Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hívjam a mostohaanyámat...

Miért hívjam a mostohaanyámat mamának?

Figyelt kérdés

10 éves voltam, amikor a szüleim szétmentek. Apukámmal maradtam, mert anyukám nem tudott volna eltartani, stb.

Mai napig tartjuk a kapcsolatot, hetente találkozunk. Mindig segít mindenben, amiben csak tud. Neki is van másik családja és ott is jól érzem magam, mint ahogy apukám új családjában is.

Összesen 4 mostohatestvérem van, anyukám részéről 3, apukám részéről 1.

Szerencsére, már ha lehet ezt mondani, mind a két szülőmtől várhatok normális segítséget, támogatást bármiben.

Nem rég megszületett (3 hónapja) a legkisebb húgom (apukám részéről). Mókás, elvagyunk, segítek, ha olyan.

Viszont a mostohaanyukám állandóan azt mondja a húgomnak, hogy "mama itt van".

Nem nagyon tulajdonítottam ennek nagyobb hangot, de tegnap megkérdezte vacsoránál, hogy mi lenne, ha mostantól őt is mamának hívnám, nem pedig anyusnak.

Nem igazán értem, hogy miért?! Hiszen én a nagyszülőket (mind a hatot, ahányan élnek) hívom mamának. Az anyukáim pedig anyukák. Vagy nem?

Jó, zavaros már .. szóval a mostohaanyámat is anyunak hívom, ahogy az édesanyukámat is. Bár csak az előbbinél használom kiejtve is az "édes" szót.

Gondolom sok családban hívják az anyukát mamának, de nekem ez eléggé távol áll. A mama nálam a nagyi.

Vagy ilyen esetben ez a tök mindegy kategória?!

Ja és ha őt mamázom, akkor a nagyszülőknek mit mondok? :o

2013. aug. 2. 15:58
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Azert 6, mert a mostohaanyamnak is elnek a szulei es oket is mamanak, papanak hivom. Igy van/lett 6 nagyszulom.

Mindenki hul*enek nez, hogy viszonyulok mindenkihez. Pedig nekem nincs gondom vele. A szuleim nem jottek mar ki, edesanyukam mindent megtett ertem es megis fog.

Most boldogabbak, mint voltak egyutt.

Az anyu azert szeretne, mert a huginak ezt akarja megtanitani. Tolem pedig tavolall.

Persze, hogy lattam kulfoldi filmet, de en itt elek egyenlore. Korulottem ez nem szokas. Ezert meg nem akarom atvenni a "szokast".

2013. aug. 2. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!