Ti mivel indítottátok útjára a gyereketek a felnőtt életbe? Vagy mivel mennyivel támogatájtok?
Kedves 5-ös! Ez nagyon jó dolog. Én abban a pillanatban lehet el is bőgtem volna magam. Szép gesztus a szüleidtől. :)
Én még tanulok, 23 éves vagyok. Hogy mit kapok? Itthon élhetek (bejárós vagyok), eltartanak és maximálisan támogatnak mindenben, ami a lelkieket illeti. Csak annyit kérnek, hogy az ösztöndíjamat fordítsam magamra, a saját igényeimet (ruha, tisztálkodási szerek, szórakozás és egyéb kacatok) már ne nekik kelljen állni. Nos, mivel nincsenek túlzottan nagy igényeim, ezért 3 éve minden ösztöndíjam a bankba érkezik és 90%-ban ott is marad.
A szüleim áldott jó szívének köszönhetően lett egy kis spórolt pénzem, ami majd jó alapot biztosít az önálló életem elkezdéséhez. Támogatják és örülnek annak, hogy nem elverem minden bevételemet hülyeségekre. Tudom, hogy valószínűleg nem fognak tudni nagyobb összegekkel támogatni, amikor kirepülök a családi fészekből, nem is várnám el, éppen ezért nagyon hálás vagyok a felfogásukért, hogy amíg tudnak, legalább azzal segítenek, hogy eltartanak.
Családi vállalkozásunk van, és dolgozok a boltjukban (boltunkban) már 2 éve, fizetést kapok (kicsivel több, mint a minimálbér), de velük élek, így ételre, rezsire nem kell költenem. Néha veszek a konyhára, fürdészobára pár dolgot, a saját szükségleteimet magamnak fedezem (pl ruha, cipő, bútorok a szobámba, stb). Illetve a nyaralát, kirándulást, síelést is én fizetem, ahova velük járok, de az én részemet én fizetem.
férjhez még nem mentem, és tanulmányokat se kellett fizezniük. Van hol laknom, jó körülmények között, nem kell rezsit fizetni, eltartani magam, nem megy el az összes fizetésem háztartásra, szerintem ez így is óriási segítség!
Ha úgy vesszük, az ő pénzük, mert ők adják a fizetést, de dolgozok érte, és ha más dolgozna a boltban helyettem, neki is ugyanúgy odaadnák.
19 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!