Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg anyám,...

Miért nem érti meg anyám, hogy diákhitelt kell felvennem az egyetemhez?

Figyelt kérdés

A bátyám születèse után apám egyre többet ivott, mire èn világra jöttem, konkrètan alkoholista volt, de mèg vállalt azèrt egy harmadik gyereket is neki. Aztán elváltak, apám eltünt a süllyesztöbe, mi meg itt maradtunk:három gyerek, egy keresö szülö. Gondolhatjátok, hogy megélni sem könnyü, anyagi támogatásra meg vègkèpp nem számíthatok.

Csináltam egy ingyenes Okj-t,amivel nem tudok elhelyezkedni, nyilván az èrettègimmel sem, pedig egy ève keresek melót, szó szerint elvâllalnèk.

Egyetemre akarok menni, gazdasági szakra, mert ez érdekel, mert nyelvelet beszèlek, mert elèg kitartónak èrzem ahhoz magam, hogy lehetösègen legyen állást szerzezni. Sajna az új 460-470 pontos rendszer muat èpp lecsúszok az âllami támogatásról, fèlretett pènzem talàn 1-2 fèlèvre van.

Anyám egyszerüen nem érti meg, hogy NEM találok munkát, külföld bizonyos okok miatt semmiképp nem játszik, muszáj egyetemre mennem. Ha nem tudom megoldani a késöbbiekben, akkor diákhitelt kell felvennem.

na ez az, ami nem tetszik, de ha egyszerüen miatta nincs semmilyen lehetösègem, mert a semmire szült minket, akkor mit tegyek?

2013. júl. 23. 16:36
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

A szakomon csak kèt félè matek van, az is az a rèsze, ami megy ráadásul abból egy kettessel is megelègednèk, nálam rosszabb mayekos ismeöseim is vègeztek gazdasàgi szakokon.

Az egyetlen kèrdèsem mèg: aki szerint anyámnak van igaza, aszerint mègis mit tegyek? Várjam, hogy a leadott többszáz önèletrajz után majd egyszer talàn visszahívnak egy gyárba 70 ezerèrt, amiböl lakásom ès gyerelem nyilván sosem lesz?

2013. júl. 23. 17:33
 22/30 anonim ***** válasza:
81%

"A szakomon csak kèt félè matek van, az is az a rèsze, ami megy ráadásul abból egy kettessel is megelègednèk, nálam rosszabb mayekos ismeöseim is vègeztek gazdasàgi szakokon. "

Na az se lehet valami színvonalas szak.

Márpedig ha nem az, akkor NEM fogja javítani az elhelyezkedési lehetőségeidet!

Ekkora munkanélküliség mellett, amikor a munkáltatók olyan szinten válogathatnak a jó egyetemet végzett, tehetséges, munkatapasztalattal is rendelkező jelöltek között... nem tudsz majd labdába rúgni.

2013. júl. 23. 17:40
 23/30 anonim ***** válasza:
86%
Egy másik karra sem elég a pontod? Bármire, amiből meg lehet élni? Muszáj pont gazdasági szakot végezned gyenge matek eredménnyel? Ha a többi olyan jó, máshol nem lenne több esélyed, államin???
2013. júl. 23. 17:43
 24/30 A kérdező kommentje:

De, elèg a müszakira, az informatikára meg a kèmia-fizika szakra, ahol ennèl ezerszer durvább matek kell. Elèg a filozòfiára, a törtènelemre ès az anglisztikára, amivel a fenekem kitörölhetem.

Szerintem èrthetö a problèmám, nem èn akartam ilyen nehèz helyzetbe születni....

2013. júl. 23. 17:50
 25/30 anonim ***** válasza:
16%

"ahol ennèl ezerszer durvább matek"

Tévedsz.

2013. júl. 23. 17:59
 26/30 anonim ***** válasza:
43%
Miért szólnak hozzá olyanok akiknek fogalmuk sincs egy témáról? "Akkor mar a hitelt is torlesztened kell, felveszel meg egy hitelt hogy az elozor fizetni tudd es a tobbi es a tobbi... " Igen, egy 2%-os kamatozású hitelre biztos másikat fog felvenni, mert jó lenne sokkal többet fizetni. Meg az, hogy mindenki megbánta.. persze, mert már nem csak a bulizás van hanem fizetni is kell, milyen meglepő, hogy nem azt mondja, hogy én örülök, hogy havi 8-10000-et kell utalnom havonta.
2013. júl. 23. 18:02
 27/30 anonim ***** válasza:
49%
Nehogy azt hidd, hogy majd diplomával kapkodnak utánad.
2013. júl. 23. 18:27
 28/30 anonim ***** válasza:

Miért nem játszik külföld?

Én biztos hogy ezt tettem volna... Bár visszamehetnék az időben... :-(

A kérdést én is kiírhattam volna ... csak 10 évvel ezelőtt...

Én megtettem azt, amit te tervezel, és EZERSZER ÉS EZERSZER MEGBÁNTAM!!! :'( :'(

Ha érdekel, mi lett, leírom, máskülönben nem akarlak untatni vele.

2013. júl. 24. 15:35
 29/30 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a gazdasági szakokon nem csak két félév matek van. Lehet más a neve, hogy "közgazdaságtan, statisztika, pénzügy és számvitel", de csak hogy képben legyél: ez mind matek és egyetemi szinten magasak a követelmények. Tévedésben élsz és tippelek 2-es , 3-mas lett a matekod, más tárgy meg 85%-os kb. , de téged a "gazdasági szak érdekel". Ez nem jó hozzáállás, illetve tájékozatlanság. Te nem tudod mire vállalkozol. Hidd el, nagyot csalódnál, ha a kettes -hármas matekoddal beállítanál és azt tapasztalnád, hogy mindenki minimum 4-es szinten van. Az előadásokon meg hamarabb felfogják, hogy miről is van szó, mert az alapokat jól megtanulták.
2013. júl. 25. 15:23
 30/30 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem egyik matekos tárgy sem nehéz, csak meg kell tanulni a szabályokat, képleteket, de ha ez megvan, már szinte automatikusan megy, vagy maximum egy kicsit el kell gondolkodni, de ha tudod, hogy minél melyik képlet kell, semmi nehéz nincs benne. Közgáz, stat pedig még ennél is könnyebb szerintem. Nem azért buknak meg sokan belőle, mert olyan nehéz, hanem mert elő sem veszik, alapból úgy állnak hozzá, hogy nem tudják, meg különben is utálják a matekot.
2013. júl. 25. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!