Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan fontos, hogy mit...

Miért olyan fontos, hogy mit gondolnak rólunk?

Figyelt kérdés

Anyukámnak az a fontos, hogy meglegyen a látszat, hogy milyen tökéletes család vagyunk, meg hogy ő mindent jól csinál. Kis városab élünk, ahol sajnos elég sokan ismernek és visszamondanak dolgokat.

Például nem szereti, ha a barátommal megyek közterületre, mert mit gondolnak, hogy milyen égő, hogy egy olyan "hülyével" vagyok együtt. Vagy például ha nem köszönök egy ismerősének, akirő fogalmam sincs, hogy kicsoda (így elég nehéz lenne). Nem bírja mindig elviselni, ha neki nem tetsző ruhákat veszek fel, mert majd visszahallja, hogy milyen hülyén néztem ki. Azt se szereti, hogyha valamilyen képet töltök fel és valami családtag rajta van (főleg ő), 1x volt ilyen, le is töröltetett velem mindent. ugyanígy ha a házunk latszik a képn, neki az is baj, mert hogy nehogy látszódjon a kert vagy a bútor. És még sok ilyen dolog van! De én szeretném a saját életemet élni, és engem nem nagyon érdekel az, hogy pl juliska néni mit szól hozzá! Szerintetek helyes ez anyukám részéről?

2013. jún. 24. 22:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Akárhány éves vagy, önálló életed akkor lehet, ha tudod finanszírozni. Ezzel nem azt mondom, hogy anyukád viselkedése normális. Ő úgy él, ahogy akar. Viszont attól, hogy esetleg ő finanszírozza az egyetemi tanulmányaidat, el kellene fogadnia, hogy felnőtt ember vagy, és bizonyos dolgokról más a véleményed. Sajnos vannak szülők, akik soha nem tudnak eljutni erre a szintre.
2013. jún. 24. 23:52
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen, ez a probléma! Hogy anyagilag meg csak függök tőle. Egyébként jókat lehet vele beszélgetni, sokmindenben egyetértünk, de van mikor ez előjön nála, akkor nem tudok nagyon mit csinálni. Ezért nem szeretek itthon lenni, most, hog nyári szünet lesz hamarosan, félek, hogy egész nyáron ez megy majd.
2013. jún. 25. 00:21
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

11

Nagyon lejárt duma már ez az "én házamban laksz, az én kenyerem eszed, addig kuss a neved".

Egyszer és mindenkorra meg kell már értenie minden szülőnek, embernek, hogy a gyerek is attól, hogy gyerek, önálló személyiség, és ugyanúgy kijár neki a tisztelet és megbecsülés önmagáért, mint az álszentfazék szomszéd Julcsa néninek, aki a maga korában a falu k*rvája volt, most meg vén korára a falu bulvárcsöve lett, és csak azért jár templomba, mert a fiatal papról fantáziál, vagy, mert tudni akarja, ki dobta fel a bocskort a héten.

2013. jún. 25. 00:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy a ház berendezése ne látszódjon, megértem. Sok betörés előtt FB-on derítik fel a terepet. Egy kisvárosban nagyobb az esélye, hogy be is tudják azonosítani a házat, látják az esetleges riasztókat, illetve azt, hogy mit és honnan érdemes pontosan elvinni.

Ugyanez miatt nem túl szerencsés olyanokat kiírni, hogy "két hétre elutazunk, de szegény Morzsi egyedül lesz itthon" - máris ott a füles, hogy üres a ház, lehet kipakolni.

2013. jún. 25. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!