Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azt mondják a fiúk az anyjukra...

Azt mondják a fiúk az anyjukra, a lányok az apjukra szoktak hasonlítani. Mennyire igaz ez?

Figyelt kérdés
2013. júl. 25. 13:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
57%

Semmilyen tekintetben nem szeretnék és nem is hasonlítok az apámra, szerencsére. Máskülönben egy szívtelen, önző, bűnronda alkoholista lennék...

32/N

2013. júl. 25. 13:19
 2/23 anonim ***** válasza:
54%
Kik "mondják" ezt?
2013. júl. 25. 13:20
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

A nővérem apámra hasonlít, az öcsém anyámra, én egyikre sem. Ez volt jellemben. Kinézetre mi lányok anyára hasonlítunk, az öcsém az apjára.

Semmi sem törvényszerű. Szerintem a genetika ennél jóval bonyolultabb.

2013. júl. 25. 13:24
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Milyen értelemben hasonlítani? Kinézetet tekintve, vagy inkább belső tulajdonságokat? Mindenesetre én nem látok arra utaló jeleket, hogy így lenne. Szerintem ez egy olyan népi "bölcsesség", ami csak a jó hangzása miatt terjed, valóságalapja nincs.
2013. júl. 25. 13:24
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk féligmeddig bejött. Én (29N) apukámra hasonlítok, külsőre is, jellemre is. Bátyám anyukánkra hasonlít, külsőleg is, jellemben is. Férjem (38F)egyke gyerek, anyjára hasonlít, külsőre is jellemre is. A mi lányunk külsőleg inkább az apjára hasonlít, jellemben pedig rám, az anyjára.
2013. júl. 25. 13:29
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
A mi családunkban teljes mértékben igaz. Én inkább anyára hasonlítok mint arcra, mint belső tulajdonságokra, lány testvérem pedig inkább apára.
2013. júl. 25. 13:29
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Én valóban apukámra hasonlítok, sőt, egy az egyben úgy nézek ki, mint ő. :) Azt mondták mindig, hogy "ennél a gyereknél lehet tudni, ki az apja, de ki az anyja?" :D

A húgom viszont anyukánkra hasonlít, szóval...

28/N

2013. júl. 25. 13:31
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanakkor :

"Nézd meg az anyját vedd el a lányát"

nem lehet véletlen ez a mondás.

Összességében kicsit többet kapunk anyánktól,mint apánktól.

[link]

2013. júl. 25. 13:37
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Kulsoleg tiszta apam vagyok, belsoleg nem hiszem, reven nem ismerem, mert szuletesem utan megolte magat. Anyukamrol senki nem mondana meg elso blokkra, hogy a rokonom, de ra se igazan hasonlitok belsoleg sem. Esetleg nehany gesztusom, meg a hanghordozasom, de a gondolkozasom, eletvitelem nagyon nem.

Ebbol kiindulva szerintem ez butasag, de ujszulotteknel en is gyakran latom az ellenkezo nemu szulot a gyerkocben, aztan ahogy nonek, ugy valtozik.

2013. júl. 25. 13:41
 10/23 anonim ***** válasza:
74%
A saját megfigyelésem alapján igaz, bár ezt csak szűk körben, a saját ismeretségi körömből sikerült megállapítani.
2013. júl. 25. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!