Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 évesen miért akarnak apáék...

19 évesen miért akarnak apáék még mindig 'nevelni'?

Figyelt kérdés
De kb. olyan módszerekkel ami talán 10-11 éves koromban talán beválltak volna.
2013. szept. 15. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mert a gyerekük vagy... A szülők hajlamosak elfelejteni a gyerekük életkorát.

Ez akkor kezd változni, amikor elköltözöl, de meg akkor is vannak próbálkozások, ha "korán"

21 éves krormban még voltak olyan dolgaik, amiket annyira nem toleráltam már.

22 voltam amikor hivatalosan is elköltöztem.

Már csak tanácsot adnak...még mindig yakran kéretlenül.

Már nagyon ritkán akarnak gyekként kezelni, ha igen akkor jellegzetesen rájuk nézek, és azonnal elhallgatnak.

Vagy annyit mondok, hogy szerintem ezzel már elkéstek 1 hónapon belül férjes asszony leszek, már nem kérek a nevelésből, de jó tanácsokat elfogadok, ha megkérdezem a véleményüket.

Főleg a konyhai tevékenységnél jönki, hogy anyu kb a rántást meg akarja mutatni...6 éve főzök külön tőle, 4 éve háztartást vezetek, és még mindig

De büntetés eltiltás kb 18 éves koromban szünt meg, amikor egyetemre mentem.

Öcsémmel lkalmazták kb tavalyig, 23 éves...

2013. szept. 15. 10:13
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
Mert rájöttek, hogy felnőttél, és most próbálják bepótolni az elmúlt 10 évet. Velem is ugyanezt csinálták. Állandóan dolgoztak, alig volt rám idejük, aztán, amikor felvettek az egyetemre, és első héten, mikor reggel mentem órára, anyám közölte, hogy "este 8-ra itthon vagy". Hát, nem volt szép tőlem, de elküldtem a fenébe, hogy ezt nem most kéne, mert egyrészt fél 8-ig órám lesz, tehát a nyolcas busszal fogok hazajönni, ami elég baj nekem anélkül is, hogy itt próbál szankcionálni, másrészt meg nem vagyok dedós, hogy nekem megmondja, mikor érjek haza. Korábban sose volt ilyen, hogy 8-ra érjek haza, max mikor általánosban átmentem a barátnőmhöz. Úgyhogy jobbnak láttam csírájában elfojtani a dolgot. Persze este kölcsönösen bocsánatot kértünk egymástól, és megbeszéltük, hogy felnőttem. Utána max annyit mondott, hogy siessek haza, mert látni szeretne. De a 8 előtt érjek haza előtt is volt már 1-2 megnyilvánulása, ami arra utalt, hogy szeretné megakadályozni a kirepülésemet, viszont akkor reggel, félálomba, nálam ezzel telt be a pohár. 26N
2013. szept. 15. 10:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Mostanra lettél felnőtt és talán most látják már, mit rontottak el annak idején. Ez elég ijesztő tud lenni, elvégre nagyrészt olyan ember leszel, amilyet a szüleid nevelnek belőled.
2013. szept. 15. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Nyugi, ez a felnőtté válás előtti pánik. Idegesítő tud lenni, de majd abbahagyják, le kell nyelni. A legjobb módszer, ha felnőttként is viselkedsz, nem csak bizonygatod, hogy az vagy. Akkor rájönnek, hogy nincs mit nevelni rajtad. Ne most kezd "lázadó kamasz" lenni, mert azokat tényleg nevelni kell.
2013. szept. 15. 11:08
 5/5 anonim ***** válasza:
*kezdj
2013. szept. 15. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!