Érdemes ilyenkor beavatkoznom?
A szüleimnek van egy ingatlana, amit kiadnak. Egyszer már nagyon megszívták, mert hónapokig hitegették őket a bérlők, ezer kifogás, végül 200 ezer minusszal sikerült kirakni őket.
Ebbe vastagon belejátszott apám jószívűsége, aki egyre halogatta a komolyabb lépéseket, mert sajnálta őket.
Végül apámmal kellett összevitatkozni, hogy tessék tökösebben csinálni - ki is lettek rakva.
Most új bérlők vannak, anyám mondta, hogy ezen veszekednek napok óta (hivatalosan nem is tudok róla) apámmal, hogy már az első hónapban megy az alkudozás, hogy ilyen-olyan élethelyzetre hivatkozva nem akarják kifizetni a teljes összeget. Apám kivár, sajnálkozik, stb.
Ami azért furcsa, mert a saját vállalkozásában kifejezetten kemény fellépésű tud lenni.
Valamilyen oknál fogva az albérlőknél mégsem ilyen.
Az első esetnél le sem volt papírozva rendesen. Okulva az esetből, átküldtem a saját szerződésünket biancoban, hogy töltsék fel adattal és csakis azzal adják ki a lakást. (7 oldalas, egy hétig raktam össze, hogy megfelelő legyen, nekünk évek óta nincs gondunk a saját bérlőinkkel, mert egyértelmű a szerződés és ha gond van, akkor azonnal lépünk)
Tehát most egy rendes szerződéssel ismét ott tartanak, hogy apám eljárja a pávatáncot a bérlőkkel és szerintem bukni fognak. Anyám ki van bukva, sokat veszekednek. Kérdeztem tőle, hogy beszéljek-e apámmal, mondta, hogy ne, most van ott, hátha csoda történik.
Másrészt múltkor is csak akkor oldódott meg a hónapok óta tartó patthelyzet, hogy beszéltem apámmal.
Gyors jellemrajz apámról a helyzet jobb megértéséhez: tényleg jószívű, én már anyagilag régen független vagyok tőlük, de vannak közös pénzügyeink (közös cég, de ő tartja a kapcsolatot a könyvelővel) és rendre utólag derül ki, hogy "átvágott", azaz nem kért el pénzeket tőlem, kevesebbet mondott, vagy füllent bevételről, hogy osztalékba odaadja - pedig egyáltalán nem szorulunk rá!
Ha valamiért kölcsönkérünk, nekünk kell fejben tartani, mert ő képes letagadni, hogy pénzt adott volna, nehogy visszaadjuk.
Nem, kaucióból nincs lelakás, ezt múlkor már megszívták. A kaució az esetleges károk fedezésére van, amint átadták kiköltözés után a kulcsokat, akkor kapják vissza.
Ha lelakják, akkor elment ez, plusz még a felhalmozott egyéb veszteségek is hozzájöhetnek.
Elkísérni nem tudom, egyrészt szerintem büszkeségből nem engedné, másrészt 250 km-re lakunk és csak ezért nem vennék ki szabit.
Munkahely pont hogy nincs, állítólag azért megy a kötélhúzás 5ezer (!!) ft-on, mert a férj megy külföldre dolgozni és "ciki lenne a rokonoktól kölcsönkérni" (WTF??!!).
Nem az 5 rugón a hangsúly, hanem azon, hogy már az első hónapban így indítanak. Mi lesz később? Ingyen laknak 2 hónap múlva, mert a férj nem talált munkát vagy átverték vagy bármi más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!