Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltilthatja egy anya a 21...

Eltilthatja egy anya a 21 éves lányát a barátjától?

Figyelt kérdés

Anyukám nem kedveli a barátomat. Nemrég összevesztek, azon, hogy szerinte a barátom udvariatlan volt vele. A barátom bocsánatot kérne, de anyukám nem hajlandó beszélni vele.

Azóta nem engedi, hogy találkozzunk. Az indok: szerinte a barátom agresszív, és meg akar védeni tőle. (Soha nem voltak erre utaló jelek, még veszekedni sem szoktunk.)

Mit tennétek?

2013. júl. 19. 22:14
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
95%
Nem, mert nagykorú.
2013. júl. 19. 22:17
 2/34 anonim ***** válasza:
95%
Találkoznék vele. Mégis hogy tilthatna el? Felnőtt vagy.
2013. júl. 19. 22:17
 3/34 anonim ***** válasza:
70%

Mivel már rég nagykorú vagy, így jogilag nem tilthat el.

De ha még az ő háztartásában élsz, akkor köönyen választás elé állíthat, hogy ha a csávó kell neked, akkor cuccolj el onnan.

Azért azt kicsit ecsetelhetnéd, hogy mi az a "szerinte a barátom udvariatlan volt vele". Csak anyád szerint? Teszerinted nem? Azért csak van egy kis igaza anyádnak, ha a csávó bocsánatot kérne.

2013. júl. 19. 22:19
 4/34 A kérdező kommentje:
Legutóbb értem jött kocsival, és addig nem mozdult, amíg be nem szálltam.
2013. júl. 19. 22:19
 5/34 anonim ***** válasza:
95%
Nem,max a véleményét mondhatja el, de aztán a köv mondat szokott az lenni, hogy ha nem tetszik el is lehet költözni itthonról.
2013. júl. 19. 22:20
 6/34 anonim ***** válasza:
58%

Persze, hogy nem, de ezt te is tudod. Én mindenesetre azért adnék anyukám szavára ilyen esetben, mármint durva, hogy udvariatlan volt vele, és adott esetben anyukád észreveheti azt is, amit te nem látsz a nagy szerelemtől.

Neked kell elfogulatlanul mérlegelni, hogy valóban olyan makulátlan-e a srác. Persze, ha a mama mindenkitől tilt/óv/félt, akkor lehet, hogy ez csak az ő "hülyesége".

(veled egykorú lány)

7/34 anonim ***** válasza:
76%
Nem, felnőtt vagy. Beszélj anyukáddal, próbáld meg megértetni vele, hogy felnőtt vagy és már te felelsz a döntéseidért.
 8/34 anonim ***** válasza:
78%
Te is tehetsz róla, hogy 21 évesen még eltiltanak ettől attól. Ha én nem akarok beszállni egy kocsiba, akkor nem szállok be, tőlem az atyaúristen is ott rohadhat meg egész nap az autóban. :)
2013. júl. 19. 22:21
 9/34 anonim ***** válasza:
73%

Nem tilthat el senkitől és semmitől,mert már jóval elmúltál nagykorú.Itt Magyarországon ugyanis 18 éves korban válnak az emberek nagykorúvá,és ekkor minden jogot megkapnak az önállósághoz,de ehhez szükséges az,hogy ezt a szülő is és a gyerek is éretten,normálisan kezelje.

Szerintem értelmes emberek módjára újra megkellene beszélni a dolgokat.Neked elkellene mondanod,hogy a te barátod,a te felelősséged,ha csalódsz benne..stb.

Amúgy ha tényleg agresszív és te ezt nem látod(mert elvakít a szerelmi köd),akkor jó lenne,ha megpróbálnál erről is beszélni anyuddal,hogy miért látja agresszívnek annak ellenére,hogy nem voltak jelek..stb.

Amúgy attól,hogy még nem voltak jelek,attól még lehet,hogy a barátod pszichopata.Amennyiben ez nem így van,akkor anyudnak nem sikerült feldolgoznia,hogy felnőtt lett belőled.

2013. júl. 19. 22:26
 10/34 anonim ***** válasza:
63%

El, vannak olyan szülők akik nem tudnak elvonatkoztatni afelől ahogy a lányuk felnőtté vált(hozzáteszem nem a kor függvénye a felnőttség, hanem leginkább az önálló élet elkezdése) az ilyen szülők elmennek érzelmi zsarolásba is, csak hogy elérjék amit akarnak

Ha a helyedben lennék mérlegelnék, megér nekem még egy ilyen cirkuszt ez az egész? Annyit tehetsz hogy nem mutatsz be neki egy csávót se, mert te is látod miket csinál egy ilyen dologból

Ha van kedved ismerkedjünk, hiányzik egy lány az életemből

21/F

2013. júl. 19. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!