Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elhagyott az anyukám! Mit...

Elhagyott az anyukám! Mit tegyünk, mi lesz most?

Figyelt kérdés

A szüleim kapcsolata kb 10 éve rossz volt, de miattunk (7 éves öcsém van) nem váltak el. Gyűlölte anya apát. Már hetek óta késő éjszaka is csetelt valakivel, egész nap a neten lógott. 3 napja mondta, hogy másnap elmegy "vásárolni egyedül" (gyűlöl vásárolni, pláne egyedül). Elment reggel 7-kor. Délután jött az sms, hogy soha többet nem jön már vissza hozzánk. Telefonja kikapcsolva, fogalmunk sincs, hogy hova mehetett, hogy ki lehetett az a pasi..

A rendőrséghez bementünk, szerintük igaz amit anyám írt, nem kényszerítették, meg bemérhető a telefonja, de nem mondhatják meg, hogy hol van, vagy valami ilyesmit mondtak, én nem voltam ott, apa mesélte..

Apa elviselhetetlen alak, lusta és rendetlen, mindent anya csinált helyette, én ezt nem tudom, hogy fogom bírni. Megnevelni anya se tudta..

Segítsetek...

2013. aug. 10. 20:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Uh hát ez elég rideg helyzet..anyukádat meg nem értem hogy, hogy hagyhatott ott téged és az öcsédet azzal az emberrel akit utál..már ne is haragudj de anyukád nem anyának való.Most nagyon kitartónak kell lenned, ha apád nem figyel a testvéredre akkor neked kell..amúgy hány éves vagy?Mert ez is fontos információ.
2013. aug. 10. 20:28
 2/14 A kérdező kommentje:
17, most fogok érettségizni.. Szóval sok időm nem lesz..
2013. aug. 10. 20:29
 3/14 anonim ***** válasza:
34%
Hány éves vagy?
2013. aug. 10. 20:30
 4/14 anonim ***** válasza:
5%
gratula az apádnak. a férfiak miatt megy tönkre a házasság nagy %ban.
2013. aug. 10. 20:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja tényleg az apuka a hibás, ha az anya ott hagyja a saját gyerekeit, egy a gyerek nevelésre szerinte is alkalmatlan valakinél. A leírtak alapján nyilván hibás az apuka is abban, hogy tönkrement a házasságuk. De milyen anya az aki ott hagyja a saját gyerekeit?
2013. aug. 10. 21:20
 6/14 anonim ***** válasza:
53%
Akkorát kapnál tőlem, hogy a fal adná a másikat. Nem vagyok a gyerek verés híve, de ha valamit megtiltanék és te megcsinálnád, kapnál rendesen... 33/F
2013. aug. 10. 21:43
 7/14 anonim ***** válasza:
59%
Bocsánat, az előző nem ide ment volna. ne haragudj. ˘˘
2013. aug. 10. 21:45
 8/14 anonim ***** válasza:
57%

Nem akarom az ördög ügyvédjét játszani, de biztos, hogy apukád igazat mondott?

A helyedben próbálnám még az anyukádat hívni és küldj neki sok üzenetet sms-ben is meg e-mailen is. Egészen addig, amíg nem válaszol. Próbáld meg nem csak a saját számodról, hanem barátnődéről is, azt lehet, hogy felveszi mert nem ismerős neki a szám. Lehet, hogy több van a dologban, mint amit apukád elárult nektek, vagy nem csak úgy simán lelépett anyukád.

Ha sikerül anyukáddal beszélni, akkor semmiképpen ne mérgesen tedd, mond el, hogy megérted ha elment, csak nagyon aggódsz érte és nem tudod, hogy mit szeretne, mi lesz később veletek. Mond azt, hogy jó lenne ha találkoznátok valahol - nem otthon és apukádnak nem is szólsz róla - csak, hogy láthasd jól van és rendesen megbeszélhessétek a dolgokat.

Ha tényleg elment, akkor nem fog hazajönni csak mert sírsz vagy kiabálsz vele, de ha nyugodt leszel akkor legalább elmondja, hogy mit akar most csinálni. Azt kívülállóként csak találgatni lehetne mi történt valójában és ennek semmi értelme, csak az jó ha ő maga mondja el.

2013. aug. 11. 00:36
 9/14 anonim ***** válasza:
59%

Az nekem is furcsa, hogy az anya a gyerekek miatt nem megy bele a válásba, de egy szó nélkül hagyná ott ugyanezeket a gyerekeket később. Itt valami nem teljesen tiszta, főleg, ha tudta, hogy apukád nem alkalmas a gyerekek nevelésére.

lehet, hogy morbid, de talán ez egy nagyon erős próba? Apukád utolsó esélye, hogy megváltozzon. Az, hogy egy felelős anya egy netes ismertség után lelépjen valakivel hátrahagyva a gyerekeit is, akikért feláldozta az éveit egy elviselhetetlen férfi mellett, borzasztó lenne. De egy régi barátnő lehet az ügy mögött, aki ezt tanácsolta: anyuka lépjen le, hagyjon ott mindent, kapcsolja ki a telefonját és pihenjen nála három napot. Próbáljon nem gondolni semmire. Ennyi idő alatt a gyerekek nem halnak éhen, és ha apukában van egy csepp emberség, megmutatja, mit kezd a helyzettel. Nevezzetek naivnak, de én szeretnék ebben hinni (inkább, mint hogy tényleg örökre lelépett).

Amit tehetsz, hogy apukádnál rákérdezel, anyukád sosem említett hasonlót, hogy elmenne, esetleg nem kérdezgette, mit tenne, ha ő nem lenne?

2013. aug. 11. 01:02
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem meg kéne próbálni azt az ötletet amit most le fogok írni (habár szerintem nem olyan jó). Mivel a telefont se veszi fel, nem reagál rátok, ezért megnézhetnétek a gépbe az előzményeket, hogy miket nézegetett, lehet hogy pont egy kiadó lakást vagy ilyesmit. Habár annak kicsi az esélye, de egy próbát megér. (Tudom hogy ez egy kicsit erkölcstelen, de ez talán segíthet).

Arra nem emlékszel hogy vásárlás előtt mit vitt magával? Ruhát, sok pénzt vagy ilyesmit? Mert ha nem, akkor valószinű hogy pasi van a dologba, akivel új életet kezdett, hiszen a pasival majd vesznek i

új cuccokat meg ilyesmiket.

Megpróbáltátok felhívni a barátnőit? Ők talán tudnak valamit erről.

És nagyon sajnálom ami veletek történt remélem hogy minden rendbe jön. (tudom h ezek nem jó ötletek, de remélem h tudtam segíteni)

2013. aug. 11. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!