Hogy lehetne anyát leszoktatni az állandó kotorászásról?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 23 éves lány vagyok. Mióta az eszemet tudom, anyám turkál a szekrényembe, mondván, hogy amíg nem változik meg (?) a viselkedésem, ami kb annyi, hogy néhanapján veszek magamnak egy-két ruhát a saját pénzemből (értsd. ösztöndíjak). Ha valami olyat veszek, ami neki nem tetszik, az rögtön ízléstelen vagy kövérít. Csak az jó, amit ő akar. Ha barátom anyukájának vennék a szülinapjára valamit, az rögtön nem jó. Rendszeresen ellenőrizné a bankszámlámat, a telefonomba az sms-eket, és a tetejébe még az egyetemtől kapott, külföldi tanulmányi ösztöndíjam maradékát is csak esküvői hozománynak kapnám meg. Szerintem ez igazságtalan, mivel semmivel nem szolgáltam rá. Becsületesen tanultam, az egyetemen jó eredményem volt, nem cigizek, iszok, nem lopok vagy hazudozok.2013. aug. 26. 14:52
11/20 A kérdező kommentje:
Azért, mert megszüntettem az euro számlámat, nekik meg van, mivel apa külföldön dolgozik és arra kapja a fizetését. Apa tanácsára megszüntettem a sajátomat, mert elég magas lenne a kezelési költsége. Viszont amikor ez megtörtént, nem arról volt szó, hogy majd hozományként kaphatom meg.
2013. aug. 26. 15:37
12/20 anonim válasza:
sehogy! Ez alapvetően a te hibád, hogy most próbálod megfutni azokat a köröket amiket 16-18 évesen kellet volna legkésőbb. Én biztos, hogy halasztanék fél évet minimum és amíg "suliba" járok anyámék szerint addig keresnék melót, majd hogy ha van már fix munkám 1-2 hónapja akkor se szó se beszéd szevasztok, amivel meg tartoznak pénzt arról küldenék egy hivatalos levelet, h 8napon belül erre a számlára lesznek szívesek átutalni, különben megteszed a megfelelő jogi lépéseket. Aztán, hogy ha ettől észbe kapnak akkor még lehet jó a kapcsolatotok a jövőben is, hogy ha meg csak hiszti és sértődés akkor így jártál jobb később mint soha.
13/20 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy korábban kellett volna. Tesóm cuccai között sose turkál, csak az enyémben. Hiába magyaráztam el neki már akkor is, hogy az enyém, csak kiröhög és nem fogja fel. Amíg dolgozott, addig nem volt ennyire elfajulva a helyzet.
2013. aug. 26. 15:49
14/20 anonim válasza:
Apudák ezt nemegendi, anyukád azt meg azt csinálja, ami a magánéleted súlyos megsértése és úgy kezded a kérdést, hogy 23 éves vagy. Nem gondolod, hogy ideje lenne felnőttként viselkedned és határokat húznod a családi és a magánéleted között? ÁLlj a sarkadra, nem vagy már gimnazista kistinédzser! Vannak, akik ennyi idősen már családanyák! Az ég szerelmére, mi ez a sok "mit engednek meg, meg mit nem" ??? Menj el, keress munkát, mellette tanulj, aztán ha 2-3 havi pénzt félretettél, keress albérletet, addig pedig küzdj a felnőtt jogaidért, mert nem normális dolog, amiről itt ennyi idősen mesélsz! N30
15/20 anonim válasza:
Jah, és nyiss saját számlát és kérd oda minden jövedelmed. Azért mindennek van határa!
16/20 anonim válasza:
ezt nem értem. Én külföldön élek és ingyenes a bankszámlám, mivel diák vagyok. Mikor egy másik országban éltem és elköltöztem, akkor meg fogtam, megszüntettem a számlám, amivel egyidejűleg a kezembe adták készpénzben a rajta levő összeget. szóval akkor kellett volna felvenni a pénzt. Másrészt időd lenne dolgozni? Mi az h nem engedik? Akkor majd nem támogatnak? De hisz épp akkor megkeresnéd h eltartsd magad. Én is magam tartom el senki nem szól bele h mire költök és mit írnak nekem smsbe. Na jó tudom ez most nem vigasztal. Konkrét tippem is legyen: a telefonodat kódold le, valamint szerezz egy lakatot vagy kulcsot a szobádhoz. Bár az a baj h nem tudom segít e én beletúrnék az ő cuccaiba h érezze milyen megalázó érzés de sztem az se segít...
17/20 anonim válasza:
Rengeteg diák él albérletben, csoportosan vesznek ki lakást és mindenkinek van egy ágya. Akár 4-en is, hogy alacsonyabb legyen a havi megélhetés. Keress munkát, költözz el! Egy albérletben albérlőtársak is jobban tiszteletben tartják a magánéleted, mint ahogy most a szüleid bánnak veled. Ideje eldöntened, hogy mit engedsz meg nekik az életedben és mit nem! NEM VAGY GYEREK!
18/20 anonim válasza:
Soha nem fog megváltozni! 31 éves vagyok, férjnél, és édesanya. Anyám hetente jön látogatóba és "segít a takarításban" címszóval turkál, és felelősségre von, ha a fiókból eltűnt a készpénz, vagy új ruhám van. Én se tudok vele mit kezdeni. Hiába vitatkozok vele, jövő héten újra kezdi!
Fejezd be a sulit, és az ország másik végén keress munkát!
19/20 anonim válasza:
OFF 18! Ha ennyi idősen, feleségként es anyaként ezt engeded, akkor meg is érdemled. Elég életképtelen lehetsz, mar ne is haragudj. Anyám ilyet csinálna, egyszer szólnék neki, másodszorra kiraknam a lakásból.
20/20 A kérdező kommentje:
Nem nyitottam egy félévre külföldi számlát, mert nem láttam értelmét még azzal is bajlódni.
Akárhánszor elmondom neki, hogy zavar, amit művel, bevágja a hisztit, és nem szól hozzám napokig. Aztán úgy állít be, mint egy bunkót. Sajnos ő mindenkit csak kioktat, apám hiába is beszél neki vagy akárki.
2013. aug. 27. 13:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!