Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehetne kezdeni anyámmal?...

Mit lehetne kezdeni anyámmal? Már nem bírom elviselni (kicsit hosszú)

Figyelt kérdés

Amit fontos tudni, hogy anyám nagyon problémás természetű, ebből ered a legtöbb gond.Amiről az élete szól, az a takarítás, meg a pénz.

Az utóbbi kb 4 -5 évben kezdett el romlani a helyzet, amikor a nővérem és én majdnem évente felváltva vagy épp egyszerre vizsgáztunk(érettségi és OKJ). Akkor az volt a baja, hogy nővérem nem csinál itthon semmit(még a saját szobáját se takarította) és emiatt rám hárult minden(még akkor is amikor én OKJ-ztam, akkor a nővérem már 1 éve dolgozott).

A baszogatásai most már olyan mértéket öltött, hogy már képtelenség vele együtt élni. Én már feladtam, hogy itthon rendet tartsak, mert 2 perc alatt szétpakolnak, és minden ugyan úgy néz ki.

A másik(pénzes rész), hogy én most kezdtem el dolgozni, holnap kapom meg elvileg a segélyt, de ha kell valamire pénz, akkor olyan patáliát képes rendezni, hogy az elképzelhetetlen.

Tegnap pl adott egy ezrest(ez nekem általában 2 napig elég, próbálok a lehető legolcsóbb kaját venni és így napi 500 max a kajám, de ez csak amit viszek a munkahelyemre, itthon már nincs kaja). Ma megint kellett, mert délutánra már nagyon éhes voltam, mert UH-ra kellett mennem és vettem egy gyrost a maradék pénzemből, hogy legalább valami mást is egyek, ne állandóan ugyanazt. És ma megint adott, de sírva mentem el itthonról munkába, mert anyám megint lebaszott, hogy minek már megint pénz. És volt ez még rosszabb is. Fizetős helyre nem is mentem idén nyáron, mert úgy se kaptam volna rá pénzt.

Ráadásul azt mondta, hogy megtarthatom az első(ami félhavi 45-50E körül lesz) fizetésem, abból nem kér, dehát nem költhetem azt se magamra ezek után, pedig kellene vennem azért egy pár dolgot(vinyó a laptopba, ami a nővéremnél ment tönkre, meg szeretnék egy Sennhaiser fülhallgatót ez a kettő a legfontosabb), de ezt se fogom tudni megvenni, csak a következő fizuból.

Már a párommal tervezzük az összeköltözést, de legkorábban szeptember közepén tudunk, mert addigra szabadul fel a földszinti lakásunk amit kiadtunk albérletbe. Ha ide költözünk, akkor gyakorlatilag anyám alatt fogunk lakni. Elvileg 50E-et fogunk neki fizetni(az albérlők 70-et fizettek), de én kétlem hogy békén hagyna minket. Rendes albérletre meg nem biztos, hogy telne, a páromékhoz meg nem tudunk menni, mert ott sokan lennénk és nem tudnán annyira önállóak lenni mintha a fsz-re költözünk.

21L

2013. aug. 1. 17:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem jo otlet az othoni alberlet. Minnnel tavolabb, hidd el, az a megoldas.
2013. aug. 2. 21:01
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Rinyálás, semmi más... Örülj neki hogy eltartanak 21 évesen( mert amiért 40et kapsz az nem munka) nekem 16 évesen dolgoznom kellett hogy egyáltalán ENNI tudjak a kishugommal!!
2013. aug. 6. 14:33
 13/15 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! az a 40E félhavi fizetésem, amúgy az egészhavi kb 80E. a bruttóm 138E, de ebből lejön ugye az adó, meg egyéb járulékok, de így is 90E-nek kéne lennie. Másrészt mielőtt azt mondanád, hogy nincs rendes munkám, közlöm, hogy kórházban dolgozok a röntgen osztályon szakasszisztensként. szóval ha ügyelhetek is majd, vígan megkeresek 120E-et is akár.
2013. aug. 6. 16:39
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Ez a helyzeten nem változtat semmit! Megkaptad a lehetőséget az életre, a tanulásra, a szakmákra, flancos szakos aszisztens vagy, és ezt azzal hálálod meg a szüleidnek hogy számonkéred milyen jogon várják el hogy adj haza is valamicskét? De az rendben van, hogy letarhálod kétnaponta nem? Szép..
2013. aug. 6. 17:17
 15/15 A kérdező kommentje:
egy szóval se írtam azt, hogy nem akarok hazaadni egy fillért sem. nekem az volt a bajom, hogy anyám a testvéremmel sokkal elnézőbb volt amikor munkát keresett, pedig ő valamivel több mint fél évig volt munkanélküli én meg gyakorlatilag a bizonyítvány osztáshoz képest 3 hét múlva már dolgoztam.
2013. aug. 8. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!