Anyám semmiképpen nem akarja neki megmondani, hogy ennyi volt, hagyja rám az itthoni/kerti teendőket. Viszont így minden hülyeséget megvetett vele, miközben nincs pénzünk. Aztán én persze vihetem fel a padlásra/dobhatom ki(permetszereket több tízezres értékben mert lejártak). Másrészt elindul magában, úgy hogy gyakorlatilag fél oldalára 50%ban lebénult. Magyarul tudja mozgatni a lábát és kezét is, de használni már alig alig. Heti több alkalommal kell megkeresnem a kertben, vagy a szőlőben mert elesik, jelenleg is több sérülés van a testén ebből kifolyólag, a füle is félig leszakadt múltkor, úgy esett neki a falnak...
Anyám pszichiáterhez jár, ezért sem tudok vele normálisan tárgyalni erről. Sőt, mint mondtam, bármit megvesz/megcsinál neki, csak ne legyen vita. A háziorvosát(apám)lefizette, így tőle sem kapok segítséget. Más ötletem nincs, olyanoktól várok segítséget akik voltak ilyen helyzetben, vagy vannak is.
2013. júl. 19. 09:15
1/10 anonim válasza:
Lehet, hogy haszontalan gondolat, de talán mégsem. Le kell foglalni. Van, ami érdekli, ezek szerint a kert. Ha szeret olvasni, akkor könyveket neki ezrével Bálint gazda meg hasonlókat! Ha nem szeret olvasni, akkor filmeket, ismeretterjesztőt, ami érdekli. Ha megint vetetni akar valamit, akkor mondani neki, hogy jó persze, aztán azt mondani, hogy nem volt a boltban, majd csak jövő héten lesz, ilyesmi kegyes hazugságokat. Nem veszekedni vele, mert az csak szítja a tüzet a beteg embereknél.
2013. júl. 19. 09:19
2/10 anonim válasza:
Attól, hogy édesapád elesik és megüti magát, mert 50%-os bénultan is mozogni szeretne, még nem ön, és nem is közveszélyes. Az ön és közveszélyesség mást jelent.
2013. júl. 19. 09:20
3/10 anonim válasza:
Gyámság alá vehetitek, az önkormányzattól kérj tanácsot, mert ezt náluk kell bejelenteni.
2013. júl. 19. 09:30
4/10 anonim válasza:
Nem kell neki mindent megvenni, és valóban gyámság alá kell vetetni ha nem bírjátok már idegileg.
2013. júl. 19. 09:32
5/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, csak ezt nem szeretnénk, mert az neki olyan lenne mint egy halálos ítélet. Viszont így anyagilag és lelkileg is tönkretesz minket. Nem nagyon van mindenkinek jó megoldás ezek szerint.
2013. júl. 19. 09:39
6/10 anonim válasza:
Öt válasz után már "ezek szerint nincs jó megoldás?". Akkor bizony ti jól belesüllyedtetek a nincs mit tenni állapotba. Először is akarni kell kimászni. Egyébként azt, hogy kinek mi a halálos ítélet, más nem tudhatja, csak ő maga. Ha apukád ezt mondja szó szerint, de másik két embert anyagi csődbe visz, akkor egyértelmű, hogy a másik két embert kell nézni nem?
2013. júl. 19. 09:44
7/10 A kérdező kommentje:
Igazad van. Most is beszélni próbáltam vele, de csak lekezelően kioktat, hogy az ő 50 éves tapasztalatával ne szálljak szembe... Egyetlen baj az, hogy anyám nem akarja gondnokság alá venni, én pedig nem tehetem ha jól értelmeztem az olvasottakat.
2013. júl. 19. 09:55
8/10 A kérdező kommentje:
Mármint ellenem(és eleve a gondnokság alá vétel ellen)biztosan tiltakozni fog, ami kizáró ok. Anyám pedig fél is tőle, így részéről nem várok már semmit.
2013. júl. 19. 09:59
9/10 anonim válasza:
Ha te nem tehetsz érdemben sokat, akkor ne vedd ilyen komolyan az egészet. Éld az életedet és kerüld a beszélgetést. Csináld meg amit muszáj aztán vonulj el. Ezek szerint többeknek az a problémája, hogy nem akarják a problémájukat megoldani. Na ez nem a te bajod.
2013. júl. 19. 11:41
10/10 A kérdező kommentje:
Az én bajom is ha nekem kell kifizetnem a hiteljük...................................... :):)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!