Árva kistengerimalacok kibirják órát egyedül?
Ma reggel,hajnalban születtek kismalacok,sajnos az anyjuk meghalt.
Kapnak cicatejet vizzel higitva,igaz csak pár ml fogyott el.
Hnap viszont reggel mennem kell dolgozni,fél8tól fél5ig nem tudok otthonlenni,és nincs senki akit meg lehetne kérni hogy napközben etesse őket,magammal se vihetem őket,szabit kivenni sem lehet.
ennyi idő alatt ugye nem lesz bajuk ha reggel indulás előtt megetetem őket?
Elég jól fejlettek (bár az egyiknek a lába nem egészen jó,de él és virul)
azt irják hogy második nap már tudnak enni maguktól,tegyek nekik zöldséget,szénát,tápot?
Szerintem ne kísérletezz velük, vidd be egy állatkereskedésbe, hátha ott többmindent tudnak kezdeni velük.
2 naposan még ki sincs nyílva a szemük, nem látnak semmit, egyedül a szag után mennek, amit az anyjuk elmője jelentene, de ha nincs mód rá, akkor bizony gáz van.
Ha nem járunk sikerrel, és nincs a közelben egy másik szoptatós anya, aki befogadhatná a kölyköket, akkor ránk hárul a kicsik etetése. Mi ehhez az állatboltokban kapható macskatejet használunk. A tejet langyos vízzel 1:1 arányban higítjuk és az első négy napban 2-3 óránként adagoljuk egy orrcseppentő segítségével. A babák egyszerre általában egy cseppentőnyit fogyasztanak el. Ötnapos kortól elegendő őket 4 óránként etetni, és az elkövetkező egy hétben fokozmatosan elhagyhatjuk a tejet, ugyanis ekkora már javában fogyasztanak a felnőttek eledeléből.
innen gondoltam,meg állatdoki is ezt javasolta
Jah, bocs, most olvastam csak a válaszodat.
:))
3válaszoló: el vagy tévedve
max 1 órája születtek amikor felkeltem reggel,és nyitott szemmel szaladgáltak
állatkereskedés közelébe meg nem megyek,ő hibájukból döglött meg az anyamalac,mert fiúként adták el,közben meg lány volt,és túl pici volt kihordani a malackáit
azokra én egy háziegeret nem biznék...
"3válaszoló: el vagy tévedve"
Kösz a toplák kommentedet, csinálj velük, amit akarsz, de akkor ne itt töketlenkedj!
Tirpák!
nincs cicám:D vagyis van,szüleimnél,de szerintem az 2 perc alatt felfalná őket:d
whiscasos tejet kapnak fecskendőből
anyapótléknak az ivartalanitott apjuk van,szerencsére nem bántja őket,sőt,inkább noszogatja,cipeli eléjük az uborkát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!