Mit tegyek ha megszületnek a kutyám kiskutyái és ott vagyok de mát nincs idő állatorvost hívni? Miben segíthetek neki?
Figyelt kérdés
2013. júl. 17. 22:33
1/38 anonim válasza:
Milyen fajta? Egyébként általában a kutyák megfialnak maguknak szépen ügyesen, nincs szükség hogy te ott legyél. Van hogy farosan jönne a kicsi, de nem hiszem hogy szakszerűen feltudsz nyúlni és kiszedni, tehát sokat nem tudsz. Amúgy minek szaporítasz? :O Mi lesz a kiskutyákkal?
2/38 anonim válasza:
Az állatok tudják a dolgukat, nagyon ritka, hogy valami miatt be kelljen avatkozni. Ha mellette vagy, amikor fájásai vannak, és simogatod, azzal eleget segítesz neki. Sok örömet a kölykökhöz, nagyon édesek tudnak lenni! :)
3/38 anonim válasza:
A legjobb, ha nem csinálsz semmit, csak csendben és kis távolságról figyeled. Az állatorvost pedig kihívhatod ha már elkezdődött a fialás, akkor is. Legalább mire kiír elvileg végez a kutya és megvizsgálhatja, hogy minden rendben kijött-e és az anyakutya sem fog elpusztulni. Amúgy gratulálok a szaporításhoz! (Ha tenyésztő lennél nem tettél volna fel ilyen kérdést, szóval ne is fáradj a mentegetőzéssel.)
4/38 anonim válasza:
Ha nem egy túltenyésztett kutya hogy a kiskutyák fennakadnának akkor szerintem nem kell segíteni neki. Sok állat addig nem is szül amíg nincs teljes nyugalma. Messziről észrevétlenül szemmel tarthatod de jobb ha nem tud róla.
5/38 anonim válasza:
Egyébként rettentő jó ötlet simogatni fialás közben, még meg is haraphat (bár amúgy nem tenné, de olyankor fájdalmai vannak, így akár segítségkérés is lehet a harapás)...
6/38 anonim válasza:
Második vagyok. Az én kutyám igényelte a simogatást, eleve jött hozzám, amikor elkezdődtek a fájások. Lehet, hogy ez a kutya életkorától is függ, neki az első fialása volt egyéves korában. Azt hittük, a zárt kerítés megfelelő fogamzásgátlási módszer. Hát nem az. Nem tudom, hogyan, de bekapta a legyet. Több tapasztalatom nincs a témában, mert amint gazdihoz kerültek a kiskutyák, ivartalanítottuk.
7/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak azért is kérdeztem mert amikor a másik kutyánk szült akkor ott hagyta az elsőt és mivel ez télen volt halálra fagyott a kiskutya és ezt szeretném most megelőzni.
2013. júl. 17. 22:52
8/38 A kérdező kommentje:
Egyébként én sem tehetek róla hogy.vemhes lett mert a kutyák széttszefték a drótkerítést vagy átmásztak.
2013. júl. 17. 22:54
9/38 anonim válasza:
Nem azért, de köztudott, hogy a kanok (vagy akár a bak macskák is) bármire hajlandóak, hogy elérjék a nőstényt. Totál meg vannak bolondulva, a kocsi elé is kiszaladnak, nem látnak, nem hallanak (pláne a neveletlen kutyák). Manapság csak akkor van biztonságban a szuka, ha nem engeded ki a házból, vagy ivartalanítva van.
10/38 anonim válasza:
nem drótkerítés kell, hanem ivartalanítás meg felelős állattartást, de hallom nem az első alkalom volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!