Van itt olyan, aki az anyukáját mamának hívja?
Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 18:10
1/6 anonim válasza:
Unokája miatt hivtam szegényt mamának, unoka születése elött anyu volt.
2/6 anonim válasza:
Én is azért hívom néha mamának, mert a gyerekeimnek is mama, és valahogy rám ragadt. Nem bánja az érintett.
3/6 anonim válasza:
Úgy látszik, az unoka megszületése után ez valahogy úgy jön. Én is mamának szólítom az anyut. Nincs belőle gond.
4/6 anonim válasza:
Én gyerekkorom óta mamának hívom, és érdekes módon a férjem is így hívta mindig a sajátját. Így a gyerekeink is így szólítanak minket, a nagyszülők pedig nagymama/nagypapa. Egy olyan barátnőm van, akiknél hasonlóan alakult.
5/6 anonim válasza:
Én kiskoromban azt tanultam, hogy a Mama alapvetően az Anya megfelelője. Van is a dal, Koncz Zsuzsa énekli, hogy "Mama, kérlek meséld el nekem, milyen volt az élet nélkülem..." Ott is az édesanyját szólítja meg, nem a nagyit.
6/6 anonim válasza:
Igen szoktam anyut így hívni,de ez kedves viccelődés a részemről:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!