Sógornőmék "kisfia" 16 évvel ezelőtt halt meg 3 éves korában. Nekik van már két felnőtt fiuk, de mégis mindennap kimennek a temetőbe. Szerintetek ez normális, hogy ennyi év után sem tudják elengedni?
Szerintem erre nem lehet olyat mondani, hogy nem normális. Ők így dolgozzák fel a fiuk elvesztését. Attól hogy van másik kettő, még az ő hiánya bennük él.
A nagymamám havonta legalább egyszer elmondja zokogva, hogy nincs annál borzasztóbb dolog, mint amikor egy anya eltemeti a gyerekét. Két nagybátyám 12 évvel ezelőtt halt meg ugyanabban az évben, néhány hónap különbséggel. Kimenni a temetőbe nem tud már hozzájuk mindennap, de amíg tudott ment és azóta is számon kéri, hogy friss virág van-e a sírjukon. Ő ezzel próbálta feldolgozni ezt a helyzetet, most azzal, hogy mindennap beszél arról, hogy neki valamikor 3 fia volt. Senkinek nincs joga elvenni tőle azt a kis békét, amit ez okoz neki ilyen tragédia után. Neked sincs jogod ítélkezni a sógornőd felett, amiért úgy gyászol és emlékezik a fiára, ahogy. Inkább légy hálás a sorsnak, hogy te nem tapasztaltad meg milyen eltemetni a gyermekedet és imádkozz azért, hogy soha ne is tudd meg.
Én csak azon csodálkozom, hogy hogy volt erre idejük??
2 gyerek mellett...
Persze, lehet, hogy nem 8 órát dolgoztak egy nap, hanem kevesebbet.
Barátnőm is elvesztette a fiát, lassan 10 éve. Nem utazik pár napnál tovább sehová, mert akkor nem tud kimenni a temetőbe, és ez neki fizikai, lelki fájdalommal jár.
Normális? Neki igen.
Nem tudja az, mi a fájdalom,
kinek gyerekét nem borítja sírhalom.
azt hiszem elég sok mindenen átmentem már, huszonéves voltam mikor meghalt az anyu, majd a mama, de ha a gyerekemet elveszíteném (ezt még leírni is szörnyű) azt hiszem, azt nem élném túl
szóval igen, szerintem normális
ez a legnagyobb tragédia, ami embert érhet, és aki nem volt még ilyen helyzetben, az ne ítélkezzen
egy ismerős néni kb 75 éves, közel 40 éve vesztette el a fiát, a mai napig kimegy hozzá legalább hetente egyszer
Állítólag sok síron van mindig friss virág...
Persze ezekben az esetekben nem biztos, hogy ugyanaz a személy viszi ki, lehet, hogy családon belül megbeszélik, hogy mindig más megy ki a sírhoz.
Nekem is fura, ha valaki állandóan kijárkál.
De most jut eszembe, hogy pl. itt, nem messze mellettünk, van egy forgalmas út, ott is állandóan van friss virág a korlátnál, biztosan ott halt meg valaki. És már évek óta.
Én nem ölnék bele ennyi energiát, időt egy elhunyt szerettembe, de ha nekik így jó, ők tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!