Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltilthatja egy anya a 21...

Eltilthatja egy anya a 21 éves lányát a barátjától?

Figyelt kérdés

Anyukám nem kedveli a barátomat. Nemrég összevesztek, azon, hogy szerinte a barátom udvariatlan volt vele. A barátom bocsánatot kérne, de anyukám nem hajlandó beszélni vele.

Azóta nem engedi, hogy találkozzunk. Az indok: szerinte a barátom agresszív, és meg akar védeni tőle. (Soha nem voltak erre utaló jelek, még veszekedni sem szoktunk.)

Mit tennétek?

2013. júl. 19. 22:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
ennyiből ha ő kávézik te meg vedd ki a kezéből minden egyes alkalommal...aztán magyarázd el neki h ezek a dolgok nem így működnek.
2013. júl. 27. 09:44
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
NEM. Felnőtt nő vagy, legfeljebb tanácsot adhat, kérhet, vagy elmondhatja a véleményét. De nem kényszeríthet semmire sem.
2013. júl. 27. 12:58
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy tilthat felnőt nő vagy, nem tartozol magyaráztattal senkinek. S nem neki kell szeresse hanem neked. Állj a sarkadra és állj ki a kapcsolatotok mellett. Anyukádnak el kell fogadnia hogy nem vagy már gyerek.
2013. júl. 27. 13:05
 24/34 A kérdező kommentje:

Két hete tart ez a helyzet, de anyukám azt mondja, soha többet nem találkozhatunk. A barátom már hónapok óta nem jöhetett hozzánk, viszont anyukám azt sem nézte jó szemmel, ha máshol találkoztunk. Valami kifogást mindig talált, és ha mégis elengedett, folyton hívogatott, hogy mikor megyek már haza.

Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy látta, hogy egyre több időt töltöttünk együtt, és attól félt, hogy elveszít.

Minden alkalommal el kellett kéredzkednem, ha találkozni akartunk.

Anyukám nagyon félt engem, és erősen kontrollál, minden lépésemről tudni akar, nem enged önállósodni.

"Nem. 18 éves kor felett egy embernek a szülője maximum kérhet, és tudomásul veheti, ha elküldik a francba. Más kérdés, hogy az ilyen szülő 8aki eltilétani akar) már az első 18 éveben meglapozta a hatalmát annyira, hogy érzelmi nyomással és zsarolással addig tapossa a gyerekét, amíg az "önként" belátja, hogy a fiú valójában nem is hozzá való..."

Nagyon jól látod a helyzetet, az előző kapcsolatomnak pontosan így lett vége.

Kérlek adjatok tanácsot. Most munkát keresek, hogy legalább anyagilag függetlenedni tudjak.

2013. júl. 27. 20:13
 25/34 anonim ***** válasza:
74%
Miért kell engedélyt kérni? Fogod magad, aztán elmész hozzá.
2013. júl. 27. 20:30
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves a párod?

Ne kérj engedélyt, nem kötelességed. Ha találkozni akarsz a barátoddal akkor találkozz! Ha anyukádnak mindenképp tudnia kell minden lépésedről akkor szépen mond meg, hogy anyu, elmentem találkozom a "Józsival", majd jövök. ÉS gyere el otthonról, menj a dolgodra! Ha pedig zaklat telefonon anyukád, akkor nyugtasd meg hogy élsz még és kapcsold ki.

TE éled az életed, nem Ő. Természetes ha félt vagy ha a legjobbat akarja neked, de ez nem normális viselkedés. Ha tényleg komoly a kapcsolatotok, látsz benne jövőt, és szeretitek egymást, akkor merj kiállni érte!

Nehogy már 21 évesen anyukád mondja meg kivel mikor mit hogy hogyan. Oké, mondjuk hozzátok nem jártok, de az h te elmenj otthonról a minimum.

Ha attól fél, hogy elveszíthet téged, akkor jobb ha belátja, hogy nem a párod miatt fog téged elveszíteni hanem saját maga és a viselkedése miatt.

Ha pedig sikerül munkát találnod, és a pároddal kapcsolatban is van erre lehetőség, költözzetek össze. Egymást is jobban megismerhetitek és te is függetlenebb lehetsz.

2013. júl. 27. 20:46
 27/34 A kérdező kommentje:

Nem tudom megcsinálni, hogy csak úgy elmegyek otthonról, mert vagy nem enged ki az ajtón, vagy utánam jön, és hazavisz.

A barátom 23 éves. Össze tudnánk költözni, de még csak egy éve járunk, és ha valami miatt nem menne az együttélés, akkor nem számíthatnék már senkire. Nem vagyok biztos benne, hogy anyukám visszafogadna.

2013. júl. 27. 22:31
 28/34 anonim válasza:
74%
Nem tilthat el.(bár az enyém mindenhogyan megtenné szerintem xd) Szerintem csak még nem fogta fel teljesen ,hogy felnőttél,és csak vigyázni szeretne rád.Mint ,ahogy kiskorodban.Szerintem üljetek le és higgadtan beszéljétek meg az egészet.
2013. júl. 27. 23:43
 29/34 anonim ***** válasza:
"Nem tudom megcsinálni, hogy csak úgy elmegyek otthonról, mert vagy nem enged ki az ajtón, vagy utánam jön, és hazavisz." - nézd Kérdező, ha te ezt hajlandó vagy eltűrni tőle, akkor rajtad pont úgy nem lehet segíteni, ahogy a férj által terrorizált feleségen se, ha önmaga nem hajlandó tenni ellene, sőt meg is magyarázza magának, hogy miért kell tűrnie...
2013. júl. 28. 00:34
 30/34 anonim ***** válasza:

ez más eset, mint a férj által terrorizált feleség esete, mert egy házaspár elvileg egyenrangú felek szövetsége, viszont egy anya-lánya viszonyban mindig ott van valami örök "hála", és emiatt nem teljesen egyenrangú felekről van szó.

sajnos mást nem tudsz tenni, kedves Kérdező, mint hogy egész egyszerűen elmész a barátodhoz amikor akarsz, és kész.

mi az hogy visszavisz? erősebb nálad, vagy mi? ez már nagyon beteges dolog, tudod?

neked is meg kell értened először is, hogy nem vagy már gyerek. 21 évesen mindenképpen felnőtt vagy már.

sajnos az ilyen eltiltós szülő elérheti, hogy örökre vénlány maradjál, és nyilván tudat alatt ez is a célja, hogy örökre vele maradjál, és csak az övé legyél. biztos, hogy mindegyik barátodban találni fog valami hibát, mert a hiba ott van őszerinte, hogy egyáltalán van valakid!

valamikor biztosan meg kell vívnod ezt a harcot, ha valaha is boldog akarsz lenni, és nem örökre az anyukád kisbabája akarsz maradni.

2013. júl. 28. 01:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!