Eltilthatja egy anya a 21 éves lányát a barátjától?
Anyukám nem kedveli a barátomat. Nemrég összevesztek, azon, hogy szerinte a barátom udvariatlan volt vele. A barátom bocsánatot kérne, de anyukám nem hajlandó beszélni vele.
Azóta nem engedi, hogy találkozzunk. Az indok: szerinte a barátom agresszív, és meg akar védeni tőle. (Soha nem voltak erre utaló jelek, még veszekedni sem szoktunk.)
Mit tennétek?
Hát nem tudom, én - igaz férfiként:) - azt gondolom, hogy az ember első számú hozzátartozója a párja, akivel kölcsönösen és önként választották egymást, én pont ezért, mindigis lényegesen többet tűrtem el a páromtól, mint a szüleimtől, már felnőtt koromban.
És a Kérdésből meg egyértelműen azt szűröm le, hogy a Kérdező párja nem hogy agresszív ember, de inkább birka türelme van, én a helyében biztos, 100%, hogy nem tűrném el, hogy anyósjelölt kézi vezérelje a kapcsolatunkat ilyen szinten a saját ötletelése szerint, és már rég választás elé állítottam volna Kérdezőt, hogy vagy lekezeli az anyja hülyeségét és akkor ebben én mellette állok, vagy felejsük el egymást, mert nem óhajtom az életem következő éveit egy pszichopata anyuka miatt elszúrni. Arról az esetről meg még csak ne is elmélkedjünk, ha anyuka a jelenlétemben bármire is fizikailag kényszeríteni akarná a lányát...
A párom már nehezen bírja ezt a helyzetet, amit teljesen megértek.
Igazatok van, tudom, hogy az én hibám is, mert soha nem lázadtam, mindig hagytam, hogy anyám akarata érvényesüljön.
Legutóbb, amikor elmentem otthonról, azzal fenyegetőzött, hogy rendőrt hív, ha nem megyek haza.
Erre vállat vontam, de a következő az volt, hogy rosszul van az idegességtől.
sajnos mindig ki fog találni valamit, amivel fenyegetni tud.
ahogy elnézem, még arra is képes lenne, hogy rosszullétet színleljen.
ha mondjuk rosszullétet is színlel, segíts neki, de ne ijedj meg, és ne mutass érzelmeket.
próbálj közönyös, flegma lenni. ha kell, segíts, de legyél kimért.
szerintem!
"Legutóbb, amikor elmentem otthonról, azzal fenyegetőzött, hogy rendőrt hív, ha nem megyek haza." - a vállvonás kezdetnek elmén, lehet, inkább meg kellett volna kérdezni, hogy "miért, ki akarod röhögtetni magad?"
"de a következő az volt, hogy rosszul van az idegességtől." - na, ilyenkor kellfelhívni a figyelmét, hogy hagyja abba a hisztériát mert úgysem megy vele semmire, és otthagyni. Aztán majd az fog jönni, hogy bevesz 10 szem Algopyrint és kimosatja a gyomrát hogy azzal zsaroljon, akkor meg közölni kell, hogy ha ezt megismétli, akkor többet az életben nem fog látni, és rávágni az ajtót 3 napra...
Ez után jó eséllyel le fog állni a zsarolásról, és stílust vált, és jön a mézesmázos hízelgés, aminek természetesen ugyanúgy nem szabad bedőlni, és továbbra is azt kell tenni, amit az ember jónak lát. És akkor egy idő után el fogja fogadni, hogy felnőttél, és lehet egy normális életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!