Mitől lett ilyen az egyik gyerekem?
Van négy felnőttkorú gyermekünk. Közölök hárman úgyszintén elég szépen boldogulnak az életben.
A legidősebb fiunk pénzügyi területen diplomázott és jelenleg egy banknál dolgozik. Mára már elég magas beosztásban.
A középső fiunk most szerzi második mérnöki diplomáját. Jelenleg Svájcban tanul Európa talán legjobb műszaki egyetemén. Mellette távmunkában dolgozik egy mérnöki irodának.
A lányunk a továbbtanulás helyett inkább a munkát választotta. Fodrásznak tanult majd vállalkozóként kezdett bele a szakmájába. Mára saját szalonja van és egyre jobb híre a szakmában. Szépen halad előre és jól keres.
Ezzel szemben a legkisebb fiunk a teljes ellentétük. Épp, hogy leérettségizett. Úgy kellet azon is átrugdosni. Azóta pedig nem csinál semmit. Nem dolgozik, nem akar tanulni. Semmi akaraterő nincs benne. 21 éves és egész nap csak itthon van életcélok és kilátások nélkül.
Egyszerűen nem értem, hogy lett ilyen. Az összes gyerekünknek egyenlő feltételeket biztosítottunk. Próbáltuk mindannyiukat ugyanúgy nevelni. Hárman vitték is valamire, csak a legkisebb...
Azt se tudom mit kezdjünk már vele. Azt már elfogadtuk, hogy tanulni nem fog. De egyszerűen dolgozni sem akar. Mondtuk már neki szépen, mondtuk már veszekedve. Már mindent megpróbáltunk, de egyszerűen nem hajlandó magával mit kezdeni.
Nagyon elvagyok keseredve miatta!
Ti mire tippelnétek mitől lett Ő ilyen?
Illetve lenne valami tippetek, hogyan zökkentsük ebből az életformából?
Az nem lehet, hogy úgy érezte/érzi, hogy túl nagyok az elvárásaitok vele szemben, mert ugye a 3 testvére "vitte valamire", őrá meg nagy nyomás nehezedett emiatt?
Az egyik volt osztálytársam nem volt rossz tanuló, ilyen 4-5-ös között volt mindig, de nem különösebben érdekelte, hogy nem mindenből kitűnő. A testvére viszont szinte mindig mindenből 5-ös volt, orvos lett. Az apja mindig is kivételezett vele, az osztálytársamat nem igazán fogadta el, ki tudja miért... emiatt nagy volt rajta mindig a nyomás, hogy megfeleljen, de soha nem tudott. Akármit csinált, az apját teljesen hidegen hagyta.
Persze lehet, hogy teljesen rosszfelé járok és simán csak ilyen jellemű a fiatok. Nem minden testvér egyforma.
Sajnos nem nagyon tudok segíteni :/
Ennek nem sok közé lehet a neveléshez, ha a többi három ennyire agilis. Bár legkisebbként talán el lett kényeztetve..? Én a helyedben legalább egy OKJ tanfolyamra beíratnám, aztán bekísérném az órára, hogy most ott marad. Vagy legalább otthon told a kezébe a fűnyírót! Nem nagy dolog de valahol el kell kezdeni. Mert ugye mi lesz vele később ha ti már nem lesztek..?
Egy rokonomnak volt egy örökölt lakása. Hasonló helyzet volt a fiával. Átvitte az összes holmiját az örökölt lakásba, adott neki egy hónapra elegendő pénzt, és egy címet ahol kezdhet dolgozni következő héten. Megmondta neki hogy a pénz amit adott egy hónapra elég, ha nem akar éhen halni vállalja el a munkát. Tudom ez szélsőséges, és nem is mindenki tudja külön lakásba tenni a fiát, de nekik bevált..
Biztos ugy gondolja van mar 3esz a csaladban! :D
Egyebkent pedig ez sokmindentol kialakulhat, valoszinu a masik 3sosem osztonozte peldaul, ahogy ti sem igazan.
Szerintem ez elég egyértelmű.
1. gyermek: Megpróbálom kihozni magamból a legtöbbet.
2. gyermek: A bátyám sokra vitte, igyekszem, hogy nekem is sikerüljön.
3. gyermek: Előttem ketten sokra vitték, így nekem is biztos sikerülni fog.
4. gyermek(1. verzió): Ebben a családban mindenki zseni, nekem is muszáj lesz gazdagnak és sikeresnek lennem. És ez stessz.
4. gyermek(2. verzió): Ebben a családban mindenki egy stréber kocka, én csakazért is belázadok, és semmirekellő naplopó leszek. Én legalább élem az életem, és nem egésznap melózok és robotolok.
Szia!
Szerintem lelki oka lehet a dolognak.
NEm gondolom,hogy a testvérei miatt ilyen.AZt sem gondolom,hogy Önök miatt.
Lehet,hogy bántotta valaki.Lehet,hogy családtag.Vagy egy család barátja.Vagy idegen.
Azt írtad,hogy tanulni sem nagyon akart.Gondolom esze lenne hozzá.
NEm véletlenül sz@rik a világra.
Ha valaki bántotta,attól lehet depresziós.
Szerintem rá kellene kérdezni a dologra,hogy lelkileg,hogyan van.
De nem támadni,inkább segítőkészen.
Ha tényleg gond van és letámadják bezárkózik.
Milyen gondolkodású a fiúk?Barátkozik?Eljár bulizni?VAn barátnője?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!