Mit tegyek? A 6 éves húgom kapott egy telefont. (lent)
Volt egy telefonom, amit nagyon szerettem és elromlott. Vigyáztam rá nagyon, de használtan vettem és régebbi hibája volt, megcsinálni nem tudták. Kaptam egy új telefont amin 'csak' wifi van és még csak nem is androidos. De a szüleim olyan örömmel hozták és nem akartam megbántani őket, ezér mondtam, hogy sokkal jobb, mint az előző telefonom volt stb. Aztan apa jófogáson vett egy ugyanolyan telefont, mint az én előzőm. De még szinte új és odaadta a 6ÉVES tesómnak. Na mondom nembaj cserélünk tesómmal és visszakapom a régi imádott telefonom. Próbáltam vele szépen megbeszélni, de nem akarta. Na jó mondom elmondok mindent a szüleimnek és megbeszéljük. Erre aztmondták, hogy őket nem érdekli az tesómé lesz. DE KÖNYÖRGÖK MINEK EGY 6 ÉVESNEK TELEFON? most tanul olvasni. En meg szeretném használni a vibert, a skypeot, instagramot stb. Tesóm max játszik rajta. Azt lehet az enyémen is. Anya azt mondta, hogy azt tesóm még úgyse fogja másra használni. Majd 5. Es korába kap bele kártyát, és onnantól majd hordhatja suliba. Ezek normálisak? Én meg mit megnem adnék azért a telefonért... Igen lehet, hogy hisztis vagyok, de szerintem jogosan. Mit tegyek? 15L
Amugy mar most az udvaron jatszik a gyerek a telefonnal meg dobálja mindenhova. Sokaig fog tartani..
Az igaz, hogy engem is bántana ha a 6 éves tesóm jobb telót kapna mint én. Minek neki telofon? Szerintem úgy lenne igazságos hogy te kapjad az okosabb telefont hiszen te több mindenre tudod használni, vagy legalább neked legyen annyira okos telód mint a 6 éves tesódé, hiszen neki csak játékra kell és egy ekkora gyerek még nem tud mit kezdeni vele és vigyázni sem tud még rá.
A szüleid elég igazságtalanok és a tesód csa tönkre teszi majd azt a telefont de mindeggy.
Egyébként meg te is probálj meg megelégedni azzal amid van, nem rossz indulatból, de másnak még ilyen sincs.
A szüleid meg csak pazarolják a pénzt.
Szerintem nem felesleges a telefon a 6 évesnek sem. Ha suliba megy, vagy valahol bármi baj éri, netán rosszul lesz, fel tudja hívni a szüleit. (Igaz, erre megfelel egy szimpla, android nélküli mobil is.)
A kérdező pedig baromságon hisztizik, mint a legtöbb mai elkényeztetett fiatal.
Ha egyszer azt mondtad a szüleidnek, hogy az új telefonod jobb, mint a régi, akkor mégis mit vársz?
A 6 évesnek felesleges telefon, amíg írni, olvasni sem tud.
Viszont felesleges hisztizned, hogy nem kaptál 15 évesen okostelefont. Kivel akarsz annyira Sykpe-olni? Suliban tanulni kell, utána meg ott van otthon az asztali gép vagy laptop. Agyam eldobom! Az Instagram és társai pedig kb. annyira fontos, mint a tesódnak a játék.
Szia.
Nincs tesóm, de 12 éves korom óta magam veszem a telefonjaimat. Jelenleg 16 vagyok, most van egy majdnem fél éves xperia u-m saját pénzből. Nem adtak nekem sem akkor diákmelót, névnapra pénzt KÉREK, nem ajándékot, ballagásra pénzt adtak, félretettem, jogsit akarom elkezdeni, pénz megvan rá és telefont is tudtam venni és nem anyut húzom le. Ilyen egyszerű, mondd meg, pénzt kérsz névnap, szülinap, majd veszel magadnak egy nagyobb ajándékot. A hiszti pedig nem megoldás. :)
Zsebpénzt én is mostanában kapok csak 1-2 ezer Ft 1 hónapban.
Illetve aprókat gyűjts, nekem 3 év alatt jött össze egy befőttesüvegnyi 10,20 és 50 forintos... Örültek nekem mikor beváltattam :)
Azért azon is illene elgondolkodni, hogy arra ösztönzitek a kérdezőt, hogy hazudjon anyunak apunak.
Mert, hogy ha pénzt kér anyutól ruhára, kotonra bármire akkor azt arra KELL, költse vagy adja vissza, hogy nem kelet mert szerinted nem gáz, hogy ha harmadszor kérsz pénzt ruhára és még mindig nem vettél semmit ...
Ha mást nem tudsz tenni akkor nyeld le a békát és így jártál. Milyen telefonod van am arra nincsen semmilyen megoldás skypre/instagramra stb.re?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!