Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha anya nem enged...

Mit tegyek ha anya nem enged sötétbe futni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek futni, sokat is csinálom, de ilyenkor nyáron napközben elviselhetetlen a meleg, szóval estefelé szoktam elmenni. Gyakran már besötétedik, mire elindulnék, de anyukám nem enged el, mondván, hogy veszélyes. Rendes környéken lakunk, nem tudok róla hogy bűnözők mászkálnának az utcákon, de édesanyám túl sok Discovry Channelt néz.

2013. aug. 13. 15:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt írod, hogy szerinted biztonságos a környék.

Ez nem is lehet gond, nappal.

De az este és az éjszaka előhozza azokat az embereket, akiket nappal nem is láthatunk.

Honnét tudod, hány csöves, hány hajléktalan stb. kószál ilyenkor?

Ne kínáld fel tálcán a lehetőséget, hogy megtámadjanak.

A mi környékünk is biztonságos, mégsem merem megkockáztatni, hogy este 9 után a bicikliúton menjek végig kerékpárral.

Egyszer próbálkoztam sötétedés előtt kerékpározni, és a vitorláskikötőnél egy férfi kiabált utánam, álljak meg, mert ő a kastélyt keresi.

Mondtam neki, ott van, nézze, ide látszik a tornya. Azt mondja, ő nem látja, várjam meg, mutassam meg neki.

Elindult felém. Na, nekem sem kellett több. Fel a biciklire, hazáig meg sem álltam.

Még ha nem a vízparton lett volna, és ott mondja nekem, hogy a kastélyt keresi, még el is hiszem.

Hazaértem, majd kiesett a szívem, akkor kezdtem el gondolkodni, hogy mit keresett a vitorláskikötőnél az az ember.

Na, ez a sztori elvette a kedvemet az esti kerékpározástól.

2013. aug. 13. 16:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért anyukádnak igaza van. Lány vagy, sötét is van kint, gondolom viszonylag lengén öltözködsz, oké hogy biztonságos nyugodt környék, de sosem tudhatod mi fog érni.

A bűnözők vagy csak simán olyan emberek akik akkor észrevesznek és elcsábulnak majd bekattannak bármikor neked ugorhatnak. Én is egy nyugodt településen élek, tényleg semmi veszélyes nincs itt, betörés is csak utoljára 2 éve volt errefelé, de még én sem szívesen mennék ki futni sötétbe.

Én korán reggel szoktam menni még amikor hajnal van szinte. Amikor már kezd világosodni akkor mindig felöltözök a futó ruhámat felveszem itthon az udvaron bemelegítek mert akkor már picit hűvösebb van főleg ma azért hűvösebb volt és elindulok szépen futni 1 órára, majd hazajövök akkor lesz olyan 5-fél 6 és 6 kor elindulok dolgozni. Én már idősebb vagyok 21 éves, d még én is félve megyek ki az utcára, ha bulizni megyek akkor általában mindig jön velem valaki. De kocogásnál sokkal lengébben öltözködöm akkor egy pici rövidnadrág van rajtam egy póló és ennyi, és alatta egy dressz. De valamikor csak dressz van rajtam, múltkor este 7 kor mentem futni, meleg volt de csak egy dresszt vettem fel egy könyékig érőt, annak meg ugye bugyis alja van tehát olyan mintha bugyiban lenne az ember. Ha sötétben így lát meg valaki aki eddig lehet teljesen ártalmatlan volt és elcsábul kitudja mire lenne képes. Nappal meg azért jóval biztonságosabb.

2013. aug. 13. 16:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább a reggeli futás lenne a megoldás. Itt nem a Discovery-n van a hangsúly, hanem azon, hogy tényleg rengeteg erőszakos bűncselekmény történik, többségük sötétedés után. Manapság már nincs igazi biztonságos környék. Lehet, hogy soha életedben nem érne támadás akkor se, ha éjfélkor futkároznál, de ne add meg az esélyt a beteg állatoknak. Egyre több van belőlük sajnos. Ha te nem vigyázol magadra, senki nem fog. Egyszer kell, hogy valami baj történjen és örökre (lelki) nyomorékká tesz a dolog.

20L

2013. aug. 13. 17:21
 14/18 anonim ***** válasza:
31%
Az egy dolog, hogy futni nem enged el, de ezek szerint sötétedés után nem mehetsz sehova 17 évesen? Se buli, de pl. téli délutánon a szakkörről se indulhatsz haza egyedül, mert elkapnak, megerőszakolnak, aztán feldarabolnak és eladnak szervdonornak, majd zsákba kötve folyóba dobnak? Vagy hogy képzeli az életet édesanyád? És egy év múlva, 18 évesen mi lesz? Rádlakatolja az ajtót, mert tudja, hogy akkor már szabadon járhatnál-kelhetnél? A futás pont jó, el tudsz szaladni a támadó elől, illetve meg sem tud alaposan nézni magának, hisz csak elszaladsz előtte. Még ha buliba mennél tűsarkúba, kicicomázva, becsípve, azt megérteném, hogy nem tetszene neki. De csapzottan, slamposan futás közben ugyan kinek kellene bárki is?
2013. aug. 13. 18:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

megértem a problémád, én 36 éves vagyok, 16 éves gyerekkel, anyu a mai napig nyafog nyáron, hogy jaj, de kislányom hát sötétben futni... hiába mondtam neki, hogy az elmúlt két hétben tele volt az utca tíz után babakocsis családokkal, ő azért aggódik.

Mondd meg anyudnak, pattanjon bringára és menjen veled.

2013. aug. 13. 18:49
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

Igaza van.

Mi is biztonságos környéken lakunk. Simán kilehet engedni a kisgyereket is az utcára napközbe, semmi bajuk nem lesz.

Viszont így is volt 2 baleset ami ilyen. EGyszer volt, hogy a gáton futott egy lány ugyanúgy este fele. És eltűnt, napokig keresték aztán a rendőrök a holttestét találták meg a határba...

/mondjuk ez nagyon régi történet, nekem is csak mesélték/ unokatesómnak volt osztálytársa a lány//

2013. aug. 13. 19:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Hogy őszinte legyek, én sem értem ezt az egészet és már az agyam eldobom. Én 17 évesen mindig este 9-kor indultam el a barátaimmal sétálni. A mi környékünk is biztonságos, egy kis falusias környezet és mindig tele volt fiatalokkal az utca. Haverommal az éjszaka közepén mentünk Isten háta mögötti mezőkre sétálni, ott álltunk órákat a kocsiút szélén és ez nem rég volt, mégsem történt semmi. Én azt mondom, hogy 17 évesen ne zárd be magad, mert fölösleges. Én nagyon sokat vesztettem volna, ha anno a félelmeim miatt nem megyek sehová, pedig sokszor féltem hazafelé az úton, sokszor futottam, amikor éjfél felé jöttem haza, mert 20 perces az út, nem ám 5 perc...szerintem nem szabad bezárnod magad, de azért légy óvatos, abban igaza van anyukádnak, hogy nem biztonságos, nincs rá semmi garancia, hogy nem akar bántani senki. Inkább hívj magaddal valakit, egyedül ne menj, mert úgy tényleg kockázatosabb, mint többen. Mára a sok károgás miatt én is eljutottam odáig, hogy félek, sőt, az nem kifejezés. Ráadásul egyszer megállt mellettem egy kocsi, igaz, csak egy részeg pasas volt, de nagyon rossz élmény volt, azt hiszem, az tört meg, azóta félek, előtte nem féltem ennyire. És azóta úgy érzem, kiszakítanak egy darabot az életemből azzal, hogy este be vagyok zárva a lakásba és nem maradhatok addig a városban, amíg kedvem van. Hanem haza kell menni az ilyen undorító alakok miatt, mert csak egy busz jár felénk, amivel csak öt percet kell kóvályogni a sötétben, nem húsz percet. És már abban az 5 percben is félek. Bárcsak lekevertem volna egyet annak a kocsis fickónak...ha elég erős lennék, kirángatnám az ilyet a kocsiból és jól megverném, mert elveszi az életemet és a szabadságomat és miattuk üres és semmitmondó az életem, mert mindig is szerettem az éjszakát. Nekem akkor kezdődött az élet.
2013. aug. 13. 22:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg, miért gondolja, hogy veszélyes.

Esetleg keress futópartnert, kettőtöket hátha jobban elenged.

Én is biztonságos környéken lakok, de sötétben nem engedtek el futni. Nem tudom, te hol futsz, de egy erdőben pl baromi veszélyes, előjönnek a vadállatok és a vademberek. :D Úton pedig aki vezet, az tudja, hogy mások a látási viszonyok. Engem az utóbbi miatt nem engedtek. Futás közben ráadásul sokan zenét is hallgatnak, még csak nem is hallod a kocsit, és sajnos vannak olyan barmok, akiknél a fényszóró csak dísznek van. De még ezek nélkül is nagyobb az esély, hogy elcsapnak.

Na meg hiába a rendes környék, elég egy szociopata bűnöző, az is megerőszakolhat, eltehet láb alól, elrabolhat, bármi.

Na meg tényleg az ID-s műsorok nagy részében az áldozat elmegy futni v kutyát sétáltatni. Aztán sose kerül elő. :D

Egyébként hajnalban jobb idő, kelj fel korán, lassan úgyis suli, legalább szokod, azzal hátha anyudnak sem lesz gondja.

2013. aug. 14. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!