Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Huszonéves, dolgozó fiatalok!...

Huszonéves, dolgozó fiatalok! Ti miben és mennyivel támogatjátok a szüleiteket?

Figyelt kérdés

A kérdés főleg azokhoz az dolgozó, de még otthon élő fiatalokhoz szól, akiknek valamilyen módon támogatni kell a szüleit, akár anyagilag, akár úgy, hogy önmagát teljesen eltartja. Főleg az anyagiak érdekelnek, ki mennyit költ a családra, a saját eltartására, és ehhez képest mennyi a fizetése.

Szeretném látni, hogy a korosztályomban ez hogy működik másoknál.

Köszönöm a válaszokat!

2013. szept. 7. 11:44
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Én például gyári munkásként kezdtem, majd két év után átkerültem a mérnökségre már több, mint egy éve, és mellette csinálom a főiskolát.
2013. szept. 7. 12:37
 12/31 A kérdező kommentje:
Szóval, hogy érthetőbb legyen: Már gyári melósként is tanultam, innen egy meghirdetett pályázat útján jelentkeztem át a másik pozícióra. Teljes állásban dolgozom, ugyanazt a munkát végzem, mint a kollégáim, de meglévő végzettség híján mérnök gyakornoki bérért, megközelítőleg a normál bérezés feléért. Szóval, kevésnek is számít ez a 200000. Helyileg Dunántúlon egyébként.
2013. szept. 7. 12:39
 13/31 anonim ***** válasza:
53%
tehát 400 000 lesz ha lediplomázol?
2013. szept. 7. 12:43
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

22 éves vagyok, jelenleg 160 körüli a fizetésem. Mikor megkaptam az első fizetésem, leültem beszélgetni anyámmal s tudattam vele, hogy vagy egy albérletbe, vagy a szülői házba ölöm a fizetésem negyedét. A negyedét s nem többet. Én azért élek még anyámmal, mert ő is tudja, hogy így sokkal jobb helyre megy a pénz.

Nem szabad hagynia magát az embernek. Oda kell figyelni a szülőkre, máskülönben hatást gyakorolnak az ember lelki világára, s akkor bűntudat meg hasonlatosságok következnek.

15/31 anonim ***** válasza:
61%

22 éves vagyok, saját családdal.

1 éves a kislányunk, dolgoztam előtte jó pénzért, 120 ezer a GYED-em, plusz a családi, a párom meg 180 ezret keres, plusz 10 ezer erzsébet utalvány, albérlettel, számlákkal, lakástakarékkal együtt ezt a pénzt durván fel is éljük minden hónapban.

Annyi a "segítség" a szüleimnek, hogy 17 éves korom óta nem kell rám költeni, eltartom magam.

16/31 anonim ***** válasza:
90%
nekem változó a fizetésem. kórházban dolgozok, a havi pénz nagyban függ, hogy mennyit ügyelek. ha ügyesen csinálom, akkor 100-120E közt tudok hazavinni pénzt. most kezdtem el nyár közepén dolgozni, egyenlőre anya se kért tőlem sok pénzt, a mostani fizumból befizettem egy számlát. amúgy az itthoni teendőkben segítek neki. kajára nem nagyon költünk. ritkán(kb csak ünnepnapokon) megy el vásárolni, amúgy a napi kajálást megoldja mindenki magának.
2013. szept. 7. 12:49
 17/31 anonim ***** válasza:
93%
7-es vagyok. Én gyártástámogató mérnök vagyok egy multinál, a barátnőm pedig ugyanitt beszerző. A 240 ezres nettómmal én még alulfizetett mérnöknek számítok a munkahelyemen, de nem zavar, mert egyrészt szeretem a munkámat, másrészt én elég nyugodt pozícióban vagyok. A nálam jóval többet kereső kollégáknál állandó a hajtás és a stressz, én pedig egy kollégával közösen olyan feladatot látunk el, ahol mi osztjuk be az időnket (egy labort vezetünk). Ez pedig számomra többet ér a pénznél.
2013. szept. 7. 12:49
 18/31 A kérdező kommentje:
13-asnak: Ebben a pozícióban a környékünkön, diplomával igen, ennyi az átlagbér. 350-450 ezer nettó közt durván. Persze kisebb cégeknél előfordulhat ennél kevesebb is, meg nyilván több is helyenként.
2013. szept. 7. 12:50
 19/31 anonim ***** válasza:
71%

Én tanulok még, itthon élek, olyan 50 ezer forint körül van az ösztöndíjam. Már az elsőnél felajánlottam itthon, hogy beleadok a családi kasszába, de a szüleim határozottan elutasították. Azt mondták amíg tehetik eltartanak, az életben való indulásomat sajnos úgysem valószínű, hogy nagyobb összeggel fogják tudni támogatni, gyűjtögessem inkább a pénzemet erre. Így is van, ennek ellenére magamnak állok mindent, amit csak lehet. Bérletet, tisztálkodó szereket, ruhát, szórakozást. Olykor feltöltöm a hűtőt.

Ugyan jól haladok a tanulmányaimmal, de kellemetlennek érezném, hogy 23 évesen úgy élek itthon, hogy az utolsó fültisztító pálcikát is kifizetik nekem.

Egyelőre ennyivel tudok segíteni a családomnak, ha nem fogadják el pénzben a hozzájárulásomat, akkor megkapják ételben, vagy amire éppen szükség van.

Van egy helyi étterem, ahova lehet ajándékkártyát vásárolni egy-egy svédasztalos vacsorára. Az is előfordul, hogy ilyet kapnak, mert szórakozásra, kikapcsolódásra, önmagukra sosem költenének, így meg rá vannak kényszerítve, hogy legalább 1-2 havonta lelazuljanak egy-egy vacsi keretében.

2013. szept. 7. 12:51
 20/31 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező, ha cégnevet nem is, de egy várost írnál nekem?
2013. szept. 7. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!