Szerintetek érdemes? Többi lent.
30 éves vagyok, apámat nem ismerem. Elhagyta anyámat, amikor születtem. Engem letagadott, minden vagyonunkból kiforgatott, ki akart rakni minket az utcára, nevét megváltoztatta, hogy ne is legyen egyforma a vezetéknevünk. Eltűnt, még a válóperre is csak ügyvédet küldött, láthatásra nem tartott igényt, vállalkozóként dolgozik egy cégnél, ahol minimálbérre volt mindig is bejelentve, hogy ne kelljen sok gyerektartást fizetni. Életem során többször "felbukkant", nem személyesen, hanem a híre. Volt, hogy hónapokig nem kaptunk gyerektartást, mert nem utalták. Mikor fölhívtuk apám cégét, azt mondták, hogy nem vagyok jogosult rá, de jogosult voltam, csak apám azt hazudta, hogy velem beszélt (nem ismerem, sose láttam), és már nem kell fizetnie. Ilyenek mondjuk úgy 5 évente egyszer rendszeresen megtörténtek, hogy apám hazudott valamit rólam vagy az anyámról valahol, amiből nekünk lett kárunk. Apám anyja, a nagymamám tőlünk két utcányira lakik, és ha véletlenül találkozunk az utcán, inkább átmegy a másik oldalra, hogy nehogy anyámnak köszönnie kelljen. Én őt se nagyon ismerem, mert a szüleim válása után felszívódott, meg se akart minket ismerni.
Én férjhez mentem, majd az első gyerek születése után nagyanyám felbukkant, hogy szeretné látni a dédunokáját. Mivel az öregasszonnyal nem vagyunk jóban, de igazából nem is ártott nekünk sosem, így elmentünk hozzá. Aranyos volt, nagyon örült. Elmondta, hogy mi a helyzet a fiával, mit dolgozik, kivel él, stb. Azóta néha meglátogatjuk őt. Most a férjem azt mondja, hogy keressem fel apámat, hívjam fel és beszéljek vele, hogy le tudjuk zárni a múltat. Én tudom, hogy ez jó lenne, de másfelől meg nagyon nem szeretnék vele találkozni, mert nem úgy ismerem, mint aki jó ember lenne, vagy mint akit érdekli, hogy élünk-e egyáltalán. Ha akart volna, nyugodtan felkereshetett volna bármikor, még sem tette. Sőt, csak megkeserítette az életünket. Érdemes lenne mégis felkeresni, vagy maradjon minden ahogy volt? Mik a vélemények?
En ilyen esetben biztosan nem keresném meg. 30 évig rád sem bagózott. Sott, még a gyereket sem vittem volna át a "nagymamádhoz". Ha eddig nem érdekelted, akkor ez után se keressenek fel.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!