A párom ma elhagyott mert a fiam csúnyán beszélt vele és én nem szóltam rá. Azt mondta ő ezt nem bírja tovább. Hogyan szerezzem vissza?
Ő csak amolyan "szerelem gyerek". Nem tudom sehová elvinni mert nem tud viselkedni és szégyelném ha a dokival is csúnyán beszélne.
Komolyan azt sem tudom most is hol van. Bezárni nem tudom mert szétverne mindent, semmi baj nem volt vele addig amíg iskolába nem ment.
szégyelném ha a dokival is csúnyán beszélne.
- Pont azért kéne elvinni a dokihoz, hogy változzon. Mit kell ezen szégyellni? Valami problémája van, és kötelességed elvinni. Könnyebb lenne intézetbe adni, igaz?
De amúgy a kérdés nem a fiamról hanem a páromról szól.
Menjek el hozzá és beszéljek vele?
Semmilyen tanács nem jó?
Fogd kő keményen! Minden próbálkozásnál törd le a szarvát.
Ha szét üt valamit, akkor ne vedd észre, talán ha nem látja hogy dühöt vált ki belőled akkor nem fogja érdekelni.
Több tanácsom nincs!
Menj! Próbálj meg beszélni vele. Hogy vissza megy e? Azt csak ő tudja..
De a gyereket vidd orvoshoz!
1. Ne hagyd,hogy a gyerek zsaroljon Téged. Feljelent ?és akkor mi van,nem bántod, éhezteted,nincs mitől félned nem?.
2. sürgősen nevelési tanácsadó, a gyereknek pedig gyermekpszichológus.
Ez mindenképpen kell szerintem nektek,minél gyorsabban,mert tinikorába már megállíthatatlan lesz.
3. Remélem az intézetet nem gondoltátok komolyan.
Ti neveltétek ilyenné a gyereket,milyen már,hogy elrontjátok aztán megszabadultok tőle.
Nem tudom mennyire kötődhetsz a gyerekedhez, ezt a helyzetet megoldani kéne, nem pedig elmenekülni előle.Nem egy tárgy ami ha elromlik kidobom. Talán ezt a gyerek is érezheti,hogy ennyire nem ragaszkodsz hozzá. A szülei elváltak, az apjának új családja van ahol ő szintén nem kívánatos személy (ott is eldobták,mert nem megfelelő a viselkedése). Te is leginkább csak azzal foglalkozol,hogyan szerezd vissza a párodat.
Ha azt érzi,hogy a saját szüleinek csak probléma ne csodálkozz,hogy egyre agresszívabb és vadabb lesz.
4.Megértés, szeretet, törődés és nevelés kell neki.Szabályok.Következetesség. Ne hagyd,hogy a gyerek irányítson.
5.A párodnak ígérd meg,hogy nagyobb teret kap a gyerek nevelése terén.Nem azzal,hogy verje,de pl. ha téged véd a gyerekkel szembe,ne a gyerek pártját fogd,mikor nincs is igaza.De ne is ess át a ló túloldalára se. Vond bele a nevelésbe és együtt fektessétek le a szabályokat.
Esetleg az agresszióját levezethetné a fiad valamilyen sporttal,hátha.
De még mindig a nevelési tanácsadót és pszichológust tanácsolom leginkább,mert ezt a helyzetet önerőből nemigen fogjátok tudni megoldani,annyira eldurvult már.
Talán,ha ezeket megígéred a párodnak hajlandó lesz még egy esélyt adni nektek.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!