Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mivel indítottátok útjára...

Ti mivel indítottátok útjára a gyereketek a felnőtt életbe? Vagy mivel mennyivel támogatájtok?

Figyelt kérdés
2013. aug. 25. 13:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
Sokmindent nem tehettem. Először nagy szerencsémre találtam egy éjszakai munkát egy újságkiadónál, gondoltam éjjel munka, délelőtt suli, délután alszom. Na persze, ahogy azt a naív tinilány elképzeli... az újságok zöme napilap volt, állandóan túlórázni kellett, mert addig senki nem mehetett haza, amíg az utolsó darabot is be nem fejeztük, a nyomdászok pedig gyakran csúsztak a munkával, hiába mentünk be 22-re, ha csak éjfélkor, vagy még később kaptuk meg a mi részünket. Szóval gyakran csak 8-9 után végeztem reggel, állandóan álmos és fáradt voltam, nem bírtam, feladtam a tanulást. Míg élek, mindig "hálás" leszek ezért az okos húzásukért. (később, sokkal később befejeztem mindent, de addigra már esélyem sem volt karrierre, csak valamivel jobb fizetésre)
2013. aug. 25. 15:06
 12/22 anonim ***** válasza:
94%

Szégyellje magát, aki lepontozta a ma 14:44-es válaszadót!

Igazán megindokolhatná, vagy ahhoz már nem rendelkezik megfelelő ésszel?

2013. aug. 25. 15:12
 13/22 anonim ***** válasza:
61%
Én ezt az egész pontozást hülyeségnek tartom. Legyen csak az a gomb, amivel jelezni lehet, ha valami gond van a válasszal, de ez a fel- és lepontozás elég értelmetlen.
2013. aug. 25. 15:22
 14/22 anonim ***** válasza:
Biztos magukra ismertek páran, akik hasonlóan jó körülményeket teremtettek a gyerekük számára, elszégyellték magukat, ezért döfködik ész nélkül a piros mancsot..
2013. aug. 25. 15:41
 15/22 anonim ***** válasza:
93%
Semmit nem kaptam. Elmehettem albérltbe 19 évesen. Anyu nem tudott segíteni. Apunak meg nem volt kedve mivel a 3 kicsi tesóm az új házasságából , az audi A4 meg a 140 nm2 családi ház mellett még a 3 teherautótól nem jutott ki a nagy kertből. Biztos elakadt. 17 éves korom óta rendszeresen dolgozok. Nem fizettek iskolát és nem is fognak. Most annyit sikerült megoldani, hogy rövid ideig faternál lakhatunk a férjemmel és 2fiammal a másik házban az öcsémmel. De csak míg nem gyűlik a hitelre. Persze mi fizetünk mindent és még a garázs és kazánház költségeit is. Sokat dolgoznak nagy teljesítményű gépekkel. :( 30 vagyok. Az öcsém 18 és már kapott egy teherautót egy személykocsit és 2 robogót. A hugomnak fizetik a fősulit. Én meg legyek hálás ha már nem mentem hozzá egy vazdaghoz.
2013. aug. 25. 15:51
 16/22 anonim ***** válasza:
Semmivel nem indítottak el és semmivel nem támogatnak. Nem állnak úgy anyagilag.
2013. aug. 25. 16:39
 17/22 anonim ***** válasza:
92%

2 félévnyi diákhitelemet adtam le nekik, a nagyon kevés ösztöndíjból a netet fizettem meg a bérletet. A (volt) barátommal végül úgy döntöttünk, hogy Pesten próbálunk szerencsét de előtte még adtunk nekik 30 ezer forintot és az én ballagásra kapott nyakláncomat is. Nagyon semmit se láttam azokból a pénzekből. A diákhitelt 3 éve fizetem. Mindig csak igéreteket kaptam, de pénzt azt nem.

Most vagyok 23 és még mindig csak egy érettségim, se félretett pénz, se semmi. Most tervezem majd, hogy visszamegyek a fősulira, de sajnos csak levelezőn, mert muszáj dolgoznom.

Felneveltek és ezt köszönöm, de semmivel sem tudnak támogatni.

2013. aug. 25. 17:12
 18/22 anonim válasza:
Fizetik a taníttatásomat, és az egészségügyi dolgaim (kontaktlencse, ilyenek). Ezen kívül kapok minden hónapban "költőpénzt", a többit (ruhák, nyaralás) abból kell állnom. Mivel nem költök ilyenekre, csak ha muszáj, ezért félrerakom a pénzt.
2013. aug. 31. 15:28
 19/22 anonim ***** válasza:

20 éves vagyok, ami óta az eszemet tudom, azt hallom otthon, hogy "nincs pénz".

Hiába akarnék tanulni... vagy megteremtem magamnak az összeget, vagy nem tanulok. Egyébként meg albérletben lakok a párommal, több okból halasztanom kellett az érettségit- még most fogom ősszel letenni.

Páromnak a szülei anno állták a fősulit, bár a nyelvvizsga még hiányzik neki. Az ő szülei már nem élnek, senki nem támogatja őt, most másodszakmát tanul.

Én semmilyen munkát nem találok már egy éve, páromnak ketten kajtattunk 4-5 hónapon át, mert sehonnan nem kapott visszajelzést sem. Végre lett egy jó meló, erre másfél hónap után kirúgták! Itt megjegyzem, hogy hajtott keményen, mindenki dicsérte is, az ügyfelek is... gyanítjuk, hogy a cég mégsem akarta kifizetni a beígért szükséges vizsgát, s így kirúgtak egy csomó embert.

Szóval szülői támogatás az annyi, hogy amikor ennyire rossz helyzetben vagyunk, akkor anyum kisegít valamennyivel (10-20 ezerrel) de vissza kell fizetnünk.

2013. aug. 31. 16:00
 20/22 anonim ***** válasza:

Semmivel sem. Persze fizetik a számlákat meg a hitelt a házban, amiben élünk, de bármire is van szükségem magamnak kell intéznem.

Van, hogy nekem kell őket támogatnom pénzügyileg....fordítva már nem is tudom, hogy mikor történt...ők szoktak tőlem kérni.

2013. aug. 31. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!