Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdemes ilyenkor beavatkoznom?

Érdemes ilyenkor beavatkoznom?

Figyelt kérdés

A szüleimnek van egy ingatlana, amit kiadnak. Egyszer már nagyon megszívták, mert hónapokig hitegették őket a bérlők, ezer kifogás, végül 200 ezer minusszal sikerült kirakni őket.

Ebbe vastagon belejátszott apám jószívűsége, aki egyre halogatta a komolyabb lépéseket, mert sajnálta őket.

Végül apámmal kellett összevitatkozni, hogy tessék tökösebben csinálni - ki is lettek rakva.

Most új bérlők vannak, anyám mondta, hogy ezen veszekednek napok óta (hivatalosan nem is tudok róla) apámmal, hogy már az első hónapban megy az alkudozás, hogy ilyen-olyan élethelyzetre hivatkozva nem akarják kifizetni a teljes összeget. Apám kivár, sajnálkozik, stb.

Ami azért furcsa, mert a saját vállalkozásában kifejezetten kemény fellépésű tud lenni.

Valamilyen oknál fogva az albérlőknél mégsem ilyen.

Az első esetnél le sem volt papírozva rendesen. Okulva az esetből, átküldtem a saját szerződésünket biancoban, hogy töltsék fel adattal és csakis azzal adják ki a lakást. (7 oldalas, egy hétig raktam össze, hogy megfelelő legyen, nekünk évek óta nincs gondunk a saját bérlőinkkel, mert egyértelmű a szerződés és ha gond van, akkor azonnal lépünk)

Tehát most egy rendes szerződéssel ismét ott tartanak, hogy apám eljárja a pávatáncot a bérlőkkel és szerintem bukni fognak. Anyám ki van bukva, sokat veszekednek. Kérdeztem tőle, hogy beszéljek-e apámmal, mondta, hogy ne, most van ott, hátha csoda történik.

Másrészt múltkor is csak akkor oldódott meg a hónapok óta tartó patthelyzet, hogy beszéltem apámmal.

Gyors jellemrajz apámról a helyzet jobb megértéséhez: tényleg jószívű, én már anyagilag régen független vagyok tőlük, de vannak közös pénzügyeink (közös cég, de ő tartja a kapcsolatot a könyvelővel) és rendre utólag derül ki, hogy "átvágott", azaz nem kért el pénzeket tőlem, kevesebbet mondott, vagy füllent bevételről, hogy osztalékba odaadja - pedig egyáltalán nem szorulunk rá!

Ha valamiért kölcsönkérünk, nekünk kell fejben tartani, mert ő képes letagadni, hogy pénzt adott volna, nehogy visszaadjuk.

2013. aug. 15. 13:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Esetleg felajánlhatod, hogy elkíséred egy alkalommal, amikor a nemfizető albérlőkhöz megy. Eleve 2 havi kaucióval indul + 1 hó előre. A bérleti szerződésbe érdemes beírni a munkahelyét is az illetőnek. Netán úgy kezdeni kiadáskor a beszélgetést, hogy csak úgy mellékesen érdeklődtök a munkahelye felől. Meg kell mondani az albérlőknek, hogy ők azért jöttek ide lakni, mert önállósodni szeretnének a családjuktól önerőből és úgy érzik, hogy erre képesek. Ha valamilyen okból nem, akkor a családjuktól kérjenek segítséget, lakjanak ott (tudom, nyomorogva), de ne idegeneket (titeket) használjanak ki.Átmeneti zavar lehet mindenkinél, de ezt le kell tisztázni, hogy az átmeneti zavar addig tarthat,amíg a kaució fedezi a bérleti díjakat és a fogyasztásaikat.
2013. aug. 15. 14:07
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem, kaucióból nincs lelakás, ezt múlkor már megszívták. A kaució az esetleges károk fedezésére van, amint átadták kiköltözés után a kulcsokat, akkor kapják vissza.

Ha lelakják, akkor elment ez, plusz még a felhalmozott egyéb veszteségek is hozzájöhetnek.

Elkísérni nem tudom, egyrészt szerintem büszkeségből nem engedné, másrészt 250 km-re lakunk és csak ezért nem vennék ki szabit.

2013. aug. 15. 14:28
 3/3 A kérdező kommentje:

Munkahely pont hogy nincs, állítólag azért megy a kötélhúzás 5ezer (!!) ft-on, mert a férj megy külföldre dolgozni és "ciki lenne a rokonoktól kölcsönkérni" (WTF??!!).

Nem az 5 rugón a hangsúly, hanem azon, hogy már az első hónapban így indítanak. Mi lesz később? Ingyen laknak 2 hónap múlva, mert a férj nem talált munkát vagy átverték vagy bármi más?

2013. aug. 15. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!