Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltilthatja egy anya a 21...

Eltilthatja egy anya a 21 éves lányát a barátjától?

Figyelt kérdés

Anyukám nem kedveli a barátomat. Nemrég összevesztek, azon, hogy szerinte a barátom udvariatlan volt vele. A barátom bocsánatot kérne, de anyukám nem hajlandó beszélni vele.

Azóta nem engedi, hogy találkozzunk. Az indok: szerinte a barátom agresszív, és meg akar védeni tőle. (Soha nem voltak erre utaló jelek, még veszekedni sem szoktunk.)

Mit tennétek?

2013. júl. 19. 22:14
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
73%
21F hamarosan megtudja, hogy valóban agresszív-e a lány barátja. :))
2013. júl. 19. 22:28
 12/34 A kérdező kommentje:
Az előző barátomtól is eltiltott, aki valóban agresszív volt.
2013. júl. 19. 22:29
 13/34 anonim ***** válasza:
89%
Lehetséges, hogy bevonzod ezt a típust. Meg persze az is, hogy anyukád emiatt már fokozottan félt téged. Lehet, tényleg jobban meg kellene válogatnod, kivel állsz össze. Egy jelentkező már akad is házon belül, ahogy olvasom. :D
2013. júl. 19. 22:32
 14/34 anonim ***** válasza:
Várjuk a fejleményeket a 10. válaszolóval!!! :)
2013. júl. 19. 22:33
 15/34 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem, hogy miért lettem lepontozva. Szépen nézne ki, ha most idejönne anyám és 21 éves korom ellenére megmondaná, hogy hova megyek, mit eszek és, hogy mit vehetek föl. Természetesen a véleményét meghallgatom bizonyos dolgokban, de azért az ember igyekszik felnőni, felelősséget vállalni önmagáért és a döntéseiért.

21/l

2013. júl. 20. 09:32
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd magad. Saját életed éld.

Az én anyukám mindenbe bele szól, /túl vagyok már a negyvenen/nem hagyom magam. Saját életem életem élem

2013. júl. 23. 21:34
 17/34 anonim ***** válasza:
52%

Csak akkor tilthat el, ha ver téged a barátod, vagy valami hasonlóan komoly dolog van a háttérben. ekkor a te érdekedben jár el, és igaza van.

Ha viszont udvariatlanságról meg hasonló mondvacsinált hülyeségekről van szó, akkor semmiféle beleszólása nincsen, azt csinálsz, amit akarsz. Azt sem értem, hogy hogy mehetett érted kocsival, honnan tudta, hogy éppen hol vagy. 21 éves koromban már rég nem tudták a szüleim, hogy éppen hova járok.

Elég sok előnnyel jár, ha a szülő hagyja felnőni a gyerekét. Sajnos, ha valakit állandóan tiltanak a másik nemtől, akkor könnyen a szülők nyakán marad a vénlány/agglegény.

2013. júl. 26. 22:21
 18/34 anonim ***** válasza:
48%

Azt nem írtad, hogy mióta tart ez az állapot. Lehet, hogy a türelem meghozza gyümölcsét és anyukád kiengesztelődik. Nem szabad hirtelen és meggondolatlanul cselekedni, mert, lehet, hogy még rosszabb lesz a helyzet.

De, ha még nem vagy önállú és, mint ahogy erre más válaszoló is utalt, akkor te függsz édesanyádtól. Tehát, ha egzisztenciálisan instabillá válik a helyzeted, akkor neked rosszabb lesz és nem biztos, hogy a barátod tud vagy fog ezen segíteni.

Szerintem a "lassú víz partot mos" politikát folytasd.

Kicsit legyél kedvesebb anyukáddal, úgymond udvarold egy kicsit körül. Segíts a háztartásban ..., tudod.

Később a barátodnak kell ezt valahogy jóvátenni, akkor, amikor anyukád újra hajlandó lesz vele szóba állni.

2013. júl. 26. 23:10
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem. 18 éves kor felett egy embernek a szülője maximum kérhet, és tudomásul veheti, ha elküldik a francba. Más kérdés, hogy az ilyen szülő 8aki eltilétani akar) már az első 18 éveben meglapozta a hatalmát annyira, hogy érzelmi nyomással és zsarolással addig tapossa a gyerekét, amíg az "önként" belátja, hogy a fiú valójában nem is hozzá való...
2013. júl. 26. 23:26
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
az van, hogy az utolsónak 100%-ig igaza van.
2013. júl. 27. 02:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!