Mit tegyek? (ld. Lent)

Figyelt kérdés
A szüleim borzalmasan korlátoznak, pedig 18 éves fiú vagyok, tudok vigyázni magamra. De nem lehet barátnőm, nem aludhatok másnál, nem mehetek bulizni, és mindig, minden lépésemről tudni akarnak. Gondoltam költözésre, de nincs hova menni tartósan lakni, pénzem meg nincs rá. Ötletek?

2013. aug. 10. 14:44
 1/5 anonim válasza:

Talán nem tudják elfogadni, hogy a kicsi fiúk felnőtt.

Szerintem nyugodtan beszélgess el a szüleiddel, mint egy felnőtt, mond el mit hogyan látsz, de nem kell úgy legyen mint egy vita, és ilyesmi. Csak beszélgetés. Esetleg kössetek kompromisszumot. Valahogy közös nevezőre tudtok jönni ami a szüleidnek és neked is jó lehet.

2013. aug. 10. 14:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Fel kellene eleveníteni a kedves szülők fiatal korát. Nagypapa, nagymamától, ha még élnek egy kis segítséget kérni. Ők is voltak fiatalok nem?

Hihetetlen ez a féltés, pontosan az ellenkezőjét érik el vele, mint amit szeretnének.

2013. aug. 10. 14:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Már próbáltam, de ez volt a válasz: "Ha nem tetszik, el lehet költözni..."
2013. aug. 10. 15:02
 4/5 CspCsj válasza:

Ha a szülők merevek és nem akarnak engedni, két dolgot tehetsz:

-maradsz amíg be nem fejezed a középiskolát, és ha továbbtanulsz és kollégista leszel akkor nem tudnak majd ennyire korlátozni

-nem akarsz addig otthon maradni - ehhez valamennyi pénzt kell gyűjtened hogy külön költözhess, keress bármilyen munkát és 3-6 hónap alatt összejön annyi pénz, hogy albérletbe mehetsz (vagy ha van ismerős akinél van bérelhető szoba, akkor még ennyit sem kell várni)

Azt azért hozzátenném, hogy a függetlenség önfenntartással is jár: pénzkeresés, élelmezés, mosás, takarítás, számlák intézése, ha sokat betegeskedsz akkor orvoshoz neked kell járnod ésatöbbi.

2013. aug. 12. 11:12
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm :D
2013. aug. 12. 23:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!