Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy tizenhét éves lánynak...

Egy tizenhét éves lánynak mennyi lenne az ideális összeg?

Figyelt kérdés

Eddig nem kapott zsebpénzt, csak szülinapokra, és karácsonyra adtunk neki, de azt a pénzt is nagyon jól beosztotta, és soha nem szórta el hülyeségekre. Nem szokott bulizni, nem dohányzik, nem iszik, de kéthavonta egyszer-kétszer levonatozik a legjobb barátnőjéhez aki tőlünk 150 km-re lakik, és ilyenkor el szoktak menni piacra ruhákat venni, fagyizni. Barátja van, járnak moziba, és ugyan fizet neki, de látom rajta, hogy nem szívesen fogadja el mindig a fiútól, mert úgy érzi, sokat költ rá.

Vásárolni szokott néha, de akkor is egy-két ruhadarabot, sosem költ túl sokat. Jól tanul, de nem kiváló. A reál tárgyakból hármas, matematikából kettes, de a humán tárgyakból az erős négyes szintet tartja. Angolból és informatikából előrehozott érettségit tett, az angolja 85%-os, az infója 73%-os lett, jövőre nyelvből tervezik szintemelőzni is. Becsületes, tisztességes lány, bár a házimunka terén nem mindig végzi el amire megkérjük, szóval egy picit lusta. Havi felbontásban szeretnénk neki adni, mennyi lenne az ideális?

2013. aug. 26. 13:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
ui: 10 ezeret szerintem simán kaphat majd megtanulja beosztani.
2013. aug. 26. 13:18
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

5-6 ezer. Ebből kijön a mozi, meg ha még megisznak, -esznek valamit.

Barátlátogatást, ruhavásárlást teljesen külön kezelném. Azokra mindig külön adnék neki.

2013. aug. 26. 13:21
 13/30 anonim ***** válasza:
34%

Nagyon cuki 17 éves vagy, hogy feltetted a kérdést.

Valaki elhiszi, h anya a munkahelyéről ebédszünetben a GYK-n érdeklődik, h mennyi zsebpénzt adjon a lányának amikor eddig nem volt zsebpénze???

És már ne is haragudj, de aki tele van kettessel meg hármassal az erős túlzással sem "jól tanul".

"Barátja van, járnak moziba, és ugyan fizet neki, de látom rajta, hogy nem szívesen fogadja el mindig a fiútól, mert úgy érzi, sokat költ rá. "

Ja, anyu ott figyel a moziban, h a lánya milyen arckifejezéssel fogadja a barátjától a popcornt...

Mekkora kamu, nyáron mehettél volna diákmunkára.

2013. aug. 26. 13:25
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

13:09! Én vagyok a második hozzászóló: én 6 éves korom óta kaptam zsebpénzt, eleinte csak pár száz forintot, aztán folyamatosan egyre többet. Előre megbeszélve, tervezhetően, folyamatosan az árakhoz és az igényeknek megfelelően növekedve.

Amikor az ember valamit szeretne, és sokáig gyűjti a pénzt, mérlegeli, hogy inkább félreteszek valamire, és nem költöm pl. kólára, azzal tanulja meg a pénz értékét. Sőt, amikor az embernek kell beosztania mindent, hogy mi megy BKV bérletre, mi megy kajára, mi megy szórakozásra, mert sosem annyit kap, hogy bármit megvásárolhasson (kvázi egy szűk, de állandó fizetést kap a szülőktől, és szinte mindent magának kell állnia), pont ugyanúgy megtanulhatja.

Persze, nem tagadom, nekem is jól esett, amikor az ösztöndíjamból fizethettem ki valamit, később a fizetésemből.

Abból kiindulva, hogy jelenleg is az átlagnál tudatosabbak vagyunk a testvéreimmel, mint az átlag, alátámasztja, hogy ez a fajta nevelés működött.

2013. aug. 26. 13:26
 15/30 anonim ***** válasza:
63%

előző, ne legyél már ilyen szigorú!

Nem biztos, hogy lustaság az oka, hogy nem színötös tanuló a lány, van akinek egyszerűen az észbeli képességei nem olyanok, és ennyire képes.

2013. aug. 26. 13:28
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Én anno havi 3000 ft-ot kaptam és abból plusz a szülinapi, névnapi, karácsonyi pénzekből oldottam meg a ruhát, cipőt stb.

Attól függ mennyit engedhettek meg magatoknak. De személy szerint havi 10.000nél semmiféleképpen nem adnék többet.

2013. aug. 26. 13:31
 17/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Mint írtam, a pénzt jól kezeli, és nem szokott rengeteget vásárolni, tehát nincs öt szekrény ruhája, még azt az egyet, ami van neki, azt is alig tölti meg. Karácsonyra és szülinapokra kap pénzt ( mindig Ő kéri, de mást nem, maximum egy doboz bonbont kap mellé ) így körülbelül olyan 30-40 ezer forintot oszt be magának egy évben. Ebből állja az utazásait, hobbijait, ruháit, és hasonlókat. Persze a ruhákat úgy kell érteni, hogy ha meglát valamit, és megtetszik neki, akkor ebből veszi meg, de cipőre, csizmára, télikabátra természetesen kér. Jelezném, hogy nekem ( apa ) több cipőm van, mint neki. :)
2013. aug. 26. 13:32
 18/30 anonim ***** válasza:
32%

Nem azt írtam, hogy lusta, csak, h ez marhára nem jó tanulmányi eredmény.

Amúgy, ha tényleg a szülő írta a kérdést (ami egyértelmű, h nem) akkor, ha %-ra pontosan tudja, h a gyereke hogy teljesített, és "látja rajta, h nem szívesen fogad el mindig a barátjától, h mindig ő fizet" (elvileg elég jól informált)

akkor nem tudja, h éppen moziba készülnek? ilyen alkalmakkor odaadhatja a lányának a mozi, kukorica üdítő, tököm árát, h ne mindig a kiscsávó fizessen.

2013. aug. 26. 13:36
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is olyan 10000 Ft-ot adnék, én is annyit kapok, de ez fedezi a mozit, ruhákat, és egyéb "extra" vágyaim :) 16/L
2013. aug. 26. 13:38
 20/30 A kérdező kommentje:
Szerintem az, hogy kettő darab hármasa van, egy darab kettese, azon kívül pedig mindene négyes az jónak számít a tizenegyedik osztály végén, két szintén jó érettségivel.
2013. aug. 26. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!