Ezen hogy tudnék változtatni?
15 éves lány vagyok a szüleimmel élek.
van egy 12 éves hugom aki helyett is nekem kell mindent csinálni, és az utálatot irántam elég jól ki mutatják anya és persze apa is. Én legalább is így érzem. reggel gyógyszert kell szednem mert állandóan ideges vagyok , és ha megkérnek hogy csináljak meg valamit és nem jól csinálom meg vagy pl nem a helyére rakom azt amit kellene anya mindig ver és ha rá jön a roham akkor apa is. mikor le ülök egy n5 percre hogy ki fessem a körmöm anya egyből le mosatja velem mert "annak nem való körömlakk aki nem tud semmit csinálni" ezért körmöt se festhetek mert szerinte nem attól leszek nagylány. Ha meg apa haza jön a munkahelyéről anya teljesen máshogy adja le a napot ahogy történt. nem lehet barátom se. azt se engedik. azért jó lenne ha nem röhögnétek rajta . köszönöm!
Már bocsi, de nem tűnt fel az a rész, hogy "anya mindig ver"??? Ez természetes szerintetek és tűrje el, mert tini???
Teljesen nem normális, ahogy a szülök bánnak a gyerekeikkel, legalábbis itt gyakorin napi szinten ezt tapasztalom/olvasom.
Kérdező! Mivel még fiatal vagy, így sok lehetőséged nincs. Ha tényleg mindent megteszel, amit kérnek, akkor tűrni tudsz csak, míg be nem töltöd a 18-at, azután költözhetsz csak el.
Ha a szüleiddel lehet értelmesen beszélni, akkor mondd el a gondodat, bár nem hiszem, hogy sikerrel jársz.
"ezek a dolgok, hogy körömfestés nem is olyan nagy dolgok"
Épp ez az, nálunk legalább is úgy van,hogy anyám nem üt meg ha rossz helyre rakom a sószórót, vagy ha azt mondom,hogy öt perccel később szedem le a szárítót mert szárad a körmöm.
Tényleg nem nagy dolgok, ezért nem kellene így reagálnia a szülőknek.
Próbálj meg beszélni a szüleiddel, esetleg kollégiumon is elgondolkozhatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!