Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért fontos a vallásos...

Miért fontos a vallásos családokban, hogy az elsőszülött gyerekük mindenképp fiú legyen, és csak a másodszülött lehet lány?

Figyelt kérdés

2013. jún. 15. 14:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%
Vallásban ne keress logikát soha! Én elég idős vagyok hogy tudjam ilyen nincs!
2013. jún. 15. 14:26
 2/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem hallottam még ilyenről. Mi is vallásos család vagyunk, és lány lettem, na puff... Ezért még nem dobtak le a Taigetoszról :D
2013. jún. 15. 14:27
 3/13 anonim válasza:
76%
A keresztény vallásban biztos nincs ilyen.
2013. jún. 15. 14:28
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
te maximum a régimódi falusiakra gondolhatsz :D ott talán azért, mert mindenképpen legyen egy fiú, tud dolgozni, örökölhet és megvédi a kisebb gyerekeket blabla
2013. jún. 15. 14:31
 5/13 anonim ***** válasza:
97%
Ennek nagyon nincs köze a valláshoz. Ez a szokás régen volt divatban, mert a fiú dolgozott, asszonyt hozott a házhoz,aki besegített és ápolta az öregeket, továbbvitte a család nevet, ő örökölt, nem kellett neki hozomány, mint a lánygyereknek, aki házasság után elment a családtól stb.
2013. jún. 15. 14:36
 6/13 anonim válasza:
85%
Spártában volt elõnyös ha fiú született de ez nem vallás!
2013. jún. 15. 14:38
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Úgy van, ahogy az 5-ös írja, de ennek nincs köze a valláshoz. Az én családom is vallásos, de mindenki lányt akart. Ez nem vallástól függ, legalábbis a keresztény vallású emberek közt én még ilyet nem láttam.
2013. jún. 15. 14:43
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Hát a Bibliában van egy rész, amiből kiderül, a fiút szült anyáknak kevesebb ideig kell szülés után vezekelni:

1

Szóla ismét az Úr Mózesnek, mondván:

2

Szólj Izráel fiainak, mondván: Ha az asszony lebetegszik, és fiat szül, tisztátalan legyen hét napig; az ő havi betegségének ideje szerint legyen tisztátalan.

3

A nyolcadik napon pedig metéljék körül a fiú férfitestének bőrét.

4

Azután harminchárom napig maradjon otthon a vértől való tisztulás miatt; semmi szent dolgot ne illessen, a szent helyre se menjen be, míg el nem telnek az ő tisztulásának napjai.

5

Ha pedig leányt szül, két hétig legyen tisztátalan, mint havi betegségekor, és hatvanhat napig maradjon otthon a vértől való tisztulása végett.

6

Mikor pedig letelnek az ő tisztulásának napjai, fiú miatt vagy leány miatt, hozzon egészen égőáldozatul esztendős bárányt, galambfiat vagy gerlicét bűnért való áldozatul, a gyülekezet sátorának nyílása elé a paphoz.

7

És áldozza meg azt az Úr előtt; és szerezzen néki engesztelést; így lesz tisztává az ő vérfolyása után. Ez a törvénye a fiút vagy leányt szülő asszonynak.

2013. jún. 15. 17:20
 9/13 anonim ***** válasza:
72%

Off az előzőre: erről még sose hallottam, hogy ez vezeklés lenne. Bár gondolkodtam a logikáján, és azt hiszem a nő védelme lehet benne. A fiúnak az ókorban örültek: családfenntartó és katona lesz majd, a lány a szükséges rossz: "felesleges" Szóval szerintem a hosszabb tisztulás védte a lányos anyát a férj túl korai közeledésétől, hogy "legyen már végre fia".

A kérdésre válaszolva: én sem ismerek ilyen összefüggést.

2013. jún. 15. 17:30
 10/13 anonim ***** válasza:
79%

Akkor másképpen értelmeztük. Szerintem viszont igenis azt sugallja, hogy lányt szülni nagyobb bűn, ezért kell tovább tisztátalannak maradni, stb.

Egyébként is itt Magyarországon is korábban nagyobb érték volt a fiúgyerek, ahogy máshol a világon mindenhol, csak mára csak bizonyos vallásoknál maradt ez meg. Vagy legalábbis ilyen erősen.

2013. jún. 15. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!