Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegyük fel, hogy van egy öt...

Tegyük fel, hogy van egy öt hónapos kisfiatok akit születése óta egyedül neveltek. Megismerkedtek egy pasival aki a sajátjaként szereti a gyereketeket. Megengednétek a kicsinek, hogy ha beszélni kezd akkor apának hívja majd a párotokat?

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 09:04
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Elolvastam, de nem igazán értem, hogy jön ez az én kérdésemhez?
2013. júl. 24. 09:35
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én pedig nem értem, miért nem érted.

A gyereknek szüksége van anyára, apára. Ha az nem is a vér szerinti, akkor is. Az az anyja, apja, aki neveli, ápolja, törődik vele. Ahogyan a másik kérdésben a kisfiú is az apja kedvesét szeretné anyának hívni.

Persze itt egy kisebb gyerekről van szó. Mire elkezd beszélni, még sok idő telik el. Hát persze, hogy megengedném, hogy apának hívja.

2013. júl. 24. 09:39
 13/21 A kérdező kommentje:
De a másik kérdésben az a kisfiú már nagyobb, ezért ő már eltudja dönteni mit szeretne.
2013. júl. 24. 09:44
 14/21 anonim ***** válasza:
28%
Nem engedném. És ha ezzel a pasival is vége? Akkor a következő lesz az apa? Aztán meg megint egy másik? Nem. A gyereknek az apja az apja. Nagyon becsülendő, ha egy férfi felneveli más gyermekét, de attól még nem ő az "apa". Szerintem. :)
2013. júl. 24. 09:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ha ez a férfi fiaként neveli és szereti a gyereket, tehát betölti számára az apa szerepet, akkor nyugodtan szólítsa apának!
2013. júl. 24. 09:58
 16/21 anonim ***** válasza:
én igen, de csak ha TÉNYLEG szereti meg komoly a kapcsolat.. Szerintem azt h valakit "anyának" vagy "apának" hivjanak azt ki kell érdemelni.
2013. júl. 24. 13:34
 17/21 anonim ***** válasza:
jaa és annyit még h nem az az apja aki megcsinálja hanem az aki szereti, szépen fel is neveli.
2013. júl. 24. 13:35
 18/21 anonim ***** válasza:
84%
1,5 évesen kezd csak el beszélni. Ha akkor olyan lesz a kilátása a kapcsolatotoknak, hogy tényleg komolyan csináljátok és tartós kapcsolatotok lesz /tehát nem 2-3-4 év/ akkor térjetek vissza erre. Egyébként ez a párodtól is függ nagyon.
2013. júl. 24. 17:22
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
Ismertem egy családot, meghalt a pasi amikor terhes volt a nő és utána volt egy új élettársa a nőnek és azt hívta apjának a gyerek.
2016. aug. 30. 16:14
 20/21 anonim ***** válasza:
78%
Igen
2017. febr. 10. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!