Homofób szülők, mi lenne a megoldás? (több lent)
Van egy 15 éves srác, aki már régóta sejti magáról, hogy a saját nemét szereti, és most már teljesen biztos benne, mivel beleszeretett egy nála 3 évvel idősebb fiúba, aki viszonozza az érzéseit. Viszont a 15 éves srác szülei hamar rájöttek a dolgokra, hogy mi a helyzet a fiúkkal. Teljesen máshogy viselkednek vele, mint a srác tesójával. Mindenféle dolgot a fejéhez vágnak, büntetéseket kap, csak azért mert "más". Az anyuka legnagyobb problémája, hogy ő elfog süllyedni szégyenében, ha a helybeliek megtudják ezt a fiáról ezért szinte lelki terrorban tartja a fiút, hogy elváll a férjétől, és csak a tesóját fogja felnevelni, magyarán nem érdekli a fia sorsa, de azért szereti. Az apuka még rosszabb. Kicsit összekuszáltan fogalmaztam meg, de a történet is maga elég kuszált. Főleg, hogy a 18 éves sráctól, szinte el van tiltva. A szülők abban a tudatban vannak, hogy ők megszakították a kapcsolatot, de erről szó sincs. Szerintetek mit lehetne tenni? A szülőkre, hogy lehetne hatni?
/Eddig nem hatott semmi féle film sem, sőt az anya még fórumokra is kiteregette gondolatait, és sok szülő egyet értet azzal, amiket az anya mondott a nézeteiről./
ugyanaz a megoldás, mintha heterók lennének és a 15 éves lányt tiltanák a 18 éves barátjától
várjanak!
ha nagy a szerelem, kibírják
Szia!
Ebben a sztoriban te ki vagy? a 15 éves srác, vagy a haverja?
Nos.. az ,hogy szüleid (vagy az ővéi) eltiltják őket egymástól az elégggé szomorú, legaalább talált valakit, akit szeret, ne múgy mint sok hetero, de magányos felnőtt...
Mi a megoldás? titokban összejárni, és.. hát nem tudom a kettős játék mennyire jönne össze, de ha nagyon rá vannak állva a srác szülei érdemes lennne megpróbáli. .de az meg hazugságban vallü élést jelentene, és nem tenne jót..
18 éves srác vagyok.
Igazából az a bajuk, hogy a kisfiúk egy olyan valaki lett, akiket ők is elítélnek. Hallanak egy "b*zi viccet", és rögtön szégyellik magukat. Megállapításom szerint, a szülőknek fontosabb az, hogy mások róluk mit gondolnak, mint a fiúk sorsa, hogy ő hogy boldog, és hogy kivel. Sőt, rólam alaptalan dolgokat állítanak...(drogos, alkesz stb.)
igen, kérdező, ez sajnos igaz, és mindent meg fognak tenni hogy besározzanak, és lehet hogy minél több hazugságot fognak terjeszteni de remélem hogy nem.. és ne felejtsd, a sárrdobáló versenyben nem az nyer, aki többet dob, hanem akire kevesebb ragad. :)
és szerintem rád elég kevés fog... de amúgy sűrű tudtok találkoozni a sráccal?
ÚÚÚÚÚÚÚristen milyen korlátolt emberek vannak. SOHA nem fogom megérteni, hogy ez miért ekkora baj?! Persze, nem ugrálnék örömömben, ha kiderülne a gyerekemről, de nekem az ő boldogsága a legeslegfontosabb!!! És ha kitalálná, hogy meleg és nővé operáltatja magát, akkor abban is támogatnám! És pont lesz@ranám, hogy a Mari néni a boltban mit szól. Ki a tökömet érdekli???
Bocs kedves kérdező, ez kijött. Amúgy sajnos az ilyen ostoba, vaskalapos, műveletlen emberekkel nem tudsz mit kezdeni. Ez van :( Nagyon sajnálom!
Itt szerintem a hazugság jöhet-sajnos-csak szóba, hazudja a srác, hogy a lányokat szereti mégis (színészkedjen kicsit), titokban meg járjatok össze.
Költözés is jó megoldás lehet. Egy nagyvárosba.
Tipikus falusi probléma, hogy a "helybeliek megtudják".
Senki nem szereti, ha kiközösítik, összesúgnak, röhögnek a háta mögött. El kell onnan menni, nagyvárosban ilyennel nem foglalkoznak.
Csatlakozom az elsőhöz: Ugyanazt tudom tanácsolni, amit akkor, ha a 18 éves srác egy 15 éves lányba lenne szerelmes.
15 évesen az ember - hiába tűnik máshogy - még elég fiatalka egy 18 éveshez képest (hiába csak 3 év a korkülönbség). Mindkét félnek jobb, ha kicsit várnak (nem feltétlen 3 évet, de azért még egy keveset...), és ha tényleg kellenek egymásnak, akkor szép lassan a szülők is bele kell, hogy nyugodjanak, nem tehetnek mást...
Igen, én is arra szavazok, hogy egy darabig bírjátok ezt ki, sajnos, és ha látják, hogy milyen régóta együtt vagytok, akkor el kell fogadniuk. Ha mégsem, akkor ott a költözés esélye.
El kell mondjam, hogy én egy "hasonló" szituban voltam még 14 évesen: megismertem a mostani párom, aki akkor még 29 volt. Gondolhatod, hogy állt a bál itthon, leginkább apám miatt. Megértettem, hogy nem fogadja el, kb. 2 év kellett, mire elfogadta a helyzetet, aztán fokozatosan megkedvelte.
/Jó, persze ez nem teljesen ugyanilyen, hiszen csak a korkülönbség volt a gond, ami idővel valahogy elmúlik (hiszen most vagyok 28, ő pedig 42 és nem igazán látszik a különbség)/
Szóval...idő....sok idő. Ennyit tudok mondani :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!