Hogyan élted meg, amikor fiad/lányod elhagyta a családi fészket?
Szia!
Engem édesapám nevelt fel. Nagyon nehezen viselete, amikor 2 és fél éve elkölötztem otthonról. Nem könnyítette meg a helyzetem. Akkor már 5 éve voltam együtt a férjemmel. Még az esküvőnkre sem akart eljönni, de megmondani nem tudta, hogy mi a baja a férjemmel. Azóta sem olyan a kapcsolatunk, mint régen, de azért megvagyunk. Szóval örülnék neki, ha ilyen jó kapcsolataom lenne vele, mint ahogy te írtad.
Szerintem ez a normális hozzáállás ahogy Te csinálod.
Minden jó szülőnek a gyereke boldogsága a legfontosabb.
Tudomásul kell venni,hogy felnő és önálló élete lesz,ez így normális,szerintem akkor van baj,ha nem így van.Biztosan nehéz ez egy szülőnek,főleg annak aki egyedül nevelte fel a gyerekét,de önzőség lenne maga mellé kötözni,hogy a szülő ne legyen egyedül ne legyen magányos.Csak így maradhat meg a bizalmas jó kapcsolat.Ellenkező esetben a szülő elmarja agyerekét maga mellöl,eltávolodnak egymástól.Főleg akkor ha már kapcsolatban él,és a szülő nem tudja elfogadni,hogy már nem az Ő pici fia lánya.Nem tudom miért,de ez talán a fiús anyukáknak több problémát okoz.Legalábbis több a konfliktus anyós-meny,mint anyós-vő között aminek túlnyomórészt ez az oka.És igen,azt is tudomásul kell venni,hogy Ők már egy másik generáció más világlátással,és nem kell feltétlenül irányítgatni az életüket.Okosan is lehet jó tanácsot adni,hogy ne érezzék úgy a fiatalok az szülő még mindig gyereknek nézi őket,és nem hiszi el képes az önálló normális életre.
Tiszteletben kell tartani mindenki magánéletét,és addig szabad közeledni amíg Ő maga betekintést enged.Nem kell mindent tudni a másikról,csak amennyit Ő is akar,hogy tudjunk róla.Akkor is,ha a gyerekünkről és annak családjáról van szó.Okosan is lehet Őket szeretni,hogy ne érezzék tehernek.Nagyon rossz amikor már a szülő látogatás gondolatától is rosszul vannak a fiatalok.
Szerintem nem szabad eddig eljutni.
Nagyon büszke lehetsz magadra! Ez egy teljesen higgadt, normális viselkedés. Hidd el, hogy ez egy jó szülő-gyermek kapcsolat alapja, miután a "pici" gyermek elhagyta a szülői otthont.
Nem tudom van e baráti társaságod, ha igen, akkor tölts velük minél több időt, hogy ne légy egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!