Hogyan szakadjak el a szüleimtől? 20/L
Teljes függésben élek a szüleimtől, és nem értem, hogy miért.
Nem merek ellentmondani nekik, néha úgy érzem rettegek tőlük, pedig sosem emelnének rám kezet. Nem tudok önálló döntéseket hozni. Mindig azt szerettem volna, hogy elégedettek legyenek azzal, amit csinálok. Ehhez még kapcsolódik, hogy édesanyám mindig gyerek kezelni. Az utcán mindig meg kell fognom a kezét, azt állítja, hogy azért, hogy ő biztonságban érezze magát, de tudom, hogy azért, mert nem bízik abban, hogy egyedül is tudok közlekedni. A szüleim gyakran megaláznak a viselkedésükkel, erre példa, hogy egyszer egy étteremben elkezdtek ordibálni a pincérrel, hogy túl hideg volt az üdítőm és melegítsék meg a mikróban.
Teljesen lemondtam mindenről, ami teljesen normális mások életében: a lázadás, a bulik. Nem érzem úgy, hogy élnék, pedig már a legszebb éveim a hátam mögött vannak.
Hogyan szakadhatnék el a szüleimtől, nem akarok az ő árnyékukban élni, mint egy örök csecsemő! Egyébként van 2 tesóm, akik lassan 30 évesek, de még mindig itthon laknak és ha nem is vallják be hasonló problémákkal küzdenek.
Csak úgy, ha elköltözöl. Leírás alapján a szüleidnek igen furcsa elképzeléseik vannak, persze nem bántani akarom őket, de ha a 30éves testvéreiddel is ez a helyzet, akkor valami nagyon nincs rendben. Vagy pedig állj talpra és kezdj el bulizni stbstb. még akkoris ha nekik ez nem tetszik. Csinálj olyan dolgokat amiket te szeretnél, és ne fogd meg édesanyád kezét. Mondd meg , hogy nem akarod, mert felnőtt vagy és punktum.
24 L
Ezért megsértödik?Hát tegye.Hidd el gyorsan megenyhül.Ne viccelj már....20 éves vagy!!
Sürgösen lépj elöre.Egy párszor ellent mondasz és rájönnekhogy van saját életed.Ezt mondd is meg!!Nem vagy csecsemö,saját akaratod van....
Ìgy nem öregedhetsz meg!
A költözés az egyetlen megoldás szerintem.
Nekem is ez volt a szüleimmel. 16-17 évesen kitörtem és bulizni kezdtem, majd később volt mikor eltűntem otthonról 1-2 napra stb. Kaptam érte nagyon, de utána valamiért rájöttek a szüleim, hogy nem mennek semmire a túl rövid "pórázzal" így jobban engedtek.
17 évesen kollégista lettem, és egyáltalán nem bántam meg! Rengeteget változtam!
Hajrá és sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!