Mit tegyek, ha a szüleim teljes mértékben ellenzik az életcélom?
Képességeid és tehetséged megvannak hozzá?
Mert egy dolog az álom, és egy másik a realitás.
Művészeket az állam jelenleg teljes mértékben ellehetetleníti.
Nagyon sokan le fognak beszélni (érthető indokokkal) és nagyon sok példát fogsz látni, hogy semmire sem vitték egyesek ilyen szakában. Ellenben nagyon kevés igazán nagy szorgalmú embert láthatsz, akik vitték valakire, és ez motiváló.
Ezért egy mentő öv legyen nálad szakmailag, hogy ha nem jön össze, akkor is tudja valamit kezdeni.
Milyen művész akarsz lenni?
Zenész: irány a konzi, vagy legyen ez csak egy erős hobbi.
Rajz/festés: Még mindig lehet belőle építész, vagy formatervező szakot kihozni, ezeken a szakokon napi 54 órát rajzolnak.
Előadó művész: kommunikáció és menedzser szakiránnyal sokra lehet vinni.
Színész: általános iskolától kezdve vannak színi szakkörök, próbáld ki magad, és hajrá! Még mindig előtted van a kommunikáció tv/rádió/újságíró szakma.
Nem értem, miért ítélkezik rögtön valaki, hogy jaj, ha művész, akkor úgysem lesz gazdag. Én is művészeti szakon vagyok és már most is van munkám, nem keresek rosszul.
Undorító, hogy egyesek ennyire csak az orrukig látnak. Jóhogy nem majd valaki eldobja a tehetségét, hogy beálljon a többi szürke közgazdász, meg marketinges közé.
Sz.rd le ezeket a begyöpösödött nyomikat.
Columbusnak Kristóf megváltoztatta az egész világot.
Nem volt egy pontos térképe, nem tudta, mit fog csinálni, hogy miként éri el. Mindössze egy merész elképzelése volt. Magabiztos volt. Bízott abban, hogy az út, amire kihajózott, meg fogja érni.
Legyen neked is merszed. Legyél te is magabiztos és járd az utad.
Mindig lesz, aki azt fogja mondani, hogy "szerezz egy rendes állást" és "a művészet nem termel pénzt". De ha a művészeteddel meg tudsz érinteni másokat, akár személyes szinten is, akkor azzal a másik emberen keresztül érsz el egy olyan fejlődést, amit sokkal többet épít, mint hiszed.
Te vagy a jövő építője!
Építs nekünk egy szebb jövőt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!