Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy a szüleim...

Miért van az hogy a szüleim nem értékelnek?

Figyelt kérdés

Egész nap tanulok és színötös vagyok tv-re és gépre csak este van egy kis időm.A házimunkában is mindig segítek.A tesóm egész nap gépezik és tv-zik, rossz tanuló,feleselő.És a szüleim mégis mindig az ő pártját fogják őt védik és dicsérik mert hogy ő a kisebb..mit csinálok rosszul?

15/l

2013. szept. 18. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg elég okosnak és talpraesettnek gondolnak téged ahhoz, hogy úgymond megállj a saját lábadon, a tesód meg olyan kis tutjgatni való lehet, csúnyán fogalmazva amolyan "kis szerencsétlenség". És a szülők sokszor a gyengébbnek segítenek, őt bátorítják, mert látják, hogy a rendezett életet elő gyermeknél nem kell beavatkozniuk, mert megoldja a dolgokat.

Amúgy nem fiú véletlen a tesód?

2013. szept. 18. 20:31
 2/8 A kérdező kommentje:
De igen
2013. szept. 18. 20:34
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
Akkor ez is oka :D A fiúkat mindig jobban tutujgatják, mint a lányokat, mert a fiúk (bocsánat kedves fiúk és férfiak)a szóbeszéddel ellentétben a gyengébb nem. És akkor most le lehet nyugodtan pontozni :)))
2013. szept. 18. 20:36
 4/8 A kérdező kommentje:

Dehogy pontozlak le igazad van:D

Csakjhatalom!:DD

2013. szept. 18. 20:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem Te, majd a többiek :DDD
2013. szept. 18. 20:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt, csak nekem bátyám van. Mindig ő volt anyuci szeme fénye, a drága kisfia, akinek ki volt nyalva a valaga... (És a mai napig ki is van.) Én belegebedhettem a tanulásba meg a házimunkába, akkor is csak lecseszést kaptam minden apróságért... Úgy képzeld el, hogy bátyám kikövetelte magának az saját autót (Audi), lakást (szép helyen, új épéítésű tégla), míg én még az esküvőmre se kaptam egy fillért se. Fel se merült a szüleimben, hogy adjanak. Bátyám 32 éves, nincs barátnője, a szüleim vállalkozásában "dologik", egész nap gépezik, egy nagy gyerek. Én 25 évesen férjhez mentem, két gyerekünk van, a párom LTP-jéből vettünk lakást. Ha nyújtanám a kezem, hogy nekem kell (ahogy bátyám csinálja), biztos nekem is adnának, mert lenne miből. De ehhez nincs elég bőr a képemen. Mindezt leszámítva apukámmal nagyon jó a kapcsolatom, de a bátyámmal és anyámmal kevésbé. 27N
2013. szept. 18. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj velük beszélni erről. Tudom, érzelmi zsarolásnak tűnhet egyeseknek, de egy egyébként nyugodt helyzetben, amikor nincs ott a testvéred, nyugodt hangon rákérdezhetnél, hogy téged miért nem szeretnek. Ez így egy kicsit kemény, viszont épp ezért elég sokkoló ahhoz, hogy tényleg felfigyeljenek és ne csak hisztinek vegyék. Fel kéne nyitni a szemüket, hogy meglássák, mit tesznek és te mit érzel emiatt, különben nem lesz változás.
2013. szept. 18. 21:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat megpróbálok beszélni velük :)
2013. szept. 19. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!