Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kismama vagyok, elköltöztem a...

Kismama vagyok, elköltöztem a férjemtől, még a válást nemmondták ki, ha megszületnek a babák apaságit csinálhatunk hogy a mostani párim nevét kapják?

Figyelt kérdés
2013. aug. 9. 12:43
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2013. aug. 9. 13:14
 12/28 anonim ***** válasza:
19%

Nem számít már, hogy milyen gyorsan válsz el, akkor is a fogantatás alatti törvényes férjed nevét fogják kapni a gyerekek, ez a törvény.

Egy ismerősöm is elvált mielőtt az új párjától való gyereke megszületett, de születéskor így is úgy is az eredeti férje nevét kapják a gyerekek, utána pedig apaságival el lehet intézni, hogy az igazi apa után kapják a nevüket a gyerekek. Csak annyi, hogy a születési neve az mindig a volt férjed neve lesz minden okmányban. Sajnos.

2013. aug. 9. 14:07
 13/28 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező (#8), azt elvileg igen, persze, a kérdés az, hogy a férjed elindíthatja-e az apaság vélelmének megdöntése tárgyában a pert, erre nem tudom a választ, meg kell kérdezni a bíróságon... mert onnantól, ha mindketten azt állítjátok, hogy nem tőle vannak a gyerekek, az hamar lemegy.
2013. aug. 9. 14:09
 14/28 anonim ***** válasza:
11%
Tudom, hogy nem tartozik a kérdéshez, de lehet tudni, hogy miért kellett ilyen gyorsan lépni egyik kapcsolatból a másikba? (hiszen a régebbi házasság volt, elvileg örökérvényűnek kellett volna maradnia) :(
2013. aug. 9. 14:10
 15/28 Jégtánc ***** válasza:
83%
Szülés után bementek a gyámhivatalba ott a gyermekek nevében kértek egy apaság vélelmének megdöntése iránti per kezdeményezését.Felvesznek egy jegyzőkönyvet amiben a biológiai apa megmondja hogy ő az apa,a volt férjed megmondja hogy nem ő,te megmondod hogy ki az apa.Ha a volt férjed nem tud menni az sem baj,max levélben leírja hogy nem ő a biológiai apja.Úgy is kap majd levelet ő is.Kb 1 éves folyamat.
2013. aug. 9. 14:13
 16/28 anonim ***** válasza:
14- es ha. Válaszokat elolvastad, akkor láthattad, hogy nemnvolt gyors ez, 1,5 éve elköltözött, a válás menete túl lassú...amúgy esetleg tudnak rajta gyorsítani, de így nyáron....az lenne a megoldás, ha sikerül 3hónapon belül kimondani a válást, akkor még a szülés előtt hozzá tudnál menni a babák apjához, akkor elkerülnétek a hercehurcát, ami gyerekek apaságának kilétét hivatalosan igazolnátok
2013. aug. 9. 14:41
 17/28 anonim ***** válasza:
29%

"Kb 1 éves folyamat."

Ha egyetértenek, nem, akkor a bíróság simán határozatba foglalja az apasági vélelem megszűntét, és kész. Volt itt olyan kérdező, akinél 2 hónap alatt lement tokkal-vonóval, amíg a válóper még sehol sem tartott... ezért javaslom inkább ezt az utat, mint a válóper sürgetését.

2013. aug. 9. 14:47
 18/28 anonim ***** válasza:
59%

Ja, meg persze az is kérdés, hogy mikor szülsz, Kérdező. Ha az új Ptk hatályba lépése után (bár az még odébb van, úgyhogy nem valószínű) onnantól majd ez már flottul fog működni:

4:114. § [Az apaság vélelmének megdöntése nemperes eljárásban]

(1) Nincs szükség az apaság vélelmének megdöntése iránti perindításra, ha az apaság vélelme az anya házassága alapján áll fenn, a házastársak életközössége legalább háromszáz napja megszűnt, és az a férfi, akitől a gyermek ténylegesen származik, a gyermeket teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal a magáénak kívánja elismerni.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben a bíróság nemperes eljárásban a vélelmezett apa, az anya és a gyermeket teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal magáénak elismerni kívánó férfi közös kérelmére megállapítja, hogy a gyermeknek nem az anya férje vagy volt férje az apja. Az apaság kérdését ugyanebben az eljárásban teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal kell rendezni.

(3) A (2) bekezdésben foglalt eljárás megindítására az apaság vélelmének megdöntésére irányuló per megindítására vonatkozó határidőket nem lehet alkalmazni.

2013. aug. 9. 14:52
 19/28 Jégtánc ***** válasza:
Nálunk minden egyezett,nem volt semmi vita,mégis elhúzodott,mert sok volt a munka a bíróságon.Na meg közben a "nyári szünet". Ezért írtam az 1évet.Ja meg nálunk a volt férjem német,a postai ide oda levelezgetés meg fordítás is időbe telt.
2013. aug. 9. 14:53
 20/28 anonim ***** válasza:
29%
Egyébként lehet, hogy ez a legegyszerűbb, kivárjátok a 2014. márc. 16-át, és egy menetben elintézitek.
2013. aug. 9. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!