Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? A 6 éves húgom...

Mit tegyek? A 6 éves húgom kapott egy telefont. (lent)

Figyelt kérdés

Volt egy telefonom, amit nagyon szerettem és elromlott. Vigyáztam rá nagyon, de használtan vettem és régebbi hibája volt, megcsinálni nem tudták. Kaptam egy új telefont amin 'csak' wifi van és még csak nem is androidos. De a szüleim olyan örömmel hozták és nem akartam megbántani őket, ezér mondtam, hogy sokkal jobb, mint az előző telefonom volt stb. Aztan apa jófogáson vett egy ugyanolyan telefont, mint az én előzőm. De még szinte új és odaadta a 6ÉVES tesómnak. Na mondom nembaj cserélünk tesómmal és visszakapom a régi imádott telefonom. Próbáltam vele szépen megbeszélni, de nem akarta. Na jó mondom elmondok mindent a szüleimnek és megbeszéljük. Erre aztmondták, hogy őket nem érdekli az tesómé lesz. DE KÖNYÖRGÖK MINEK EGY 6 ÉVESNEK TELEFON? most tanul olvasni. En meg szeretném használni a vibert, a skypeot, instagramot stb. Tesóm max játszik rajta. Azt lehet az enyémen is. Anya azt mondta, hogy azt tesóm még úgyse fogja másra használni. Majd 5. Es korába kap bele kártyát, és onnantól majd hordhatja suliba. Ezek normálisak? Én meg mit megnem adnék azért a telefonért... Igen lehet, hogy hisztis vagyok, de szerintem jogosan. Mit tegyek? 15L

Amugy mar most az udvaron jatszik a gyerek a telefonnal meg dobálja mindenhova. Sokaig fog tartani..

2013. szept. 12. 18:22
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

én 15évesen dolgoztam(már rég) szabadidőmben, hogy telefont, meg egyéb dolgokat vegyek...

grat a nevelésedhez.

2013. szept. 12. 23:04
 22/35 anonim ***** válasza:
Vicces, hogy a te telefonod a legokosabb a házatokban, pedig még csak nem is "okostelefon"...
2013. szept. 12. 23:09
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a sok álszent embert... mindenkit ugyanúgy dühítene ez a helyzet, nem kellene a lányt szapulni, hogy ,,jaj az én időmben még telefon sem volt, telefonálni kell a telefonnal", stb. Azoknak akik ezt nem értik meg, biztosan van valami olyan dolog, amit szeretnének nagyon, de nekik egy rosszabb kiadás van meg ( egy tűzhely, egy autó, akármi). Na most képzeljék el, hogy a testvérük(férj, feleség) kap egy olyat, amire vágynak, és nem hogy nem használja, hanem tönkre is teszi. Cserélni, odaadni nem akarja. Valószínűleg borzasztóan éreznék magukat.

Egyébként nem utolsó szempont, hogy viberen és skype-on ingyen beszélhet akárkivel, és nem a szülei pénzét költi, azzal, hogy telefonálgat.

Amit tehetsz, hogy szülinapodra, karácsonyra, névnapodra pénzt kérsz, megpróbálod megbeszélni a szüleiddel a zsebpénz dolgot- besegítesz ezzel-azzal mondjuk, és nem ingyen kapnád. Persze ne add fel a diákmunka keresését sem, de tudom, hogy nem egyszerű.

2013. szept. 13. 08:33
 24/35 anonim ***** válasza:
70%

azért 15 évesen még inkább tanuljon,mint még dolgozzzon is. és ráadásul még felnőttnek is nehéz munkát találni manapság.

mindig kiakadok az ilyen szövegen,hogy: "15 évesen már rég dolgoztam."

2013. szept. 13. 11:08
 25/35 anonim ***** válasza:
34%
Jaj hagyjátok már az ilyen baromságokkal, hogy 15 évesen dolgoztatok!! Egy 15 évesnek tanulni kell meg szórakozni, nem dolgozni! Ha te 15 évesen rég dolgoztál az a szüleid szégyene!
2013. szept. 13. 11:53
 26/35 Frigg ***** válasza:
29%

Kérdező: engem is bosszantana, az biztos. valahogy megpróbálnám felvázolni a szüleimnek, pro és kontra. Egy 6 évesnek tapiképernyős androidos okostelefon komolyan minek? Legyen telója, játszani, telefonálni azon is ehet, ami a nővérének van.

Viszont! Én igen is 15 éves korom óta dolgoztam! Igaz nyilván nem főállásban, hanem nyárimunka, egy-másfél hónap, címerezés. Ami ráadásul fárasztó és megerőltető fizikai munka a tűző napon, 60 fokban. De pénzt akartam gyűjteni, és félre tenni, mert tudtam, hogy mit szeretnék.

23/N

2013. szept. 13. 16:33
 27/35 anonim ***** válasza:

"Ha te 15 évesen rég dolgoztál az a szüleid szégyene!"

Inkább az a szégyen, hogy neked meg mindent a segged alá tettek, és gondolom tesznek most is.

Nem azért dolgoztam 15 évesen, mert a szüleim olyan g_cik, hogy elküldtek, hanem mert ez van...

Bár ezt magyarázhatom neked, gondolom anyádéknak viszket a zsebe a pénztől.

Őszintén szólva semmibe nem nézem a fajtádat.

2013. szept. 13. 20:53
 28/35 anonim ***** válasza:
49%

Nagyon tévedsz! Soha nem vetett fel minket a pénz, a szüleim egyszerű gyári munkások, de keményen dolgoztak mindig értem és a testéremért! És biztos nem engedtek volna 15 évesen dolgozni és nem azért mert nem jött volna jól, hanem, mert egy 15 évesnek nem ez a dolga.

De ha tudni akarod, semmit se kaptam készen, egyetem alatt 5 évig végig melóztam, baromi nehéz volt, de sikerült elvégeznem, aztán persze szarabbnál szarabb munkahelyeken dolgoztam, hogy meg tudjak élni, míg sikerült elhelyezkedjek a szakmámban! Már 3 éve külön élek a szüleimtől és heti egy ebéden kívűl nem támogatnak anyagilag.

Szóval baromira mellélőttél! Sosem voltunk gazdagok, de a szüleim is mindent megtettek, hogy biztosítsák a szükségeset és nekem is fontosabb volt a tanulás, minthogy meg tudjak magamnak venni ezt-azt, megelégedtem turkálós ruhákkal is!

Akárki akármit mond, szégyen egy szülőre nézve, ha a 15 éves GYEREKE dolgozni kényszerül!

2013. szept. 13. 21:10
 29/35 anonim ***** válasza:
78%

"Akárki akármit mond, szégyen egy szülőre nézve, ha a 15 éves GYEREKE dolgozni kényszerül!"

Csodás monológ üres szavak.

Én igazából szerettem dolgozni, akkor is. Azzal is fejlődtem, rengeteg olyan dolgot elsajátítottam azalatt az idő alatt olyan dolgokat, amiket neked később, szenvedve kellet(így jártál, mert ilyen a stílusod és az életfelfogásod, amilyen)

Tanulás volt fontosabb?

<strike>Nekem is van érettségim, 6 tárgyból, nem is kettes hármasokkal. Két szakmám van, összefüggnek egymással, mindkettő elég komoly, ipari.

Végeztem és 1-2 hónapra rá, lett is munkám a szakmámban.</strike>

Akkor most gondold át kinek volt sz_rabb gyerekkora.

Ha az én gyerekem dolgozni akar 14-15évesen, támogatni fogom benne.

2013. szept. 13. 21:32
 30/35 anonim ***** válasza:
30%
Igen, azért van neked érettségid, én azért van nekem egyetemem és jó munkahelyem, mert te 15 évesen dolgoztál, én meg tanultam. Ennyi.
2013. szept. 14. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!