Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig szokták eltartani a...

Meddig szokták eltartani a gyereket a szülők?

Figyelt kérdés
Érettségi után azonnal munka, vagy lehet egy kicsit még pihenni? Szerintetek mi a normális? Van olyan, hogy valaki főiskola mellett dolgozik?
2013. júl. 17. 22:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nagyon sok mindentől függ. Az én szüleim például úgy álltak hozzá, hogy egyetem alatt ne dolgozzunk. Sajnos időközben megborult az anyagi helyzetük. Így a húgom is, én is munkát vállaltunk az egyetem mellett. Hazaadni nem tudtunk, de azzal segítettük őket, hogy a mi megélhetésünket nem kell fedezniük.

De ez nagyon nem ideális megoldás. Mindkettőnk átlaga látványosan romlott kb. másfél jegyet. Másrészről viszont mondjuk mire lediplomázunk, lesz már néhány év munkatapasztalatunk, így áthidaljuk azt a problémát, amivel sok pályakezdő fiatal nem tud mit kezdeni, miszerint elvárnak 2-3 év gyakorlatot. Másrészről mondjuk most pont olyan munkám van, aminek semmi köze a szakmámhoz, ehelyett jobb lenne mondjuk nyaralni, mert ennek a pénzkeresésen kívül semmi haszna nincs.

Szerintem az az ideális, ha a gyerek amíg a felsőoktatásban tanul, nem kényszerül rá, hogy dolgozzon, így csak olyan munkát vállal esetleg mondjuk szünetekben, ami a tanulását nem hátráltatja, de a szakmai fejlődését elősegíti. De a legtöbb esetben sajnos ez egész egyszerűen nem kivitelezhető.

2013. júl. 18. 00:04
 12/19 anonim ***** válasza:
62%

nincs még gyerekem, de az biztos, hogy ha megtehetem, akkor eltartom az egyetemi évei alatt is.

nem fogom elvárni, hogy hazaadjon, azt se. inkább tanuljon, vagy akár pihenjen, mint hogy óránként 600 forintért robotoljon egy gyorsétteremben.

ha akar dolgozni, dolgozzon, de költse magára. nem volna szívem elvenni tőle, amit nagy nehezen megkeresett.

2013. júl. 18. 02:09
 13/19 Napsugár =) válasza:
Hát ha az ember lánya fia van akkor 18-19 éves korában ha szeretne el kell engedni deviszont ha úgy hozza a sors hogy nem akar saját útra térni akkor a válasz hogy maradjon ès segítsenek lányának vagy fiának ezt rá kell hagyni mikor akar onallosulni de 16-17 éves korában nem nagyon kéne!!!!!
2013. júl. 18. 06:14
 14/19 anonim ***** válasza:
Nálunk a rokonságban vannak olyan fiatalok, akik középiskola mellett is dolgoznak, hétköznap is. Párom unokaöccse volt, hogy éjszakás műszak után ült be az iskolapadba. Na, ez mi? Én ezt nem fogom megengedni a gyerekeimnek. Aztán meg csodálkoztak a szülei, hogy a gyerek megbukott, végül a középsulit is otthagyta és most itt van 10 osztállyal.
2013. júl. 18. 07:53
 15/19 anonim ***** válasza:

Tesóm 23

Otthon van, nem tartják el konkrétan, de nem ad le pénzt, csak a nagyobb kiadásokba ad bele.

Ruházkodását maga állja.stb. Nem dolgozik állandőra, vagyis végre lekopogom most kezd az új helyén, állandó, bejelentett,...stb

Én 22 voltam, amíg kaptam tőlük kiegeszítést (nem mindig, ha tudtam eleget dolgozni, és megfelelő ösztöndíjat/szoctámot kaptam, akkor nem) 22 voltam ,amikor én mondtam, hogy már elég felnőtt vagyok, ha el tudtam költöznia párommal, akkor az anyagi oldalát is magunk oldjuk meg.

Azőtan nem kapok tőlük..

2013. júl. 18. 08:51
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. júl. 18. 10:32
 17/19 anonim ***** válasza:
75%

Azért nem olyan ördögtől való ötlet fősuli/egyetem mellett dolgozni....

Oké, vannak szakok, melyek teljes embert kívánnak. DE még emellett is lehet korrepetálni pl. Igaz ez rendszertelenebb jövedelem, de meg lehet jól is csinálni: én első évfolyamos egyetemista korom óta magántanítottam, és szinte önellátó lettem (szüleim 20ezret adtak havonta az albérletbe, minden mást én álltam magamnak).

Sőt, egyetem utolsó évében részmunkaidőztem egy cégnél (bejelentett, normál, vagyis nem diákmunkás meló), magántanítottam, ÉS írtam a szakdogám/órákra jártam, igaz, ez utóbbiból már nem volt sok (és lám, ötösre államvizsgáztam, 4,00 alatt sose voltam). De ne mondja már nekem senki, hogy egy bölcsésszakon, vagy bármely más olyan szakon amit meg kihúz fél-1-2-több évvel a hallgató, ne lehessen mellette találni valamit, ha csak kiegészítésnek is...

2013. júl. 18. 11:55
 18/19 anonim ***** válasza:

utolsó, én bölcsészkarra jártam, két szakon.

olyan órarendem volt, hogy egyik óra reggel, másik délután, harmadik este... stb. teljesen összevissza órarendem volt, nem lehetett mellette igazán dolgozni. amennyit lehetett, én igyekeztem, de a pénz az semmire sem volt elég. ráadásul én olyasmiket tanultam, amiből senkinek sem kell korrepetálás.

van, aki meg tudja oldani az egyetem melletti munkát, de szerintem nem kell élből hülyének nézni, aki nem.

minden egyetem más. van, ahol sokkal nagyobbak a követelmények, és tényleg állandóan tanulni kell.

az biztos, hogy az én gyerekeimnek igyekszem majd biztosítani a megfelelő körülményeket.

2013. júl. 18. 23:03
 19/19 A kérdező kommentje:

Úgy látom ez csak akarat kérdése. Van akinek megfelel, hogy a szülei nyakán élősködik, van akinek van felelősség érzete.

Utolsó előtti respect neked.

Tanuló koromban nekem is természetes volt a munka, már 14 évesen elkezdtem. Ma azt látom, a válaszolból is, hogy inkább keres a 20 éves is kifogást, csak a kényelemnek ne legyen vége.

2013. júl. 19. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!