Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan szakadjak el a szüleimt...

Hogyan szakadjak el a szüleimtől? 20/L

Figyelt kérdés

Teljes függésben élek a szüleimtől, és nem értem, hogy miért.

Nem merek ellentmondani nekik, néha úgy érzem rettegek tőlük, pedig sosem emelnének rám kezet. Nem tudok önálló döntéseket hozni. Mindig azt szerettem volna, hogy elégedettek legyenek azzal, amit csinálok. Ehhez még kapcsolódik, hogy édesanyám mindig gyerek kezelni. Az utcán mindig meg kell fognom a kezét, azt állítja, hogy azért, hogy ő biztonságban érezze magát, de tudom, hogy azért, mert nem bízik abban, hogy egyedül is tudok közlekedni. A szüleim gyakran megaláznak a viselkedésükkel, erre példa, hogy egyszer egy étteremben elkezdtek ordibálni a pincérrel, hogy túl hideg volt az üdítőm és melegítsék meg a mikróban.

Teljesen lemondtam mindenről, ami teljesen normális mások életében: a lázadás, a bulik. Nem érzem úgy, hogy élnék, pedig már a legszebb éveim a hátam mögött vannak.

Hogyan szakadhatnék el a szüleimtől, nem akarok az ő árnyékukban élni, mint egy örök csecsemő! Egyébként van 2 tesóm, akik lassan 30 évesek, de még mindig itthon laknak és ha nem is vallják be hasonló problémákkal küzdenek.

2013. jún. 27. 21:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
menj férjhez
2013. jún. 27. 22:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Lényeg, hogy legalább rájöttél és nem vártál 30+ ig, mint a testvéreid. Anyád érzelmileg zsarol ezzel a megsértődéssel, valahogy el kell hinned, hogy ettől nem te leszel a rossz lány. Mert ha ezt nem rakod rendbe, akkor ha elköltözöl se oldódik meg, csak még szarabbul fogod magad érezni.
2013. jún. 27. 23:07
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem megyek férjhez, mert akkor meg ő irányítana. De klassz lenne! -_-

A kolesszal bepróbálkozom majd!

2013. jún. 28. 11:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Ideális esetben egy férj nem irányít, hanem TÁRS mindenben
2013. jún. 28. 11:32
 15/16 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal, a kolesz megoldás lehet, de a konfliktusokat igenis fel kell vállalni. Anyádnak szerintem sem kéne fognod a kezét az utcán, és az ilyen "kézenfogós" szitukban, valszeg lépésről-lépésre végig kell menni az egész párbeszéden. Előre készítsd fel magad rá, és lehetőleg maradj higgadt. Pl: Ha ő azt mondja, hogy azért, hogy biztonságban érezze magát, akkor a válasz lehet, hogy "dehát egyedül is lemész, tehát biztonságban érzed magad, nincs szükség rá hogy fogd a kezem". Tehát a magyarázatait logikus válaszokkal érdemes kilőni első körben. Valszeg akkor is próbál érzelmileg zsarolni, és megsértődik, de érdemes lehet egyenesen lekommunikálni a dolgot, megkérni, hogy ne keltsen benned lelkifurdalást. A helyedben lehet hogy többször hangosan kimondanám hogy "Nem vagyok gyerek.". Erősítsd meg a lelked, mert benne van a pakliban, hogy a szitu durvulni fog, mielőtt javulna.

A férjhez menés nem megoldás. Vagyis ha az ember szerelmes, és együtt élne valakivel, megérett rá, etc. akkor tök jó, de menekülésként az egyik legnagyobb baklövés amit el lehet követni. De úgy látom, hogy ezt vágod. :)

Egy kis könyvajánlat: Mérgező szülők (Esetleg Eric Berne: Emberi játszmák)

Amúgy nagyon komolyan gratulálok, hogy még időben felismerted hogy mi folyik nálatok, és tenni akarsz ellene. Biztos vagyok benne, hogy nehéz, de abban is, hogy meg tudod csinálni. És a legjobb évek még bőven előtted vannak. ;)

2013. jún. 28. 13:16
 16/16 anonim ***** válasza:

könyv:

Mérgező szülők

nem fogod tudni megúszni az állandó érzelmi zsarolást.

Ha teheted, költözz el.

A te életed, ragaszkodj hozzá.

én saknos nem tettem, el is telt rabságban szép lassan.

2013. júl. 1. 02:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!