A helyemben mit tennétek ha a családban azon belül apukátok alkoholista lenne és nem tudnátok rávenni hogy menjen elvonóra ? Tudom millió ember küzd ilyen problémával de biztos lehetne valami megoldást találni rá. 30 éve hogy függő de lassan úgy érzem hogy kezdek begolyózni.Sokszor volt már kórházban emiatt és hiába hogy az életével játszik nem érdekli! Sehogy sem lehet rávenni,hogy kezeltesse magát,pedig már néha ott tartok hogy tettlegességig fajul az egész veszekedés! Sem pénzügyi sem családon belüli gondok nincsenek ami miatt lenne ok hogy igyon. Gondolkoztunk már ,hogy itt hagyjuk és elköltözünk hogy megváltozna de szerintünk semmi értelme nem lenne.
2013. júl. 29. 20:52
1/9 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, sajnos addig, amíg saját maga nem látja be, hogy ez egy betegség, és segítségre szorul, addig a környezet tehetetlen, mindenki a saját élete kovácsa, a legtöbb, amit ti tehettek, hogy beszéltek vele, ha nincs hatása, onnantól a ti lelkiismeretek tiszta lehet, felnőtt ember, ha ő nem akarja, ráerőszakolni nem lehet.
2013. júl. 29. 21:06
2/9 anonim válasza:
Tapasztalatból mondom. Ha az apád nem akar leszokni a piáról, akkor soha nem fog elmenni elvonóra. Kényszeríteni nem lehet. A legjobb megoldás: Magára kell hagyni.
Nálunk is ez volt, de nekem az anyám volt alkoholista. Ráadásul agresszív alkoholista. Ha ivott (és mindig ivott) akkor agresszív volt, és verekedett. Előbb ütött-utána kérdezett. Mi állandóan könyörögtünk, vagy mindig kiöntöttük a piákat vagy eldugtuk a pénzt, hogy ne tudja el lopni tőlünk, de semmi sem használt. Végül szépen sorban ahogy betöltöttük a 18 évünket, elköltöztünk. Onnantól kezdve apánkat próbáltuk rábeszélni, hogy ne éljen vele tovább. Nincs értelme. Ő sem bírta, így ő is elköltözött tőle.. Egész életében ivott. Az unokáit sem ismerte meg soha, sőt egészen a haláláig minket sem látott többé. 22 év után a halála volt az ok, hogy nem ivott többé..
40/N
2013. júl. 29. 21:09
3/9 A kérdező kommentje:
Csak nem értem,hogy az orvosok is leszarják az egészet jó hogy nem bajlódnak velük de nekik lenne jobb hogy nem kéne évente kezelni a kórházban hanem mondanák ,hogy akkor jó ide meg oda vigyék meg fogadják és kész. Mert hazahoztuk és kb 1-2 napig ha kibírta aztán kezdődött minden előröl! Kár hogy nincs kényszer elvonó sok ember életét megkönnyítené...
2013. júl. 29. 21:11
4/9 anonim válasza:
Ha ő saját maga nem akar lemondani a piáról, akkor hiába küldenétek elvonóra, semmit se érne.
2013. júl. 29. 21:19
5/9 anonim válasza:
Egyik barátoméknak akkor változott meg az apja miután a két lány és a feleség elmentek és hónapokig nem is keresték. A koma dolgozik,nem iszik,rendesen hazaviszi a pénzt és mondhatni minden jóra fordul. Drasztikus megoldásra van szükség sajnos.
2013. júl. 29. 21:25
6/9 anonim válasza:
Én javaslom a hellinger féle családfelállítást, menj el egy ilyenre, ott egyértelműen látsik a lelki ok ami a háttérben van nála, és oldás is lehetséges, akkor is, ha ő nem is tud az egészről. tudom hogy fura ezt olvasni, de így van.
Ha gondolod nézz körül ezen a honlapon, hátha segít.
2013. júl. 29. 21:27
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a segítséget!
2013. júl. 29. 22:07
9/9 anonim válasza:
Igen, jól írták előttem, csak drasztikus változással lehet bármit elérni. És még akkor sem biztos, hogy sikerül! Két pozitív kimenetelű esettel tudlak bíztatni. Az egyik egy barátom apja. Ivott, a felesége és a gyerekei elhagyták, ivott tovább. Majd a barátom gondolt egy merészet és feleségestül beköltözött hozzá, nem sokkal később megszületett az unoka is. Apja mint a szél magától elment elvonóra, azóta tiszta. (6 éve). A másik példa a saját apám. Ivott, elment elvonóra majd megint inni kezdett, elhagytuk. Azóta tiszta. (3 éve)
De sajnos ennél betegségnél semmire nincs garancia. Kitartást és sok erőt kívánok nektek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!