Nagyon korán árva lettem. Anyukám nevelt fel egyedül. Rossz anyagi helyzetben élünk, Hogy lehet ebből kitörni?
Önhibámon kívül nem tudtam tanulni, szerencsére az érettségi meglett, de a tanulás melletti munka miatt közepes eredménnyel, szerettem volna mindig tanulni, hiszen tudom h így kaphatok jó állást, de esélyem sincs, h tanulhassak, képezzem magam.
Anyukám 8 ált iskolai végzettséggel rendelkezik, az mondta h nekem legalább az érettségi legyen meg.
A középiskolában tudtam h már dolgoznom kell h tudjak tanulni, sajnos az érettségi után, egyből munkába kellett állnom, kapáltam egész nyáron a földeken h legyen pénzünk.
Most meg fizikai munkát végzek, és szinte már a hónap közepén nincs ennivalónk se mert ez a pár tízezer ft semmire sem elég.
hogy lehet ebből kitörni, milyen megoldást látnátok ti ebben a helyzetben, ha még félretenni sem tudok havonta 1000 ft ot sem.
22F
Ha ez megnyugtat, én ügyvédjelölt vagyok, és nekem is ennyire alacsony a fizetésem.
Persze nem azt mondom, hogy nem érdemes tanulni, mert persze, hogy kell... de sajnos nem biztos, hogy az megoldás a pénz-problémára. :(
Külföldben gondolkodtál?
Külföldre is kell valami szakirány.
Igazándiból több lehetőséged van mint hinnéd.
Menj be a területi munkaügyi központba, add elő mi a problémád. Ha szerencséd van, akkor vannak ingyenes képzések, amik elvégzéséért fizetnek is.
Én is pályáztam meg képzést, de engem sajnos nem vettek fel, mivel két szakmám van, és a helyeket azoknak tartják akiknek nincs, vagy elavult, esetleg kiöregedtek a szakmájukból, de a nyugdíj még messze van.
Tekintve, hogy nincs szakmád eséllyel indulhatsz.
Másik: menj oda építkezésekhez , keresd meg a "mestert" és ajánld fel a szolgálataidat. Ha felvesznek, akkor valószínűleg tróger leszel, de el tudsz lesni pár szakmai fogást, ami később egy önéletrajzban igen szépen mutat.
Némettel hogy állsz?
Dehogyis pont,hogy rengeteg olyan munkaajánlat van,aki a lenullázódott tőke nélküli emberekre épít,ott vár a közös szálló meg ilyenek.
Hát az én tesóm már totál a nyomorgás miatt egy ilyen munkára ment ki.Nem volt egy leányálom sok mindenféle külföldi a szálló,de jó hangulat volt,mert a nélkülözés összehozta az embereket.
Nehéz munka volt,de itthoni viszonylatban mindenesetre pénze az több lett.
5.ik vagyok a tesómnak nem volt ezirányú végzettsége,mert valami építőipari alap munkára ment ki,pedig amúgy vegyésztechnikus a végzettsége szerint.
Szóval ahogy az előző mondta van jövő a képesítésre is,de anélkül is vannak munkák.
Ha anyukád nevelt fel, akkor nem árva vagy, csak félárva.
Ki lehet törni: akarattal, szorgalommal. Ha otthon nincs munka, akkor ki kell menni külföldre, dolgozni keményen, kezdeni alulról, bármilyen munkát elvállalni, nem rohangászni haza anyukához kéthetenete-havonta, csak mert ő nem bírja a magányt és unatkozik; félretenni a pénzt, és úgy majd tudsz boldogulni.
Addig pedig ülhetsz a szoknyáján, siránkozhatsz, hogy miylen rohadt az élet; se barátnőd, se életed, se lehetőségeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!