Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mivel indítottátok útjára...

Ti mivel indítottátok útjára a gyereketek a felnőtt életbe? Vagy mivel mennyivel támogatájtok?

Figyelt kérdés
2013. aug. 25. 13:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
27 éves koráig járhatott iskolába egyetemre mindenben támogattuk a tanulmányaiban. Önálló felnőtt életében már nem kap tőlünk rendszeres pénzbeli támogatást vagy hogy érted a kérdést?
2013. aug. 25. 13:54
 2/22 A kérdező kommentje:
Igen így értem.hogy anyagilag mit adtatok pl lakást pénzösszeget ilyenek. Vagy fizettétek a lagizját vagy a tanulmányait stb
2013. aug. 25. 13:58
 3/22 anonim ***** válasza:
96%
Most megyek egyetemre, jelenleg úgy van, hogy fizetik az albérletem, és olyan összeget utalnak havonta, aminek köszönhetően megengedhetem, hogy ne dolgozzak. Mivel első évem lesz, még nem tudom, mennyire kell tanulni, így jól jön, aztán ha nem lesz annyira nehéz, tervezek elmenni dolgozni.
2013. aug. 25. 14:00
 4/22 anonim ***** válasza:
A kitanittatáson kivül nem kaptak semmit.
2013. aug. 25. 14:09
 5/22 anonim ***** válasza:
99%
Engem a szüleim azzal támogattak, hogy fizették a tanulmányaimat. Szereztem egy versenyképes szakmát (gépészmérnök vagyok), amivel jól el tudtam helyezkedni. 23 éves koromban diplomáztam le, 26 éves koromig otthon laktam. A szüleim minden hónapban 25 ezer forintot kértek tőlem, hogy ezzel járuljak hozzá a költségekhez. Természetesen ezzel semmi probléma nem volt. Majd 26 évesen úgy döntöttünk a barátnőmmel (most már a feleségem), hogy összeköltözünk. Vettünk egy kis lakást az összespórolt pénzünk, lakástakarékossági és némi hitel segítségével. A berendezésre nem maradt pénzünk, táskákból és zacskókból öltöztünk és egy felfújható kétszemélyes vendégágyon aludtunk. Még egy asztalunk se volt, ahol ehettünk volna. Az összes spórolt pénzünk elment a lakásra. Vártuk a következő fizetést, hogy majd abból veszünk ezt-azt. Mégis boldogok voltunk, terveztük, hogy mit miből és hová. Egyik este anyám felhívott, hogy itt jár a környéken és felugorna hozzánk. Fel is jött és átadott nekünk egy borítékot, amiben majdnem egy millió forint volt. Kiderült, hogy a szüleim 3 éven keresztül betették a bankba a havi 25-25 ezer forintot. Azt mondta, hogy szégyenlik, hogy csak így és ennyivel tudtak hozzájárulni ahhoz, hogy elinduljunk a nagybetűs életben. Mondtam neki, hogy butaság, abban a pillanatban én voltam a világ legboldogabb embere. Eszembe se jutott, hogy nem költik el azt a pénzt, mert ugyan tisztességes, de se anyagilag, se erkölcsileg megbecsült szakmájuk van: anyám ápolónő, apám mentőápoló.
2013. aug. 25. 14:13
 6/22 A kérdező kommentje:
Az én anyám velem felvetette a diákhitelt eladatott velem mindent ami a nevemen volt akit apámtol örököltem és még adóstársnak is el kellett mennem a hitelébe. Hát ezzel indított utnak. Mástol meg azt hallom lakást kapott, fizették a tanulmányait, vagy legalább a lagziját. Nekünk a parom fizette még a ruhámat is... És most a hiteleket és a családja nagyon mérges anyámra és rájóttem igazuk van most már én is
2013. aug. 25. 14:20
 7/22 anonim ***** válasza:
94%

Kedves 5-ös! Ez nagyon jó dolog. Én abban a pillanatban lehet el is bőgtem volna magam. Szép gesztus a szüleidtől. :)

Én még tanulok, 23 éves vagyok. Hogy mit kapok? Itthon élhetek (bejárós vagyok), eltartanak és maximálisan támogatnak mindenben, ami a lelkieket illeti. Csak annyit kérnek, hogy az ösztöndíjamat fordítsam magamra, a saját igényeimet (ruha, tisztálkodási szerek, szórakozás és egyéb kacatok) már ne nekik kelljen állni. Nos, mivel nincsenek túlzottan nagy igényeim, ezért 3 éve minden ösztöndíjam a bankba érkezik és 90%-ban ott is marad.

A szüleim áldott jó szívének köszönhetően lett egy kis spórolt pénzem, ami majd jó alapot biztosít az önálló életem elkezdéséhez. Támogatják és örülnek annak, hogy nem elverem minden bevételemet hülyeségekre. Tudom, hogy valószínűleg nem fognak tudni nagyobb összegekkel támogatni, amikor kirepülök a családi fészekből, nem is várnám el, éppen ezért nagyon hálás vagyok a felfogásukért, hogy amíg tudnak, legalább azzal segítenek, hogy eltartanak.

2013. aug. 25. 14:25
 8/22 anonim ***** válasza:
91%

Családi vállalkozásunk van, és dolgozok a boltjukban (boltunkban) már 2 éve, fizetést kapok (kicsivel több, mint a minimálbér), de velük élek, így ételre, rezsire nem kell költenem. Néha veszek a konyhára, fürdészobára pár dolgot, a saját szükségleteimet magamnak fedezem (pl ruha, cipő, bútorok a szobámba, stb). Illetve a nyaralát, kirándulást, síelést is én fizetem, ahova velük járok, de az én részemet én fizetem.

férjhez még nem mentem, és tanulmányokat se kellett fizezniük. Van hol laknom, jó körülmények között, nem kell rezsit fizetni, eltartani magam, nem megy el az összes fizetésem háztartásra, szerintem ez így is óriási segítség!

Ha úgy vesszük, az ő pénzük, mert ők adják a fizetést, de dolgozok érte, és ha más dolgozna a boltban helyettem, neki is ugyanúgy odaadnák.

19 éves vagyok.

2013. aug. 25. 14:43
 9/22 anonim ***** válasza:
60%
Engem azzal, hogy 16 éves koromban (akkor még csak addig volt tankötelesség) közölték velem, hogy akkor mostantól nem fognak eltartani, vagy egésznapos munkát vállalok és leadom a fele fizetésem, vagy hülyéskedjek tovább a gimnáziumban, de akkor költözzek el azonnal. Ez volt az én útravalóm, az én drága szüleimtől.
2013. aug. 25. 14:44
 10/22 A kérdező kommentje:
Utólsó akkor végül mit csináltál?akkor nem csak nekem van ilyen szemét anyam
2013. aug. 25. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!