Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy tizenhét éves lánynak...

Egy tizenhét éves lánynak mennyi lenne az ideális összeg?

Figyelt kérdés

Eddig nem kapott zsebpénzt, csak szülinapokra, és karácsonyra adtunk neki, de azt a pénzt is nagyon jól beosztotta, és soha nem szórta el hülyeségekre. Nem szokott bulizni, nem dohányzik, nem iszik, de kéthavonta egyszer-kétszer levonatozik a legjobb barátnőjéhez aki tőlünk 150 km-re lakik, és ilyenkor el szoktak menni piacra ruhákat venni, fagyizni. Barátja van, járnak moziba, és ugyan fizet neki, de látom rajta, hogy nem szívesen fogadja el mindig a fiútól, mert úgy érzi, sokat költ rá.

Vásárolni szokott néha, de akkor is egy-két ruhadarabot, sosem költ túl sokat. Jól tanul, de nem kiváló. A reál tárgyakból hármas, matematikából kettes, de a humán tárgyakból az erős négyes szintet tartja. Angolból és informatikából előrehozott érettségit tett, az angolja 85%-os, az infója 73%-os lett, jövőre nyelvből tervezik szintemelőzni is. Becsületes, tisztességes lány, bár a házimunka terén nem mindig végzi el amire megkérjük, szóval egy picit lusta. Havi felbontásban szeretnénk neki adni, mennyi lenne az ideális?

2013. aug. 26. 13:00
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
39%

Kedves kérdező!

Skizofrén vagy? Vagy miért beszélsz E/3-ban?

Vigyázz, 1 hét és itt az iskola! :)))))

2013. aug. 26. 13:42
 22/30 A kérdező kommentje:

Mert nem fogadja el. Ha a kezébe nyomom, akkor visszaadja azzal, hogy majd megoldja Ő. De amikor a barátja jön érte, mindig hallom, hogy egyezkedik vele, és majd visszaadja neki.

Itt már az is furcsa, ha tisztában vagyok a lányom életével, és jó a kapcsolatom vele? Miért furcsa az, ha tudom, hogy hány százalékos lett az érettségije? Értem én, hogy itt nem divat az ilyen, de inkább örülni kellene annak, hogy nem arról teszek fel kérdést, hogy terhes lett, és most mit csináljunk.

2013. aug. 26. 13:47
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Basszus, hát én is tudom a 20 éves fiam érettségi eredményeit,mi ebben a furcsa??

A kérdésre válaszolva, nálunk heti 2.000.- Ft a zsebpénz mind a két gyereknek (13 és 20 évesek). Régebben nem ugyanannyit kaptak, de mivel már a kisebbik is aránylag nagy, önálló, többet császkál, ezért egyenlően kapnak, mert az árak sem veszik figyelembe a korukat. A zsebpénzből semmit nem kell megvenniük (ruha, tanszer, bérlet,kaja), ezt mind kapják, ez csak a költőpénzük. A nagyobbiknak a fele elmegy cigire, mert heti egy doboz cigibe azért beruház.A kicsi meg általában gyűjtöget a hobbijára. A nagy, ha elmegy szórakozni a barátaival, általában (pénztárcám vastagságától függően) kap még valamennyi pénzt, mert 2.000.- Ft-ból egy normális, átlagos helyen, ami nem kocsma szintű, nem sok mindent tud venni, és hát a zsebpénzéből sem feltétlen marad,hiszen egy nyavalyás mozijegy is 1.000.- Ft körül jár. A kicsinek meg szoktam finanszírozni az utazást, nevezési díjat, ilyesmit. Így tehát havi szinten kb. 8.000.- Ft a zsebpénzük, ami ilyen árak mellett nem hiszem, hogy sok lenne.

2013. aug. 26. 13:56
 24/30 anonim ***** válasza:
32%

Ha olyan jó a kapcsolatotok, akkor miért nem beszéled meg vele???

"Kislányom, anyáddal úgy gondoljuk, hogy havonta zsebpénzt fogsz, kapni, hogy a szórakozásodat és apróbb dolgaidat intézni tudd. Ha nem költöd el, tedd félre, ezt neked szánjuk, havi 10.000 Ft".

Nem bírom elképzelni, h felnőtt férfi, sőt CSALÁDAPA vagy...

2013. aug. 26. 13:57
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
6-os. Megkap mindent, kaja, ruhák, bérletek, tankönyvek, ne mond nekem hogy 5 ezer nem elég? Szegény szüleid...
2013. aug. 26. 15:16
 26/30 anonim ***** válasza:
Én havonta 5000 Ft-ot kaptam, de 15 éves koromtól kezdtve suli időben is mindig volt diákmunkám, azzal azért többet kerestem. Nyáriszünetben teljes időben tudtam keresni.A kettő együtt már annyi volt, hogy soha nem volt gond, ha bármit is akartam.
2013. aug. 26. 15:21
 27/30 anonim ***** válasza:
71%

Én soha nem kaptam zsebpénzt. Ha kellett valami, akár új ruha, cipő, egy mozi, egy buli, akármi, akkor kértem, és adtak. Volt olyan, hogy most nem fér bele egy új cipő, majd a jövőhónapban kislányom. Ennyi.

Egyébként a leírtak alapján én minimum havi 10 ezer ft-ot adnék a kishölgynek. A tanulmányai jók, nem egy minden másnap "szétcsapom az agyam a pesti éjszakába" típus. És ne menjen el dolgozni, tanuljon amíg lehet, és élvezze a fiatal felnőtt éveit. Nyilván ne a szülőkön élősködjön, de most még az érettségiig simán ráér elmenni dolgozni.

2013. aug. 26. 16:03
 28/30 anonim ***** válasza:
nekem nincs kötött zsebpénzem, amikor szükségem van rá kérek, de abból mindig marad így legközelebb nem kérek. mindenkinek van költségesebb időszaka, meg olyan is amikor szinte semmit sem költ, ezért jobb ez a módszer. ha eddig be tudta osztani, később se lesz probléma a pénzügyekből. 19/l
2013. aug. 26. 18:39
 29/30 anonim ***** válasza:
Ha már itt tartunk, ezek az eredmények egyáltalán nem olyan jók, nálunk a gyengébb tanulók teljesítettek így. De ettől még valószínűleg tényleg rendes a lányod, szerintem kár volt beleszőni a tanulás-témakört, mivel enni, ruházkodni így is kell. Szerintem a havi 10.000 forint teljesen elég, nekem is elég szokott lenni, pedig a fővárosban tanulok, háromféle bérletet veszek havonta, stb. Az ünnepekre kapott pénzt pedig hadd fordítsa arra, amire szeretné, én nem kaptam régen külön ruházkodásra pénzt, hanem ezekből fedeztem; ami még szintén jó ötlet lehet, hogy jövő nyáron már ösztönözzétek diákmunkára, ne a továbbtanulás mellett kelljen belerázódnia.
2013. aug. 26. 20:17
 30/30 A kérdező kommentje:

Ha megkérhetném, ne az legyen a főbb téma, hogy a lányom mennyire jó, illetve nem jó. Írtam a kérdésben is, hogy jó, de nem kiváló. Elég erős középiskolába jár, szerintem agy bőven jónak számít.

Emellett köszönöm mindenki segítségét.

2013. aug. 26. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!