Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen az, amikor fiad is van...

Milyen az, amikor fiad is van meg lányod is?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék olyan szülők véleményére, akiknek lányuk és fiuk is van. Mivel másabb őket nevelni? Egy anya a fiát jobban félti mint a lányát?
2013. júl. 16. 13:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs sok különbség.

Jó, hogy fiam meg lányom is van, nem cserélném el őket, de szerintem nem jelent különbséget a nevelésük, legalább is egyelőre. 5 és 10 évesek.

Egyformán szeretem és féltem őket. Különbség leginkább a korukból adódik, amit az egyiknek már lehet (egyedül biciklizni, átmenni a barátokhoz), azt a másiknak nem, vagy fordítva, amit az egyiknek még lehet (kiemelni a kádból, stb.) azt a másiknak már nem.

Szerintem ez később se sokat fog változni. Pl. ha már eljárnak szórakozni, ugyanúgy fogom félteni őket, ugyanolyan idősen engedem el őket először, és sajnos ugyanúgy baj is érheti őket.

2013. júl. 16. 13:11
 2/2 anonim ***** válasza:
A fiam sokkal bújósabb, kedvesebb, folyton puszilgat, ölembe ül. A lányom pedig kis arisztokrata, mindenről megvan a véleménye, harcos típus. Azt szoktam mondani, hogy a lányom szeretetéért meg kell dolgozni, a fiam pedig ontja magából az érzéseket. Mindkettőt ugyanannyira féltem, bár azt látom, hogy a lányom könnyebben megállja majd mindig a helyét, hihetetlen erős, határozott kislány.
2013. júl. 16. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!