra.

De összességében nagyon jól esett, amikor valaki végre nem a korunkon poénkodott, vagy hogy én mekkora egy lúzer vagyok. :D

Én pl világéletemben fiatalabbakkal jöttem ki jól. Ez van, nem tudok mit tenni, voltam egyidőssel is, de nem működött. Szerintem nincs erre általános szabály.

2013. szept. 20. 18:25
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én páromnak is volt időseb párja, náluk is kb 5.-7 év különbség volt.

7 évig együtt voltak.

2013. szept. 20. 19:04
 14/15 anonim ***** válasza:
65%

"bízom a fiamban, tudom, hogy csakis különleges embert választ magának társául."

Ha a hormonok játékába fektetsz bizalmat azt remélve, hogy a fiad "különlegeset" választ, akkor ki kell ábrándítsalak. Ha az ember szerelmes lesz, annak semmi köze a racionalitáshoz. Annyi történt, hogy a fiad beleszeretett egy nőbe, aki történetesen 26 éves. Nincs benne nyilván semmi különleges, ugyanúgy felkel, pénzt keres, este lefekszik mint mindenki más. Csak a fiad számára különleges, épp mert szerelmes. Bízd a fiadra a párválasztást, mert nem a te döntésed. Fölöslegesen vészmadárkodni. Akkor aggódj, ha egy pénzéhes, drogos, tanulatlan, aljas k*rvával állít haza.

2013. szept. 20. 19:06
 15/15 anonim ***** válasza:
81%
Mit szólnál ha egy 25 évvel idősebbel állítana haza? Manapság nem igazán ritka ez sem.
2013. szept. 20. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!