Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám egyszer megengedte a...

Anyukám egyszer megengedte a kutyát lakásba, de mégegyszer nem tarthatok kutyát, miért változott meg szerintetek?

Figyelt kérdés

Ez inkább ebbe a kategóriába illik,mint a kutyásba.

21 éves lány vagyok.10 évesen kaptam meg az első kutyámat amit a szüleim is akartak,tehát nem csak én könyörögtem nekik.

Most már a kutyusom idős és gondolkozdtam ha elpusztul szeretnék még egy kutyát.

Ezt anyumnak felvetettem és a válasza az volt,hogy ide több kutya nem jöhet.Majd akkor tarthatok ha elköltözök.

Mindig én a takarítok a kutya után,a szőre nem hullik,mert olyan fajta.Nem rongál semmit,mert úgy lett nevelve.Szóval mintha itt se lenne a kutya.Én is rendes vagyok,segítek a házi munkában is.A következő kutyát is megnevelném és nyilván takarítanék utána és mindent fizetnék rá.De anyum ellenkezik :/

Persze elfogadom a döntését.Csak nem értem miért ellenzi annyira.Mikor sose maradt rá a kutya mindig én foglalkoztam vele.Még hosszabb kirándulásokra se mentem,hogy foglalkozzak a kutyámmal.Szóval azt se mondhatja,hogy rá hagyok mindent,mert semmit nem kell csinálni a kutyával.

Az más ha beteg vagyok és lázas akkor megkérem szépen,hogy vigye le,de 1 évben 1x ha van ilyen.

A mostani kutyámat is imádja, mindig kényezteti.

Szerintetek miért változott meg anyum véleménye?

2013. júl. 17. 15:14
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
leszoktam vinni többször is,de átlagban 3x van lent
2013. júl. 17. 15:39
 22/27 A kérdező kommentje:
*vettem-veszek helyett
2013. júl. 17. 15:39
 23/27 anonim ***** válasza:
51%
Ha ráérsz, akkor az baromi kevés! Nem csoda, ha bepiszkít!
2013. júl. 17. 15:40
 24/27 A kérdező kommentje:

Valószínű,hogy kevés, de óránként is levihetem bepisil,mert annyira vmikor 8 órát is simán kibír vmikor 2órát sem.

Volt hogy feljöttünk egy 1 órás sétából fél óra múlva bepisilt.

Elvittük orvoshoz annyit mondott mivel idős így kialakult az inkontinencia nála.Erre nincs gyógyszer,ezzel együtt kell élni.

Hiába visszük le többször nem segít sajnos.

Éjszakára rakunk a konyhába újság papírt arra végzi a dolgát,meg ha sokáig távol vagyunk pl amikor suli volt akkor is újság papírt raktunk ki vagy ha megyünk vásárolni,így szerencsére egy helyre szokott menni a dolog.

De mondom akárhányszor levihetném bepisil volt hogy napi 6x-7x is levittem ugyan úgy bepisilt.Így inkább nem viszem le,nem a magama kényelméért hanem,mert a melegbe nem kellemes sétálnia,nem is szeret már lent lenni.Csak télen.

Sajnálom,hogy így megöregedett,pedig amúgy egy pörgős kutya.Csak mostanság sok betegség kialakul nála :(

2013. júl. 18. 11:56
 25/27 A kérdező kommentje:

ja azt mondtuk a dokinak ha többször levinnék akkor mi lenne,annyit mondott,hogy annyiból jó,hogy nem itthon pisil be (mert kakilni nem kakil be),de idővel ez oda is mehet,hogy 20-30 percenként is bepisilhet.

Szóval a több séta nem megoldás erre a betegségre.

Maximum egy kertes ház ahol ugye sokat kint lehet.

2013. júl. 18. 12:00
 26/27 anonim ***** válasza:
Akkor talán anyud azért nem akar, mert nem akarja újra lejátszani ezeket a köröket egy öregedő kutyával.
2013. júl. 18. 12:04
 27/27 A kérdező kommentje:

Nem tudom.

A kutyámnak az orvos amúgy 3-4 évet mondott,de amilyen beteges szerintem kevesebb lesz :(

A legutóbbi betegségbe pl majdnem belehalt,nagyon sírtam miatta :(

Szóval én szerintem 2 éven belül elköltözök itthonról,persze pénz függő,de ha bejönnek a számításaim akkor nem fogok 4-5-6 évig a szüleimmel élni.

Mellesleg a következő kutyám 1-2 éves lenne vagy kölyök,mire előjönnének az öregkori dolgai,akkorra kb 35-40 év környékén leszek,addig meg szinte 1000%,hogy nem itthon fogok lakni.Ettől nem félhet!

Mindegy remélem a kutyusom sokáig fog élni én mindent megteszek érte.

De ha akkor hagyna itt engem amikor itt lakok.Tiszteletben fogom tartani anyumék kérését.Tudom,hogy az ő házuk.

Csak nem értettem az egész ellenkezést.

Szerintem érzelmi okok miatt nem akar utána kutyát.

Köszönöm a sok választ,mondjuk több volt a hasztalan mint a hasznos!

2013. júl. 18. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!