Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg anyám,...

Miért nem érti meg anyám, hogy diákhitelt kell felvennem az egyetemhez?

Figyelt kérdés

A bátyám születèse után apám egyre többet ivott, mire èn világra jöttem, konkrètan alkoholista volt, de mèg vállalt azèrt egy harmadik gyereket is neki. Aztán elváltak, apám eltünt a süllyesztöbe, mi meg itt maradtunk:három gyerek, egy keresö szülö. Gondolhatjátok, hogy megélni sem könnyü, anyagi támogatásra meg vègkèpp nem számíthatok.

Csináltam egy ingyenes Okj-t,amivel nem tudok elhelyezkedni, nyilván az èrettègimmel sem, pedig egy ève keresek melót, szó szerint elvâllalnèk.

Egyetemre akarok menni, gazdasági szakra, mert ez érdekel, mert nyelvelet beszèlek, mert elèg kitartónak èrzem ahhoz magam, hogy lehetösègen legyen állást szerzezni. Sajna az új 460-470 pontos rendszer muat èpp lecsúszok az âllami támogatásról, fèlretett pènzem talàn 1-2 fèlèvre van.

Anyám egyszerüen nem érti meg, hogy NEM találok munkát, külföld bizonyos okok miatt semmiképp nem játszik, muszáj egyetemre mennem. Ha nem tudom megoldani a késöbbiekben, akkor diákhitelt kell felvennem.

na ez az, ami nem tetszik, de ha egyszerüen miatta nincs semmilyen lehetösègem, mert a semmire szült minket, akkor mit tegyek?

2013. júl. 23. 16:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
Nyelvvizsgád van? Az plusz pontokat ad! Azzal nem kerülnél be támogatottan?
2013. júl. 23. 16:54
 12/30 anonim ***** válasza:
83%
Ha felvételizel és jó eredményeid vannak, akkor iskolán belül is át tudod magad kérni fizetősről államira. Feleségemnek is sikerült az egyetemen.
2013. júl. 23. 16:56
 13/30 anonim ***** válasza:
23%

Olyan nincs hogy valaki nem tud dolgozni, még ha nem is a szakmádban dolgozol akkor is a pénzt nézzed ne azt hogy mikor fogsz végzettségednek megfelelő munkát kapni, mert akkor jövő nyárig biztos otthon ülsz.

Én suli elvégzése után 1hónapot eltöltöttem azzal hogy azért körbejárom a környéket hogy ki alkalmazna engem, tapasztalat hiányából eredően elküldött mindenki..

Következő hónap elején elmentem a közeli összeszerelő gyárba beadni a papírt, már azt követő héten dolgoztam, még felvételi sem volt, körbevezettek megmutatták mi hogy merre hány méter, holnap jöhetek rendes kezdéssel.

Szóval ha rám hallgatsz hagyod a fenébe a hitelt kereset nélkül, mert rád verik még a dupláját és ők nem fogja érdekelni a magyarázat

Magyarország rég nem az a hely ahol 1hónapon belül munkát kaptál a szakmádban, az már közel 35 éve megszűnt, még 75e nettó is jobb mintha a hitel miatt balhé lenne

21/F

2013. júl. 23. 16:56
 14/30 anonim ***** válasza:
25%
Hol laksz? Én Győrött lakom, eddig minden pályakezdő ismerősöm talált munkát, igaz gyárban, de mindig van meló!
2013. júl. 23. 17:10
 15/30 A kérdező kommentje:
Sajnos a keleti országrèszben lakom.
2013. júl. 23. 17:18
 16/30 anonim ***** válasza:
73%

Egyedül a matekérettségit, mi? Pont AZT, amire leginkább szükség van a közgázhoz?!

A helyedben ilyen képességekkel véletlenül se vennék fel hitelt!

Ha még egy matekérettségit se tudsz 5-ös szintre megírni, akkor mégis mit akarsz a gazdaságin?

2 félév matek, egy félév valség, három félév statisztika... azt se tudod, mire vállalkozol!

Fél év alatt kibuksz, kislány!

És akkor aztán törlesztheted a semmiből a hiteled!

17/30 anonim ***** válasza:
84%

Előre leszögezem, nem gonoszkodásból: gazdasági szakokon azért szokott kelleni a matek, ha annyira nem megy, hogy egy középszintűn elérj 70%-ot, akkor gondold át, hogy lenne-e kedved egyetemen is azt tanulni. Vagy van olyan szak, amit már kinéztél és nem annyira szükséges hozzá a matek? Annyira nem vagyok otthon a gazdasági szakokban, de akiket ismerek ilyen területről, nekik azért kellett bőven.

Egyébként én is diákhitelre fogok kényszerülni a második diplomám befejezéséhez, de sajnos ha nincs más lehetőség, akkor nincs más. Ha fel akarod venni, akkor mindenképp a dh 2-t vedd fel, valamivel korrektebb, mint az első verziója, bár így sem annyira jó dolog. Én megmondtam a nagymamáméknak, akik mondták, hogy nem jó ötlet, hogy egyszerűen nincs más lehetőség, ez van, elfogadták. De egyébként ha nagyon jól tanulsz, akkor talán van lehetőség a megszorítások ellenére az ilyen szakokon is átkerülni egy év után államira (nekem már nem lesz elég az állami félévem, ezért kell sajnos felvennem). Sok sikert!

18/30 anonim ***** válasza:
40%

azért itt elég tájékozatlanok az emberek :D

először is, most már van olyan diákhitel, ami sokkal kedvezőbb, mint előde, ha tudod, egy részletben ki lehet fizetni

ami pedig az újra-újra-újra... felvételit illeti, ez volt az utolsó év, hogy újra lehetett felvételizni, már felsőoktatásban lévő hallgatóknak

2013. júl. 23. 17:20
 19/30 anonim ***** válasza:
83%

"ez volt az utolsó év, hogy újra lehetett felvételizni, már felsőoktatásban lévő hallgatóknak..."

Bocsánat az offért. Erről hol találhatnék korrekt információt? Linkelnél forrást?

2013. júl. 23. 17:29
 20/30 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem se vegyél fel hitelt pláne gazdasági szakra.

Menj el valahova államira, akkor járni fog tanulmányi ösztöndíj, szoc. tám és egyetemtől függően esetleg más is + ha diákmunkázol még lehet tudsz félre is tenni. Ha ügyes vagy az álmodat később is megtudod valósítani hitel nélkül.

Lásd devizahitel sokan hiszek azt, hogy ez megold mindent és nem veszik figyelembe, hogy mennyi tényező változhat az évek alatt, ami befolyásolhatja a visszafizetést. Ez is olyan, hogy valakinek bejön valakinek pedig nem, de ezt még nem tudhatod.

2013. júl. 23. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!